RAR Nordjylland, STAR Midt-Nord og Aalborg Kommune er gået sammen i et forsøg på at redde arbejdspladser gennem opkvalificering af medarbejdere. Fra venstre er det RAR formand Lars Christensen, arbejdamarkedsdirektør i STAR Midt-Nord, Anders Stryhn og jobcenterchef i Aalborg Kommune, Jesper Dahlgaard.

STAR Midt-Nord: Opkvalificering skal fastholde medarbejdere

Et samarbejde mellem Aalborg Kommune, RAR Nordjylland og STARs regionale arbejdsmarkedskontor skal sikre, at virksomheder kender til tilskudsmuligheder til opkvalificering af medarbejdere.
(Arkiv) Regler for skærpet tilsyn med kommunernes beskæftigelsesindsats tvinger alle kommuner til at styre efter fokusmål i stedet for at lave individuel indsats, lyder det fra Jens Folman,

Kommuner: Regler om skærpet tilsyn underminerer LAB-lovens intentioner om regelforenkling

Nye regler, der skal fange de kommuner, der præsterer dårligt i beskæftigelsesindsatsen, kommer reelt til at ramme alle kommuner, lyder det fra sjællandske kommuner. Dermed er der reelt indført nye minumumsregler, mens hensigten var det omvendte.
Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune. (Arkivfoto)

A-kasse afviser blankt V-borgmesters kritik af manglende kontrol med ledige

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester sætter et godt samarbejde på prøve, når hun kritiserer a-kassernes kontrol af lediges rådighed, mener 3F København. Det skete i NB-Beskæftigelse i sidste uge.
(Arkiv) Peter Hummelgaard lægger vægt på værdighed og opkvalificering i sine ministermål for beskæftigelsesindsatsen.

Nye ministermål gør op med tidligere V-ministers mål for beskæftigelsesindsatsen

Kommunerne skal fremover måles på, om de opkvalificerer de ledige og giver dem en værdig behandling. Borte er måltal for andelen på offentlig forsørgelse og jobcentrenes fokus på at sikre virksomhedernes behov for arbejdskraft.