(Arkiv) Arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer presser sammen med politikere på for at få åbnet for virksomhedspraktik og løntilskud i beskæftigelsesindsatsen.

‘Det bliver ikke titusinder, der kommer i digital virksomhedspraktik’

Frustrationen over, at beskæftigelsesministeren ikke ser ud til at ville åbne for virksomhedspraktik i denne uge, er stor. Det gælder både hos Ledernes Hovedorganisation og HK. I kommunerne er der uklarhed om, hvad digitale virksomhedsforløb er, og om de kan bruges til noget. 
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er klar med en lov om yderligere åbning af beskæftigelsesindsatsen, så snart Beskæftigelsesrådet - et trepartsråd under STAR - har lyn-behandlet et udkast til bekendtgørelse. Det forventes at ske onsdag.

Bekendtgørelse: Digitale virksomhedsforløb til ledige kan gå i gang

Jobcentrene forbliver lukket, og fysisk fremmøde til nye virksomhedspraktikker og løntilskud er ikke en mulighed. Sygemeldte skal fortsat undtages for beskæftigelsesindsats.
(Arkiv) Vejle Kommune kommer bedre fra start end andre kommuner, når beskæftigelsesindsatsen skal i gang igen. I Vejle er virksomhedspraktikken fortsat, mens blandt andre Aalborg og Vesthimmerlands kommuner har lukket ned for praktikken.

Suspenderede virksomhedspraktikker får konsekvenser ved genåbning

Mens virksomhedsaktivering er fortsat i nogle kommuner, lukkede andre ned for praktikken i midten af marts. De sidste skal stort set starte beskæftigelsesindsatsen forfra, siger to arbejdsmarkedschefer.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil tage landets seks største kommuner med på råd om, hvordan beskæftigelsesindsatsen kan komme igang igen i kommunerne.

Hummelgaard: Kommuner skal ikke måles på indsats under coronakrisen

Beskæftigelsesministeren inviterer politikere fra landets seks største kommuner til møde om, hvordan beskæftigelsesindsatsen kan komme i gang igen.
(Arkiv) Arbejdsmarkedschef Erik Holck Hansen skriver nødplaner på papir i Norddjurs Kommune. Det gør han for at være klar, hvis centrale IT medarbejderne bliver smittet af coronavirus.

Nødplaner for syge nøglemedarbejdere på vej i kommuner

Flere kommuner forbereder sig på, at nøglepersoner kan blive syge og laver derfor lister over arbejdsløse, der kan kaldes ind i en nødplan, fortæller arbejdsmarkedschef.
(Arkiv) Mens flere kommuner helt har lukket ned for virksomhedspraktik, fortsætter andre kommuner med at sende ledige i praktik på det private arbejdsmarked.

Flere kommuner lukker virksomhedspraktik, mens andre lader praktikken fortsætte

Mens nogle kommuner lukker helt ned for virksomhedspraktik på grund af coronavirus, fortsætter praktikkerne i andre. Forskellige meldinger fra STAR kan være baggrunden.