Kun ti kommuner har haft under 30 procents stigning i ledighed under corona

På to måneder er ledigheden steget med 36,7 procent på landsplan. Det dækker over forskelle mellem kommunerne på op mod 30 procentpoint.
Der er ingen sammenhæng mellem at have den største stigning i ledighed under coronakrisen og den samlede ledighed i de enkelte kommuner.

Kommuner med største ledighed har mindst stigning under coronakrisen

Hvis man alene ser på stigningen i ledigheden under coronakrisen, får man et skævt billede af den samlede ledighed i kommunerne, viser tal, som NB-Beskæftigelse har kigget på. Se din kommune her.
Der er ingen grund til at glæde sig over stabiliteten i ledighedstallene, siger cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, Niklas Praefke. I april og maj plejer der at være et stort sæsontræk på arbejdskraft, og derfor vil den sæsonkorrigerede ledighed være betydelig større end de tal, STAR offentliggør nu.

Lederne: Sæsonkorrigeret ledighed betydeligt højere end aktuelle ledighedstal

'Det er forkert at glæde sig over, at tilgangen til ledighed er fladet ud,' lyder det fra cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, Niklas Praefke. Normalt falder ledigheden i foråret med omkring 5.000 om måneden, og det tal skal i grove træk lægges til for at få den sæsonkorrigerede ledighed.
Tusindvis af ansatte risikerer at miste jobbet, hvis ordningen med lønkompensation stopper fra 8. juli.

Firmaer frygter kæmpe fyringsrunde i juli

Tusindvis af ansatte står til at miste deres arbejde, hvis ordningen med lønkompensation ikke forlænges efter 8 juli. Det viser ny undersøgelse.
Rådmand for social- og beskæftigelsesområdet i Aarhus Kommune støtter Akademikernes forslag om en hjælpepakke til nyuddannede.

Alliance med kommuner skal sikre hjælpepakke til nyuddannede

Mens beskæftigelsesministeren ikke vil kigge på hjælpepakke til nyuddannede lige nu, forsøger Akademikerne at få landets seks største kommuner med ideen. Flere kommuner er positive.
(Arkiv) 81.000 unge ventes at afslutte deres uddannelse i juni. De store universitetsbyer står på spring for at hjælpe dem og tager godt imod forslag fra Akademikernes hovedorganisation.

Appel til kommunerne: Kræv at virksomheder ansætter nyuddannede

Rådmænd i Aarhus og Odense tager godt imod et forslag om, at virksomheder, der får glæde af fremrykkede investeringer i kommunerne, skal ansætte nyuddannede. Forslaget kommer fra hovedorganisationen Akademikerne.
De nyuddannede skal ikke alene have ansvaret for at få job under coronakrisen, mener formanden for Akademikerne Lars Qvistgaard.

Akademikerne: Forslag til hjælpepakke til alle nyuddannede

Job med løntilskud fra dag ét og større økonomisk tilskud til virksomheder, der tager nyuddannede. Det er et par af forslagene til en hjælpepakke til de 81.000 unge, der forventes af afslutte en uddannelse i juni.

Fakta: Ledighed blandt unge under 29 år

De unge rammes hårdt af coronaledigheden, viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Og udgangspunktet var ikke det bedste i de største uddannelsesbyer. Se alle kommuner her.
(Arkiv) Cheføkonomerne Erik Bjørsted (tv) fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Mads Lundby Hansen fra Cepos reagerer på den forholdsvis begrænsede stigning i ledighedstallene i månedsskiftet april til maj.

AE: Ledighedstal i maj en ‘lille positiv overraskelse’

Ledigheden stiger mindre nu end ved coronakrisens begyndelse. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) forudser en støt stigning i arbejdsløsheden, mens tænketanken Cepos forudser, at de store skvulp kommer senere.
(Arkiv) Hjælpepakken med lønkompensation forhindrede ikke SAS i at fyre medarbejdere. Det vil ske for mange flere, vurderer direktør i rådgivningsvirksomhed. På billedet er det beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (th) og den administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Direktør: Mere end en tredjedel på lønkompensation kan miste job

Mange kommuner frygter stor stigning i ledighed, når lønkompensationerne løber ud. Mens Cepos tæller alle i gruppen som ledige, vurderer direktør i rådgivningsvirksomhed, at tallet bliver betydeligt mindre.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil lave en opkvalificeringspakke til ledige, når flere dele af beskæftigelsesindsatsen sættes igang igen.

Regeringen vil opkvalificere ledige tilbage i arbejde

Regeringen arbejder på en opkvalificeringspakke til dem, der blandt andet under krisen er blevet ledige.

Ledigheden på sit højeste siden 2017 – men vil stige yderligere

Ikke siden september 2017 har den danske bruttoledigheden ligget højere, oplyser Danmarks Statistik.