(Arkiv) Ombudsmand Niels Fenger har bedt Københavns Kommune og Ankestyrelsen om at følge op på en højesteretsdom, der gør det ulovligt at opkræve udbetalt kontanthjælp af familiemedlemmer til en borger, der har lovligt ophold i landet.

Kvinde uretmæssigt tvunget til at betale svigermors kontanthjælp

Ombudsmanden beder Københavns Kommune om bred undersøgelse efter dom. Kan have betydning i hele landet.
Ringkøbing-Skjern Kommune vil fortsat suspendere 225 timers reglen, selvom STAR har meddelt, at suspension af beskæftigelsesindsats og rådighedsregler ikke omfatter reglen

Kommune suspenderer 225-regel på trods af kontraordre fra STAR

Fredag i sidste uge meddelte STAR, at også uger under coronanedlukning skal tælle med, når kommunerne skal sanktionere efter 225-timersreglen. Flere kommuner opfordrer beskæftigelsesministeren til at lave loven om.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard skal ikke tænke mere over 225 timers reglen, siger støttepartierne SF, Radikale og Enhedslisten. Den skal suspenderes nu.

Støttepartier presser minister for at få suspenderet 225-timersregel

Byrådsmedlemmer fra SF og Enhedslisten har forsøgt at få kommuner til at suspendere reglen under coronakrisen. Partierne vil sammen med De Radikale have Peter Hummelgaard til at handle.
(Arkiv) Jobcentrene er lukket, men kommunerne holder telefonerne åbne og mange er stadig opsøgende over for særligt udsatte grupper.

Jobcentre holder fortsat kontakt til særligt udsatte grupper

Mens jobcentrene lukkede i sidste uge, er det stadig en forpligtelse for dem at holde øje med borgere, der har brug for det, skrev STAR i et brev til jobcentre og a-kasser i sidste uge.

Fakta: Fald i alle kontanthjælpsydelser i sidste måned af 2019

19 kommuner har fået flere kontanthjælpsmodtagere på en måned, men opgjort over det seneste år har kun fire kommuner flere borgere på ydelserne. Se tal for din kommune her.
Foto: Michael Bothager/MIBO/Ritzau Scanpix

DA kræver titusindvis af unge ud på arbejdsmarkedet

Over 33.00 unge på uddannelseshjælp har hidtil været fredet fra krav om at søge arbejde og stå til rådighed. Det vil DA have ændret; organisationen kræver et opgør med den seneste kontanthjælpsreform.
(Arkiv) "Det mest skræmmende ved forløbet var, at mellem 70 og 75 procent overhovedet ikke flyttede sig i forhold til beskæftigelse," siger Anders J. Andersen (S), formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget i Vordingborg.

Ingen signifikant jobeffekt efter millioninvestering i aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere

Flere fik fleksjob, følte sig mere inddraget i egen sag og fik et bedre netværk, men for få fik fast arbejde. Der er alligevel basis for at fortsætte, mener udvalgsformand Anders J. Andersen.
(Arkiv) Vordingborg Kommune vil fortsætte med at forsøge at få aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i arbejde, selvom det ikke lykkedes i det ønskede omfang i de første to år.

Det tager flere år at få aktivitetsparate borgere i lønnet arbejde

Evalueringer af investeringsprojekter i Vordingborg og Hjørring kommuner tyder på, at der skal investeres i mindst fire år, før der opnås varig beskæftigelse for nogle af de aktivitetsparate.
(Arkiv) Hjørringmodellen er beskåret kraftigt. Antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet til det halve, og der er skåret ned på aktiviteter og personale.

Budget 2020: Hjørringmodellen på skrump

Succes med ordningen har ført til nedlæggelse af 22 færre stillinger og en besparelse på 20 millioner kroner. Men Hjørringmodellen fortsætter, bedyrer byrådet.

Kommuner laver investeringsstrategier for beskæftigelse på trods af stram økonomi

Mens Norddjurs skærer ned på sagsbehandlerne, har Vordingborg Kommune kunnet ansætte flere med fondsmidler. Begge kommuner arbejder med investeringsstrategier for at få flere udsatte i arbejde.
(Arkiv) Det vigtigste er at få ledige i arbejde, ikke at give dem flest mulige sanktioner, lyder det fra næstformanden i Fagbevægelsens Hovedorganisation og formanden i Danske A-kasser.

Kommentar: Stop skyderiet på a-kasserne – pas jobbet

Ledige a-kassemedlemmer er langt mere jobsøgende end ledige kontanthjælpsmodtagere. Det glemmer Københavns beskæftigelsesmester at fortælle, når hun postulerer, at a-kasserne holder hånden over medlemmerne.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), København. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Københavner-borgmester: Lad os vurdere rådighed

Københavns beskæftigelsesborgmester foreslår som forsøg at lade kommunerne vurdere, om dagpengemodtagere står til rådighed, og sanktionere, hvis de ikke gør.