Kommunene er ifølge KL-formand Jacob Bundsgaard klar til at tage administrationen af seniorpensionen efter ATP i et brev til beskæftigelsesministeren reet har afvist at påtage sig opgaven.

KL er klar til at tage hele administrationen af seniorpension

Partierne bag seniorpension bør ændre beslutningen om at placere administrationen af seniorpension hos ATP. Det siger KL-formand Jacob Bundsgaard.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). (Arkivfoto)

Hummelgaard: Ret til tidlig tilbagetrækning fra januar 2021

S-regeringen satser på, at nedslidtes ret til at kunne trække sig tidligt fra arbejdsmarkedet, skal være virkelighed fra 1. januar 2021.

Regeringen tvinger kommunerne til at tage seniorpensionen

Lovforslaget om seniorpension er klar. Opgaven placeres midlertidigt hos kommunerne KL's voldsomme protester. Lovteksten fortæller intet om den permanente løsning.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

STAR: Dyrere og dårligere at lægge seniorpension hos staten

Dobbeltarbejde, ekstraarbejde, unødvendige udgifter og færre i arbejdsstyrken – det bliver konsekvensen af statslig seniorpensionen. Det skriver STAR i et nyt notat.
KL's formand Jacob bundsgaard (S). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Bundsgaard: Statslig seniorpension truer fleksjobordningen

Beslutningen om at lægge seniorpensionen hos ATP vil gøre det svært at skaffe nye fleksjob, mener KL's formand efter notat fra STAR. Notatet 'flugter helt med vores kritik', siger han.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Kommuner får stor rolle i seniorpension

Det er kun selve beslutningen om bevilling, der skal lægges hos ATP. Alt andet, også indledende afslag, skal kommunerne tage sig af.
Det står fast, at seniorpensionen træder i kraft 1. januar 2020, siger beskæftigelsesordfører Samira Nawa (RV).

Seniorpension forhandles stadig

Endelig model for fordeling af opgaver mellem kommuner og ATP er ikke på plads, fortæller Radikales beskæftigelsesordfører, Samira Nawa.
KL's formand Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus (S). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

KL siger nej til seniorpensionen: ‘Politisk makværk’

Kommunerne smider en politisk bombe og nægter at administrere seniorpensionen, indtil ATP kan overtage. KL blev orienteret om landspolitikernes aftale gennem medierne.
(Arkiv) Kommunernes Landsforening afviste for halvanden måned siden at stå for seniorpension midlertidigt. Det har regeringen nu sammen med aftalepartierne bestemt, at kommunerne skal.

Kommuner får kort tid til at forberede sig på ny seniorpension

KL har tidligere afvist, at kommunerne midlertidigt skal visitere til ny seniorpension. Det har regeringen nu aftalt, at de skal, indtil ATP er klar til at overtage.
(Arkiv) Så glade var den tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), da han i maj i år kunne præsentere en aftale om seniorpension. Han havde ud over støttepartierne DF, K og LA også De Radikales Morten Østergaard med sig. Siden tilsluttede den nuværende S-regering sig forslaget.

Ny lov skal sende mere end 20 gange så mange på seniorpension

Der er lang vej for kommunerne, der skal administrere ordningen midlertidigt i et år, og der bliver travlt. Loven ventes klar til brug 1. januar.
Borgmester Martin Damm (V), Kalundborg kommune. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

KL: Ny pension giver dobbeltarbejde og dårlig service

Nedslidte borgere vil risikere parallel sagsbehandling og dobbeltarbejde, hvis ikke kommunerne får opgaven med at tildele seniorpension, siger KL-næstformand.
K's formand, Jacob Bundsgaard (S). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Bundsgaard: Det er stadig os som skal sende folk videre til ny pensionsmyndighed

KL-formand kalder det ”tragikomisk” med et nyt system til seniorpension. DF-ordfører fastholder, at en uafhængig myndighed i fremtiden skal visitere til ordningen.