Fakta: Mere end to ud af tre kontanthjælpsmodtagere er ikke parate til job

72 procent af kontanthjælpsmodtagerne blev i 2020 visiteret som aktivitetsparate. På 15 år er andelen steget med næsten en tiendedel, viser tal fra Jobindsats.dk.

Trods corona: Antallet af kontanthjælpsmodtagere faldt i 2020

Selvom 2020 var hårdt præget af covid-19 og de medfølgende økonomiske konsekvenser, faldt antallet af kontanthjælpsmodtagere i 2020 med knap 4.000 personer.

Stor forskel på udviklingen i kontanthjælpsmodtagere mellem kommunerne i 2020

Store forskelle i udviklingen i antallet af kontanthjælpsmodtagere i kommunerne. Enkelte oplevede fald på over ti procent. Se tallene for alle kommuner her.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil i næste uge tale med Folketingets partier om en undtagelse for gensidig forsørgerpligt for familier, hvor den ene har taget ekstravagter under coronakrisen.

Partier skal diskutere lempelse af forsørgerpligt for ‘coronahelte’

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil i næste uge forsøge at finde en løsning for førtidspensionister, der er blevet trukket i ydelse, fordi deres ægtefælle har arbejdet over i coronaindsatsen.

Færre offentligt forsørgede i yderkommuner

Yderkommunerne fik markant færre offentligt forsørgede i tredje kvartal 2020 - storbykommunerne fik flere. Det viser nye tal. Se udviklingen for din kommune her.

En tredjedel af nytilmeldte på kontanthjælp visiteres som aktivitetsparate

På et år tilmeldes over 33.000 nye ledige kontanthjælp. Der er stor forskel på, hvor mange jobcentrene vurderer er klar til at tage arbejde. Se tallene for din kommune her.
Langt de fleste samtaler med nytilmeldte kontanthjælpsmodtagere foregår på telefon i Favrskov Kommune, fortæller afdelingsleder David Mortensen.

Kontanthjælpsmodtagere visiteres til ydelser via telefon

I Favrskov Kommune får alle, der har brug for kontanthjælpsydelser, nu tilbud om en visitationssamtale over telefonen. I andre kommuner er der større usikkerhed over for at droppe de første fysiske møder med de udsatte borgere.

97 kommuner har færre ledige på kontanthjælpsydelser end før coronakrisen

På landsplan har der været et fald i ledige på kontanthjælpsydelser på 8,5 procent fra februar til oktober. Hørsholm ligger på et et rundt nul, mens Solrød har haft et fald på 21 procent. Se din kommune her.
Der har været fart på landets jobcentre mens corona har haft tag i samfundet. Antallet af ledige på kontanthjælpsydelser er således faldet mærkbart siden februar.

Kommuner: Klar strategi har hjulpet ledige på kontanthjælpsydelser igennem coronakrise

To kommuner forklarer fald i ledige på ydelserne med bevidste valg i jobcentrene. En tredje kommune undrer sig over en pludselig tilgang af skrøbelige unge.
Enhedslistens Victoria Velasquez og SF's Lisbeth Bech-Nielsen (nummer to og tre fra højre) havde krav om hjælp til de ledige med til forhandlinger om forlængelse af hjælpepakker. Her fremlægger erhvervsminister Simon Kollerup (S) resultatet sent tirsdag aften.

Fakta: I 2021 går 6,5 procent af ny hjælpepakke til ledige

Der bliver i år afsat 33 mio. kr. til ledige, mens tallet næste år er 203 mio. kr. De fleste af pengene går til forlængelser ydelsesperioden for ledige og sygemeldte, men der er også sat penge af til uddannelse.
En midtvejsregulering på 3,4 milliarder kroner til en stigning i ikke-forsikrede ledige var en del af aftalen om kommunernes økonomi, som KL og regeringen præsenterede i maj. En stor del af det beløb ser ud til at ende lige i kommunekassen.

Kommuner står til milliardgevinst fra beskeden stigning i ledigheden

Fra midtvejsreguleringen i økonomiaftalen mellem regeringen og KL har kommunerne fået udbetalt 3,4 milliarder kroner til stigende udgifter til ekstra sygedagpenge og ikke-forsikrede ledige i 2020. Men intet tyder på, at kommunernes udgifter vil nærme sig det beløb.

Kun lille stigning i antal på kontanthjælp efter covid-19

Coronakrisen har ikke øget antallet af danskere på kontanthjælp markant. Men et mindre antal kommuner har oplevet en stigning omkring ti procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Se tallene for alle kommuner her.