Jobcentrene skal fortsat have kontakten med borgeren og indsamle oplysninger, der skal ligge til grund for vurderingen af arbejdsevnen. En selvstændig enhed under ATP overtager 1. januar myndigheden til at afgøre sagerne.

KL: Folketinget mangler tillid til kommunernes sagsbehandlere

En ny seniorpensionsenhed skal fra 1. januar overtage afgørelser om seniorpension fra kommunerne. Den skal som en af sine første opgaver revurdere kommuners afslag på seniorpension.

Kommunerne ser ud til at nå i mål med tildeling af seniorpensioner i 2020

Halvdelen af kommunerne gav alle ansøgere seniorpension i tredje kvartal i år. Det betyder, at kommunerne har tildelt pensionen til over 5.700 ved udgangen af september. De politiske forventninger var på 6.200 i hele 2020.
(Arkiv) Maj 2019: Den tidligere VLAK.regering indgår aftale om seniorpension kort før folketingsvalget. Her fremlægger tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) aftalen, flankeret af Morten Østergaard (RV) og Kristian Thulesen Dahl (DF).

Arbejdsevne på under 18 timer om ugen skal udløse seniorpension

Først fra 2024 bliver seniorpensionen forbedret, fremgår det af aftalen om tidlig pension, som faldt på plads i nat.
Aftalen om tidlig pension blev indgået i nat af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten.

FAKTA: Aftale om ret til tidlig pension

De lønmodtagere og selvstændige, som har haft lange og hårde arbejdsliv, får fra 2022 ret til tidlig pension.
(Arkiv) Forhandlingerne om tidlig pension foregår i Beskæftigelsesministeriet, der holder til i det gamle Overformynderi i København.

Fra forhandlingerne: LAB-lov og Velfærdsforlig med i slutspil om tidlig pension

Opdateret 17:30 torsdag: Forhandlinger kan være afsluttet inden efterårsferien. Se her de områder, der kan få betydning for beskæftigelsesindsatsen på jobcentrene.
(Arkiv) Dansk Folkeparti har længe ønsket at forbedre seniorpensionen, siger Bent Bøgsted (DF). Nu ser det ud til, at det kan blive en del af aftalen om tidlig pension, siger kilder tæt på forhandlingerne.

Forbedring af seniorpension kan være på vej

DF, SF og Enhedslisten vil give flere nedslidte mulighed for tidlig pension. De foreslår derfor ændringer i anden beskæftigelseslovgivning.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) tror på en snarlig aftale om tidlig pension.

Hummelgaard om pensionsforhandlinger: Ser lovende ud

Beskæftigelsesministeren havde håbet at have landet en pensionsaftale nu, men coronakrisen kom i vejen.
Folketinget åbnede i dag uden 'Arnes pension'. Til gengæld mener både beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og forhandlingspartierne DF, SF og Enhedslisten, at der er godt skred i forhandlingerne.

Møder om tidlig pension onsdag og fredag aften

Regeringen håber på en snarlig aftale om tidlig pension. Der er både separate samtaler med DF, SF og Enhedslisten, og aftenmøderne fortsætter uden bagkant.
(Arkiv) Kommuner registrerer ansøgere til seniorpension forskelligt. Det giver en alt for stor forskel på, hvor mange afslag, der er givet, forklarer arbejdsmarkedschef Torben Christiansen fra Assens Kommune.

Kommune: Statistik over bevilgede seniorpensioner er misvisende

Kommunerne opgør afgørelser om seniorpension forskelligt. Flere kommuner med lav andel tilkendelser ville ligge i toppen, hvis de undlod at tælle ansøgere med, der ikke lever op til de formelle krav. Det gælder blandt andet Assens.

Næsten alle kommuner giver seniorpension til ni ud af ti ansøgere

Københavns Kommune ligger lavere og vil stramme op, mens beskæftigelsesministeren indskærper vejledningspligten.
(Arkiv) Det var Venstres Troels Lund Poulsen, der som beskæftigelsesminister fik lavet en aftale om seniorpension med blå blok, inklusive Radikale og Dansk Folkeparti kort før valget i juni 2019. Den tiltrådte Socialdemokatiet modstræbende som regering, fordi flertallet for ordningen var intakt også efter valget.

Fordobling af seniorpensioner på halvanden måned

Frem til udgangen af juni har 3.390 personer fået tildelt seniorpension i år. Det svarer næsten til forventningen i loven.
(Arkiv) Venstres beskæftigelsesordfører afviser KL's krav om, at kommunerne fortsat skal håndtere seniorpension. Han har tillid til at ATP kan håndtere opgaven, så alle ansøgere får en ensartet behandling.

KL om seniorpension: ‘Vi har løst opgaven på trods af virkelig svære betingelser’

Seniorpension skal fortsat skal bevilges i kommunerne, mener KL, der vil have ændret loven om, at ATP overtager myndigheden efter nytår. Forligspartierne bag aftalen afviser, at der kommer ændringer.