Ros til jobcentrene fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i sidste uge. Men politikerne har givet kommunerne alt for mange opgaver, lød det.

Hummelgaard: Politikerne har ansvaret for flere komplicerede regler

Der var en sjælden ros til jobcentrene fra beskæftigelsesministeren på et pressemøde i sidste uge. Men politikerne er blevet ved med at 'kyle opgaver det samme sted hen,' og det kan ikke blive ved, måtte man forstå på Peter Hummelgaard. Læs de ordrette svar på spørgsmål til ministeren.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fortalte onsdag på et pressemøde, at forligspartier bag tidlig pension diskuterer, om jobcentrene fortsat skal varetage hele beskæftigelsesindsatsen.

Hummelgaard bekræfter, at jobcentre kan miste ledige dagpengemodtagere

Et opgør med et enstrenget beskæftigelsessystem i jobcentrene kan være på vej. Forligspartierne bag tidlig pension diskuterer aktuelt, om kommunerne 'skal lave alt i fremtiden,' fortalte Peter Hummelgaard på pressemøde onsdag.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København vil lave proceduren om, når store virksomheder efterspørger arbejdskraft. Samtidig kræver hun en redegørelse efter en historie med et stort rengøringsselskab, der ikke kunne få den ønskede arbejdskraft fra jobcentret.

Borgmester kræver redegørelse fra Københavns jobcenter

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard, vil have en redegørelse fra jobcentret om en sag med et rengøringsfirma, der ville have hjælp til at finde 450 medarbejdere, men endte med at tage to.
(Arkiv) Regeringen vil gennem lovgivning gøre det nemmere for fagbevægelsen at øge medlemstallet, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til Mandag Morgen. Jobcentrene har allerede mærket den tendens, skriver NB-Beskæftigelses redaktør i sin analyse.

Analyse: God grund til bekymring i de kommunale jobcentre

Mere og mere peger på, at S-regeringen vil flytte flere opgaver fra jobcentrene til a-kasserne. Læs Helle Schøler Kjærs analyse af nogle af de politiske udsigter på beskæftigelsesområdet.
Kommunale chefer vil ikke i krig med a-kasserne om de ledige. I stedet vil de samarbejde, skriver formanden for social-, sundheds- og beskæftigelsescheferne, Jakob Bigum Lindholm, (th) og arbejdsmarkedschef i Køge Kommune, Bjarne Andersen (tv) .

Kommunale chefer opfordrer a-kasser til samarbejde efter FH-forslag

Debat: Fagbevægelsens Hovedorganisation har foreslået, at ledige dagpengemodtagere i de første seks måneder skal overgå fra jobcentrene til a-kasserne. Velfærdscheferne i Danmark skriver i dette indlæg, at de ikke stiller op til kampen om de ledige. De opfordrer i stedet til samarbejde om konkrete aktiviteter.
(Arkiv) 'Jobcentret er lukket fra 12. marts,' står der på sedlen. Det blev startskuddet til de digitale og telefoniske samtaler med ledige, som regeringen og tre andre partier nu vil have gjort til lov.

Aftale: Digitale samtaler med ledige kan fortsætte

Efter et halvt års ledighed skal arbejdsløse selv bestemme, om de vil have digitale, telefoniske samtaler med en sagsbehandler i jobcentret. Det foreslår partierne bag tidlig pension. Samtalerne er dog forligsbelagt, så fire andre partier skal også nikke ja.
(Arkiv) A-kasserne er klar til at overtage det fulde ansvar for dagpengemodtagerne i det første halve års dagpengeperiode. Men i en ny delaftale om besparelser på jobcentrene kom et forslag fra Enhedslisten ikke med.

Forslag om a-kasser sparket til hjørne

A-kasserne må vente på, at partiers ønske om at give dem større ansvar for ledige dagpengemodtagere bliver opfyldt. Et konkret forslag fra Enhedslisten kom ikke med i første besparelse på jobcentrene, der skal være med til at finansiere tidlig pension.

På trods af corona: Ministerium udgiver benchmark for beskæftigelse i kommuner

'Ingen udpræget systematik mellem de kommuner, der er hårdt ramt af covid-19, og de kommuner, der klarer sig dårligt i benchmarkinganalysen.' skriver Beskæftigelsesministeriet i nyt benchmark for 2020.
A-kasserne er for branchespecifikke og ligger alt for langt væk fra hinanden. Det er nogle af begrundelserne for, at arbejdsmarkedschef i Ringsted, Susanne Frydenlund mener, at dagpengemodtagere skal blive under jobcentrene og ikke kun møde i a-kasserne i det første halve år.

Arbejdsmarkedschefer afviser forslag om a-kasser

Sjællandske arbejdsmarkedschefer går i offensiven for at forhindre, at dagpengemodtagere i det første halve år af en ledighedsperiode alene skal høre under a-kasserne og først derefter skal møde op i jobcentret.
En af grundene til, at Ishøj Kommune vil have beskæftigelsesindsatsen tilbage til kommunen er, at der så bliver mulighed for at tænke i helhedsindsatser for borgerne, siger kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen.

Ishøj får eget jobcenter fra 1. januar

Godt 6.200 borgere og 30-35 medarbejdere skal fra årsskiftet møde på nyt jobcenter i Ishøj i stedet for som hidtil at tage til nabokommunen Vallensbæk. Ny jobcenterchef ansættes i løbet af juni.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard lægger op til tidlige forhandlinger om besparelser på jobcentrene i 2022, så kommunerne kan budgettere med dem.

Hummelgaard lægger op til tidlige forhandlinger om besparelser på jobcentre

'Det er vigtigt for kommunerne at vide, hvor besparelserne for næste år skal hentes. Det skal de selvfølgelig vide så hurtigt som muligt,' skriver han i et svar til NB-Beskæftigelse om de 300 millioner kroner, der skal spares.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard havde indkaldt til første møde om besparelser på jobcentret den 26. april.

Partier mødes om millionbesparelser på jobcentre

Jobcentre skal ifølge aftale om den såkaldte 'Arne-pension' spare 300 millioner kroner i 2022. Forhandlinger om besparelserne går først i gang flere måneder efter økonomiaftale mellem kommunerne og regeringen.