(Arkiv) Det vigtigste er at få ledige i arbejde, ikke at give dem flest mulige sanktioner, lyder det fra næstformanden i Fagbevægelsens Hovedorganisation og formanden i Danske A-kasser.

Kommentar: Stop skyderiet på a-kasserne – pas jobbet

Ledige a-kassemedlemmer er langt mere jobsøgende end ledige kontanthjælpsmodtagere. Det glemmer Københavns beskæftigelsesmester at fortælle, når hun postulerer, at a-kasserne holder hånden over medlemmerne.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), København. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Københavner-borgmester: Lad os vurdere rådighed

Københavns beskæftigelsesborgmester foreslår som forsøg at lade kommunerne vurdere, om dagpengemodtagere står til rådighed, og sanktionere, hvis de ikke gør.

Markant fald i antal langtidsledige – men en del kommuner har stigning

17 procent færre langtidsledige i hele landet, men nogle kommuner har fået flere langtidsledige det seneste år. Se tal for alle kommuner her.
(Arkiv) Hidtil har regeringens fokus været på ledige indvandrere - og især kvinderne - til et kommende lovforslag om fuldtidsaktivering af ikke-vestlige arbejdsløse.

KL: Målgruppe uklar for 37 timers aktivering blandt ikke-vestlige ledige

Vil regeringen sende både nytilkomne flygtninge og indvandrere på kontanthjælp i fuldtidsaktivering? Ministre sender forskellige signaler.
Nye toner fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Han truer kommunerne med sanktioner, hvis de ikke holder samtaler med indvandrere på kontanthjælp.

Minister vil løse kommuners manglende indsats over for indvandrere gennem mere kontrol

Skærpet tilsyn skal sikre, at indvandrere kommer til samtaler i jobcentrene. Det fremgår af et svar til Folketinget.
Haderslevs borgmester, Hans Peter Geil (V). Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Presset kommune lover at holde loven

Haderslev gentager i en ny redegørelse til beskæftigelsesministeren, at man nok skal holde loven. Men man fortæller også historien om en presset kommunekasse.

Her kom flest væk fra kontanthjælpen

De københavnske vestegnskommuner er blandt dem, som havde mest held med at få borgere væk fra kontanthjælp under opsvinget. I Vestjylland og på Lolland-Falster er det gået meget langsommere.
Et jævnt fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere har stået på siden begyndelsen af 2016. I perioden er der i gennemsnit blevet 1.200 færre modtagere hver måned. (Arkivfoto)

Antallet af kontanthjælpsmodtagere er det laveste i 11 år

Ikke siden december 2008 har der været så få modtagere af kontanthjælpsydelser, som tilfældet var i september.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Minister til kommune: Jeres plan er ulovlig

Haderslevs indsatsplan for førtidspension og kontanthjælp er 'i strid med loven', siger beskæftigelsesministeren i skarpt brev. Borgmester lover at overholde loven.
Alternativets beskæftigelsesordfører, Torsten Gejl er rystet over nye tal, der viser, 334 borgere i perioden fra 1. januar 2013 til 30. april 2019 er døde, mens de har været i ressourceforløb, eller senest fem uger efter. (Arkivfoto)

Hundredevis af borgere døde under og kort efter ressourceforløb

Efter førtidspension- og fleksjobreformen i 2013 er mere end 330 borgere afgået ved døden, mens de har været i ressourceforløb, eller kort tid efter, viser nye tal.
Arbejdsmarkedschef i Vordingborg Kommune, Claus Holm Oppermann, er stærkt utilfreds med benchmark over kommunernes beskæftigelsesindsats.

Fornyet kritik af benchmark af kommunernes beskæftigelsesindsats

Kritikken af benchmark fortsætter. Baggrunden for rangordningen af kommunerne er ikke konkrete tal, men en teori, lyder det.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil samle alle midler til uddannelse og opkvalificering i ny reform.

Beskæftigelsesminister vil lave opkvalificeringsreform

Peter Hummelgaard ønsker at samle alle penge til opkvalificering og videreuddannelse i en samlet reform.