Pension

  I en undersøgelse fra tænketanken Justitia er alle Danmarks 98 kommuner blevet bedt om at oplyse, hvor lang tid de i gennemsnit bruger på sagsbehandling inden for 17 lovområder.

  Ingen kender ventetider på bevilling af førtidspension

  88 kommuner kontrollerer ikke, hvor lang tid det tager at behandle sager på socialområdet, viser analyse fra tænketank.
  (Arkiv) Unge uden uddannelse er største 'hovedleverandør' til de titusinder, der står uden for arbejdsmarkedet, mener overvismand Carl-Johan Dalgaard.

  Overvismand: Flere unge med uddannelse har størst potentiale til at øge arbejdsudbud

  Hvis mange flere unge får en uddannelse, vil langt færre i de kommende mange år stå uden for arbejdsmarkedet, mener overvismand Carl-Johan Dalgaard. NB-Beskæftigelse talte med ham på KL's JobCamp i Aalborg torsdag.
  Esbjerg Kommunes borgmester Jesper Frost Rasmussen har samlet 10 ud af 12 sydjyske borgmestre. De frygter konsekvenserne af første delaftale om nytænkning af beskæftigelsesindsatsen.

  Sydjyske borgmestre vil ikke betale for Arne-pension

  Esbjergborgmester har samlet de sydjyske borgmestre i fælles front. De vil ikke lade de unge betale for Arne-pensionen, og derfor har de nu sendt et samlet brev til beskæftigelsesministeren med opfordring til at sætte delaftale på pause.
  (Arkiv) Folkepensionister, der arbejder, har ret til sygedagpenge under sygdom. Det fik 10.000 pensionister i 2019, viser tal fra Faglige Seniorer.

  Fordobling af pensionister på sygedagpenge

  Folkepensionister, der er i arbejde, har ret til sygedagpenge som alle andre lønmodtagere. Det fik 10.000 folkepensionister i 2019.
  Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune hilser regeringens ønske om besparelser i jobcentre velkommmen. (Arkiv).

  Kommune: Ikke noget problem at spare på jobcenter

  Odsherred Kommunes borgmester ser ikke noget problem i regeringens plan om at spare mere end en milliard kroner årligt på jobcentre for at finansiere tidlig pension.
  (Arkiv) Maj 2019: Den tidligere VLAK.regering indgår aftale om seniorpension kort før folketingsvalget. Her fremlægger tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) aftalen, flankeret af Morten Østergaard (RV) og Kristian Thulesen Dahl (DF).

  Arbejdsevne på under 18 timer om ugen skal udløse seniorpension

  Først fra 2024 bliver seniorpensionen forbedret, fremgår det af aftalen om tidlig pension, som faldt på plads i nat.
  Aftalen om tidlig pension blev indgået i nat af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten.

  FAKTA: Aftale om ret til tidlig pension

  De lønmodtagere og selvstændige, som har haft lange og hårde arbejdsliv, får fra 2022 ret til tidlig pension.
  (Arkiv) Forhandlingerne om tidlig pension foregår i Beskæftigelsesministeriet, der holder til i det gamle Overformynderi i København.

  Fra forhandlingerne: LAB-lov og Velfærdsforlig med i slutspil om tidlig pension

  Opdateret 17:30 torsdag: Forhandlinger kan være afsluttet inden efterårsferien. Se her de områder, der kan få betydning for beskæftigelsesindsatsen på jobcentrene.
  (Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) tror på en snarlig aftale om tidlig pension.

  Hummelgaard om pensionsforhandlinger: Ser lovende ud

  Beskæftigelsesministeren havde håbet at have landet en pensionsaftale nu, men coronakrisen kom i vejen.
  Folketinget åbnede i dag uden 'Arnes pension'. Til gengæld mener både beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og forhandlingspartierne DF, SF og Enhedslisten, at der er godt skred i forhandlingerne.

  Møder om tidlig pension onsdag og fredag aften

  Regeringen håber på en snarlig aftale om tidlig pension. Der er både separate samtaler med DF, SF og Enhedslisten, og aftenmøderne fortsætter uden bagkant.
  (Arkiv)

  Partier vil lette krav til tidlig pension for selvstændige

  Det er ikke rimeligt, at selvstændige står til at gå glip af år på tidlig pension, fordi de har haft underskud, mener DF, SF og EL.

  Hver tiende social- og sundhedsmedarbejdere over 60 får seniorpension

  'De fleste steder går det rigtig godt, og det går ofte hurtigt,' siger Nanna Mørch, socialpolitisk konsulent i FOA. Seniorpension er et vigtigt supplement til tidlig pension, lyder det fra regeringen.