Jobcenterchef i Frederikshavn, Mette Krog Dalsgaard, foreslår, at karensperioderne for opkvalificereng og uddannelse af ledige skæres ned.

To kommuner: Derfor vendte stor ledighed i maj til betydelig mindre i juli.

Den lokale erhvervsstruktur og enkelte virksomheders fremgang bidrager til at vende udviklingen. Interview med Frederikshavn og Norddjurs kommuner om negative ledighedstal, der blev blev vendt på to måneder.
Selvom 200.000 har forladt lønkompensation, er ledigheden ikke steget tilsvarende.

DI: Ledigheden faldt samtidig med, at 200.000 forlod lønkompensation

'Udfasningen af lønkompensationen er sket uden negative konsekvenser for ledigheden,' siger chef for arbejdsmarkedspolitik i DI Steen Nielsen.

Fortsat stor stigning i ledighed under coronakrisen i de fleste kommuner

13 kommuner har en arbejdsløshedsprocent på over seks procent. Ni af dem har haft stor stigning i ledigheden under corona. Sammenlign tallene for din kommune i tabellerne i artiklen.
(Arkiv) Indvandrere er betydeligt mindre i aktivering end etnisk danskere, viser ny undersøgelse.

Ledige indvandrere får mindre aktivering end etniske danskere

Aktiveringsgraden blandt ledige med en ikke-vestlig baggrund var lavere end for etniske danskere i 2019, viser ny analyse. Regeringen vil indføre skrappere krav.
I Københavns Lufthavn forventes 8.000 af 22.000 medarbejdere at miste jobbet på grund af corona. Københavns Kommune har derfor i samarbejde med lufthavnen oprettet et jobcenter i lufthavnen.

Ingen kommunal STAR-opgørelse over stigning i ledighed 1. juli

Statistikken holder sommerlukket. Det er derfor ikke muligt at se, hvordan den største udvikling i ledigheden på en enkelt dag under coronakrisen fordeler sig i kommunerne.
Ledigheden steg med 0,2 procentpoint i maj måned, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er en lavere stigning end de to tidligere måneder.

Ledighedshop i maj giver arbejdsløshed på 5,6 procent

Arbejdsløsheden voksede i maj til 5,6 procent. Den vil fortsætte med at vokse, lyder det fra økonom.
(Arkiv) 167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner har skrevet åbent brev til beskæftigelsesministeren. De vil have bedre tid til samtaler efter lukningen af jobcentrene.

Socialrådgivere i åbent brev: Vi vil ikke lave samlebåndsarbejde

167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner skriver i et brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, at de ligesom a-kasserne vil have en 'død periode', hvor samtaler ikke bliver talt op for borgere i kontanthjælpssystemet.
(Arkiv) Jobcenter Tønder fortsætter med digitale og telefoniske samtaler med ledige i risikogrupper efter åbning af beskæftigelsesindsatsen, fortæller sundheds- og arbejdsmarkedschef Anne-Mette Dalgaard.

Kommune bruger telefon og digitale møder til at beskytte borgere i risikogrupper

'Det er afgørende vigtigt for os ikke at udsætte borgerne for smitterisiko,' siger Anne-Mette Dalgaard, sundheds- og arbejdsmarkedschef i Tønder Kommune. Hun vil gerne beholde de digitale muligheder permanent.
(Arkiv) Sagsbehandlerne kan ikke kontrollere, om alle virksomheder lever op til sundhedsstyrelsens krav. Derfor bruger Norddjurs Kommune forsigtighedsprincip i forhold til ledige i risikogrupper i forhold til covid-19.

Kommune: Bruger forsigtighedsprincip over for ledige i risikogrupper

Flere kommuner er tilbageholdende med at sende ledige i tilbud, hvor der er fysisk kontakt, hvis de har risiko for alvorlige sygdomsforløb med Covid-19. Det viser NB-Beskæftigelses rundspørge til 25 kommuner.
Tanja Dall, post.doc. ved CUBB, og Tina Elkjær, afdelingsleder ved Jobcenter Vesthimmerland fortæller om udviklingen af samtalen mellem sagsbehandler og borgere.

Vesthimmerland: Det betaler sig at bruge ekstra tid på bæredygtige planer for ledige

I to podcasts taler forsker ved Aalborg Universitet, Tanja Dall, og afdelingsleder i Jobcenter Vesthimmerland, Tina Elkjær, om hvordan de udvikler samtalen mellem sagsbehandleren og borgeren. Hvis der skal laves bæredygtige planer, betaler det sig at lytte, lyder det fra Vesthimmerland.

Sådan har ledigheden udviklet sig i hver kommune under coronakrisen

Nye ledighedstal fra Danmarks Statistik afslører store forskelle på, hvordan ledigheden på tværs af kommunerne er steget under coronakrisen. Se tallene for alle kommuner her.
Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterer Økonomisk Redegørelse ved et pressemøde i Finansministeriet. Dansk økonomi bliver hårdt ramt af coronakrisen. - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Ledigheden er steget med 48.000 under coronakrisen

2020 bliver en hård omgang for dansk økonomi og beskæftigelsen, men der er udsigt til bedring efter krisen.