Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Nu kommer indsatsen mod cabotagekørsel

Udenlandske chauffører på cabotagekørsel i Danmark skal fremover have dansk løn. Finanslovsforliget gennemfører aftale fra april mellem DA og FH.
600 ambulancereddere har fået afsluttet deres lønsager med Region Syddanmark efter BIOs konkurs for tre år siden. (Arkivfoto)

600 ambulancereddere afslutter lønkamp efter tre år

Tidligere BIOS-medarbejdere er både skuffede og lettede, efter at deres sager om mistet løn er afsluttet. Nogle har fået løn tilbage, mens andre skal betale penge retur.

Fagforbund: Ankestyrelsen blæser på fejl i sagsbehandlingen

Kommunerne overholder ikke altid de regler, der skal sikre, at de syge bliver hørt og inddraget i deres egen sag. Men Ankestyrelsen lader lovbruddene passere, mener FOA og 3F.

Jurister: Jobcentre diskriminerer med nyt profileringsværktøj

Jobcentre landet over bruger blandt andet oplysninger om arbejdsløses herkomst til at tilrettelægge jobindsats. Det er ifølge flere eksperter ulovlig diskrimination.

Vestre Landsret: Ventetid i hjemmet er arbejde

Ophold i eget hjem under vagter skal betragtes som arbejdstid. Det har Vestre Landsret afgjort i en principiel sag om en chaufførs arbejde for en vognmand. Vognmanden skal nu betale godtgørelse for overtrædelse af reglerne om maksimal arbejdstid og manglende pension til chaufføren.