Kontanthjælp

  Markant fald i antallet af børn med forældre på kontanthjælp

  På fem år er antallet af børn med forældre på kontanthjælp faldet med næsten 50 procent. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet. Se udviklingen i din kommune her.

  Kommuner får adgang til CPR-numre med mulige fejl i kontanthjælpsudbetalinger

  Ydelseskontorer i en række kommuner fik onsdag adgang til CPR-numre på personer, der uberettiget kan være trukket i kontanthjælp siden 2016. Nu skal alle sagerne gennemgås manuelt for at finde fejl, så pengene kan udbetales.
  Aldrig har der været så få jobparate, som der er nu.

  Historisk få jobparate

  Vi har aldrig haft så få jobparate ydelsesmodtagere som nu. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er antallet faldet til kun 16,6 tusinde personer i september måned.
  Skanderborg Kommune er en af de kommuner, der har haft succes med at få jobparate i job.

  Kommuner: Sådan har vi fået jobparate i job

  Hvordan er det egentlig lykkedes kommunerne at få så mange jobparate i job? Det har vi talt med Skanderborg og Struer Kommune om.

  Fire områder i Danmark har dobbelt så mange på kontanthjælp

  Danmark har nu tæt på 100.000 kontanthjælpsmodtagere, og det er rekordlavt. Men der er stadig fire røde områder I Danmark med usædvanligt mange på kontanthjælp.
  Finansministeriet har leveret en meget detaljeret opgørelse over indtægter og udgifter relateret til personer, som har været på kontanthjælp.

  Nye tal: Så meget koster en kontanthjælpsmodtager de offentlige kasser

  Ny detaljeret opgørelse fra Finansministeriet giver et meget præcist billede af, hvad en langvarig kontanthjælpsmodtager koster de offentlige kasser. Se tallene her.

  Se din kommune: Næsten 7.000 har modtaget kontanthjælp i et årti

  Fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye har netop udsendt en oversigt over antal kontanthjælpsmodtagere med høj ydelsesanciennitet fordelt på de 98 kommuner.
  Enhedslistens Victoria Velásquez er glad for den nye aftale om en arbejdsgruppe, regeringen har indgået med sit parlamentariske grundlag.

  Regering og støttepartier vil undersøge retssikkerhed for kontanthjælpsmodtagere

  Regeringen vil sammen med de tre støttepartier kigge jobcentrene i kortene. 'Jeg håber, den arbejdsgruppe kan hjælpe med at ryste de tykke mure, så budskabet kommer helt ind på de bonede gulve,' skriver Enhedslistens Victoria Velásquez på Facebook.

  Fald på mere end en fjerdedel i antal ledige på langvarig kontanthjælp

  I tre kommuner er antallet på langvarig kontanthjælp halveret på fem år, og det gennemsnitlige fald er på over 25 procent. Det skriver den fungerende beskæftigelsesminister i et svar til Folketinget.

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere på rekordlavt niveau

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af kontanthjælpsmodtagere i juni 2021 er på det laveste niveau, siden man begyndte at opgøre statistikken i 2007. 97 af landets kommuner har haft et fald siden juni 2019.

  En ud af tre kontanthjælpsmodtagere på Langeland er flyttet til inden for fem år

  Mange kontanthjælpsmodtagere flytter til landkommuner, og det giver store skævheder mellem kommunerne. I ni kommuner udgør tilflytterne over 20 procent af det samlede antal kontanthjælpsmodtagere.

  Store forskelle på udviklingen i antal kontanthjælpsmodtagere i kommunerne

  Der er stor forskel på faldet i antal kontanthjælpsmodtagere i kommunerne. Samtidig er faldet påvirket af, at er over 3.000 flere, der på grund af forlængelser har været på dagpenge i over to år. Se kontanthjælpstallene for alle kommuner her