(Arkiv) Søren Heisel, forbundssekretær i 3F, beder politikerne sørge for, at der er uddannelsespladser nok, når de skal hastebehandle regeringens opkvalificeringspakke.

3F: Politikerne skal sikre, at der er uddannelsespladser nok

Regeringens opkvalificeringsudspil skal nu forhandles med de politiske partier. 3F har fået mange ønsker opfyldt og presser nu på, for at lovgiverne også bevilger penge til de skoler, der skal uddanne ufaglærte til faglærte.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) forklarer, hvorfor regeringen satser på længerevarende faglærte uddannelser til ledige ufaglærte, selvom eksperter siger, det ikke får folk i job.

Hummelgaard om økonomisk incitament til uddannelse: ‘Vi ved ikke, om det virker’

Podcast: 'Regeringens udgangspunkt er ikke, at det eneste hensyn er, at folk skal i job hurtigst muligt. De skal også i de rigtige job,' siger Peter Hummelgaard i dette interview med NB-Beskæftigelse og A4 Arbejdsliv. Lyt eller læs hele interviewet fra gårsdagens pressemøde om første del af regeringens opkvalificeringsreform.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) præsenterede i dag en opkvalificeringsreform, der opfylder mange af fagbevægelsens krav til uddannelse.

Hummelgaard: Jobcentre skal ikke stå i vejen for ufaglærtes uddannelse til faglært

Opkvalificeringsreform gør det muligt for ledige ufaglærte at tage en faglært uddannelse ud over dagpengeperioden og med højere dagpengeniveau. Korte opkvalificeringskurser kan startes fra første ledighedsdag.
Jobcenterchef i Frederikshavn, Mette Krog Dalsgaard, foreslår, at karensperioderne for opkvalificereng og uddannelse af ledige skæres ned.

Jobcenterchef vil opkvalificere ledige hurtigere

Frederikshavn er hårdt ramt af coronaledighed. Jobcenterchef Mette Krog Dalsgaard har konkrete forslag til ændringer til en ny lov om opkvalificering, som ventes fremlagt i denne uge.
DI og Dansk Erhverv er skeptiske over for den opkvalificeringsreform, beskæftigelsesministeren er på vej med inden sommerferien. Mens vicedirektør i DI, Steen Nielsen (tv) er åben over for hurtigere adgang til korte jobrettede kurser, advarer både han og arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, Peter Halkjær, mod lange kurser til ledige.

DI: Ja tak til hurtigere korte opkvalificeringskurser; nej til lange uddannelser til ledige

Hos Dansk Industri og Dansk Erhverv er der stor skepsis over for et ventet opkvalificeringsudspil fra beskæftigelsesministeren. Det vil forlænge ledigheden, lyder det. Vi har bedt de to arbejdsgiverorganisationer om at forholde sig til forslag fra fagbevægelsen og kommunerne.
RAR Nordjylland, STAR Midt-Nord og Aalborg Kommune er gået sammen i et forsøg på at redde arbejdspladser gennem opkvalificering af medarbejdere. Fra venstre er det RAR formand Lars Christensen, arbejdamarkedsdirektør i STAR Midt-Nord, Anders Stryhn og jobcenterchef i Aalborg Kommune, Jesper Dahlgaard.

STAR Midt-Nord: Opkvalificering skal fastholde medarbejdere

Et samarbejde mellem Aalborg Kommune, RAR Nordjylland og STARs regionale arbejdsmarkedskontor skal sikre, at virksomheder kender til tilskudsmuligheder til opkvalificering af medarbejdere.
(Arkiv) Små og mellemstore virksomheder kan søge tilskud til løn til medarbejdere på efteruddannelse under coronakrisen i ny pulje på 86 millioner kroner.

Millioner til opkvalificering i små og mellemstore virksomheder

EU's Socialfond slækker på kravene og stiller 86 millioner kroner til rådighed til efteruddannelse af medarbejdere under coronakrisen.