(Arkiv) Ledigheden tenderer til at være større i kommuner, der også har en stor andel på førtidspension, viser tal fra Jobindsats.dk

Tendens: Ledigheden er større i kommuner med højere andel førtidspensionister

Tal fra Danmarks Statistik og STAR viser, at ledigheden er noget højere i kommuner med en stor andel førtidspensionister. I kommuner med mange tilflyttere med sociale problemer ser ledigheden dog ikke ud til at være påvirket af en meget stor gruppe førtidspensionister.

Færre ledige end på samme tid i de sidste fem år før corona

I den første uge i august var der for første gang færre ledige end i tiden før corona. Det viser tal fra Jobindsats.dk. Se tal for hele perioden og for de seneste måneder og dage her
Mange fly står stadig stille i Københavns Lufthavn, og det betyder, at særligt Taarnby og Dragør kommuner fortsat har en væsentlig højere ledighed end i starten af 2020. Ledigheden skal nedbringes markant, hvis kommunerne skal undgå stort smæk i 2022.

Stort tab kan være på vej til kommuner med høj ledighed

Med meddelelsen om tilskud og udligning blev der sendt en redningskrans til 23 kommuner, som havde en særlig høj stigning i ledigheden i 2020. Men de 23 kommuner skal gøre en særlig indsats for at undgå stort tab i 2022.
Fire chefer og ledere giver bud på, hvorfor netop deres kommune nu har den laveste ledighed siden finanskrisen. Det er Dorte Hamrum, arbejdsmarkedschef i Skive; Hans Christian Knudsen, beskæftigelseschef i Hedensted; Kristjan Gundsø Jensen, jobcenterchef i Helsingør; Inger Thorø Pedersen, afdelingsleder i jobcentret i Faaborg Midtfyn.

Fortsat stor forskel i udvikling af ledighed i kommunerne på grund af corona

35 kommuner havde i juni den laveste siden finanskrisen. Fire kommunale chefer giver deres bud på, hvorfor det går godt for netop deres kommune.

Ledighed i maj er betydeligt lavere end for et år siden, men højere end for to år siden

Ledigheden falder drastisk, men i maj var den gennemsnitlige ledighed fortsat højere end i samme måned for to år siden. Se tallene for din kommune i Danmarkskortene.
Der har været godt gang i beskæftigelsen de seneste måneder, viser tal fra Danmarks Statistik.

Beskæftigelsen sætter rekord: Tredje måned med flere i job

Set over perioden februar til april er 24.000 personer kommet i job. April har alene bidraget med 16.000.
Langt den største del af opkvalificeringen for ledige fleksjobbere foregår på et AMU-center, for eksempel som chauffør.

Opkvalificering til ledige fleksjobbere i 25 kommuner

God tre procent af kontanthjælpsmodtagernee deltager i opkvalificering eller uddannelse, mens under én procent af de ledige fleksjobbere får opkvalificering.

Store forskelle på udviklingen i antal kontanthjælpsmodtagere i kommunerne

Der er stor forskel på faldet i antal kontanthjælpsmodtagere i kommunerne. Samtidig er faldet påvirket af, at er over 3.000 flere, der på grund af forlængelser har været på dagpenge i over to år. Se kontanthjælpstallene for alle kommuner her
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fortalte mandag glad, at ledigheden nu var lavere end før coronakrisen. Det var lidt for 'rosenrødt,' lyder kritik.

Regeringen ‘maler billedet mere rosenrødt, end det er’

2. pinsedag jublede beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard over, at der for første gang var færre ledige end før coronakrisen. Tendensen er rigtig, men man skal være varsom med tallene, siger cheføkonom.

Vinterens corona-nedlukning har stort set ikke påvirket ledigheden

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden korrigeret for sæsonudsving på landsplan har været fuldstændig upåvirket af vinterens nedlukninger af samfundet. Enkelte kommuner er dog blevet ramt.

Nødklausul i udligning redder ikke hårdt ramte kommuner

Selvom enkelte kommuner er blevet særligt hårdt ramt af en stigning i ledigheden, er der ikke en hjælpende hånd på vej til dem fra den særlige nødklausul i udligningssystemet.

Langtidsledigheden er steget i 97 kommuner

Antallet af langtidsledige er steget i næsten hele landet siden før coronakrisen, men der er stor forskel på, hvor meget den er steget i de forskellige kommuner. Se udviklingen i alle kommuner her.