Jobcenter

  (Arkiv) Besparelser på jobcentrene på 1,1 milliarder skal finansiere tidlig pension, som regeringen præsenterede på Danish Crown i august 2020. Under maskerne er det statsminister Mette Frederiksen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

  Kampen om nyledige dagpengemodtagere intensiveres

  Kommunerne og fagbevægelsen kæmper med usikre argumenter om de nyledige dagpengemodtagere. For ingen analyser har indtil videre vist, om a-kasser eller jobcentre er bedst til at få dem i arbejde. Aftale om millionbesparelser på jobcentrene er lige på trapperne.
  Tilfredshedsundersøgelse blandt borgere, der har været tilknyttet jobcentret i over to år, skal afdække, om der er brug for ændringer i sagsbehandlingen i Randers Kommune.

  Undersøgelse om jobcenter efter PTSD-sag

  Der kommer alligevel en undersøgelse af jobcentret i Randers, har byrådet netop bestemt. Den skal kortlægge jobcentrets praksis gennem en tilfredshedsundersøgelse.
  Jobcentrene skal tage hensyn til syges helbred, når de sender dem i aktivering, indskærper beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i et brev til landets 98 borgmestre.

  Ministerbrev: Jobcentre skal tage hensyn til lediges helbred

  Dokumentation: På baggrund af en sag i jobcentret i Randers har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard indskærpet over for alle kommuner, at de skal tage hensyn til borgernes helbred. Jobcentre skal også vejlede om, at den ledige selv kan få indflydelse på aktivering.
  Dansk Folkeparti vil nu godt være med til at overføre ansvaret for nyledige fra jobcentre til a-kasser. Gerne på lokalt plan ved at bruge dem mere som private aktører, lyder det fra René Christensen.

  A-kasser stadig i spil til at overtage nyledige fra jobcentre

  Dansk Folkepartis er nu åben for at give lokale a-kasser mulighed for at overtage nyledige fra kommunerne. Partiets beskæftigelsesordfører René Christensen forventer aftale om nye besparelser på jobcentre klar inden sommerferien.
  Jobcentrene havde stort set samme udgifter i 2019 som i 2011, selvom arbejdsløsheden var faldet med over to procent. VIVE har set på hvorfor.

  VIVE: Jobcentre har samme udgifter på trods af halveret arbejdsløshed

  På otte år faldt ledigheden med to procentpoint, mens udgifterne til jobcentrene var nogenlunde stabil. En af forklaringerne er, at der samtidig kom flere syge og aktivitetsparate til. Der er dog også tegn på, at kommunerne ikke tilpasser antallet af medarbejdere til de færre ledige, skriver VIVE.
  Tre kommuner har besluttet, at de ikke vil skære på ungeområdet i år. Det fortæller (fra venstre) arbejdsmarkedsdirektør i Aabenraa, Søren Lorenzen, arbejdsmarkedschef i Næstved Torben Bahn Petersen og arbejdsmarkedschef i Hjørring Michael Duus Nielsen.

  Kommuner fastholder uændret ungeindsats efter krav om besparelse

  Flere kommuner har valgt at fortsætte ungeindsatsen uden besparelser i 2022 på trods af, at første besparelse på jobcentrene til finansiering af Arne-pensionen pegede på netop det. Syv kommuner fortæller til NB-Beskæftigelse, hvordan de har håndteret besparelsen.
  Sarah Gaarde, økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør, Vejle Kommune.

  ‘Vi vil gerne af med proceskrav, men man fjerner jo også medarbejdere’

  I Vejle har kommunen fulgt kravene om besparelserne i jobcentrene i 2022 til punkt og prikke. Kommunen skal i år spare syv af de i alt 344 millioner kroner, et flertal i Folketinget har besluttet, der skal spares på jobcentrene i år. Det rammer de mest udsatte unge.
  (Arkiv) Dansk Folkeparti vil ikke flytte opgaver fra jobcentre til a-kasser, hvis der ikke dokumentation for, at a-kasserne er bedre til at få arbejdsløse i arbejde. Det siger beskæftigelsesordfører René Christensen.

  Jobcenter-besparelser: DF står i vejen for flytning af opgaver til a-kasser

  DF vil have dokumentation for, at a-kasser er bedre til at få forsikrede ledige i arbejde, hvis noget af beskæftigelsesindsatsen for dem skal overføres fra jobcentrene. Men midtvejsevalueringen af a-kasseforsøget var ikke nogen hjælp for a-kasserne og deres politiske fortalere.
  (Arkiv) Peter Hummelgaard vil tage 'interessante tal' fra midtvejsevaluering af a-kasseforsøg med i forhandlinger om besparelser på jobcentre. Her taler han i Fælledparken 1. maj.

  Evaluering: 3F’s a-kasse har fået lidt flere i arbejde gennem a-kasseforsøg

  Skal 3F's a-kasse som den eneste overtage en del af beskæftigelsesindsatsen fra kommunerne? spørger NB-Beskæftigelses redaktør efter en udtalelse fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard om en midtvejsevaluering af a-kasseforsøget.
  (Arkiv) Et opgør med unødige proceskrav, 'som pisker nogle borgere igennem nogle forløb, som alligevel ingenting fører til,' kan blive en del af den godt 700 millioner kroners besparelse på jobcentrene i 2023, sagde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fredag.

  Hummelgaard vil fjerne proceskrav som led i besparelse på jobcentre

  Beskæftigelsesministeriet undersøger, om der er 'unødige proceskrav' i beskæftigelsesindsatsen, der kan fjernes som et led i en besparelse på jobcentrene på mere end 700 millioner kroner.
  (Arkiv) Tidligere DF'er, nu løsgænger Bent Bøgsted sikrer med i alt seks løsgængere et flertal for millionbesparelser i jobcentrene til finansiering af tidlig pension.

  Løsgængere fra DF sikrer flertal for besparelser i jobcentre

  Seks løsgængere i Folketinget vil sikre et flertal for, at der næste år skal spares 750 millioner kroner på jobcentrene som en del af finansieringen af den såkaldte Arne-pension. Aftalen kan komme til at betyde, at flere nyledige overgår til a-kasserne.
  (Arkiv) DF's nye beskæftigelsesordfører René Christensen vil sætte kommunerne fri i forhandling om besparelse på jobcentrene. Det vil overflødiggøre diskussionen om flytning af opgaver til a-kasserne, mener han.

  DF: Overflødigt at a-kasser får mere ansvar for arbejdsløse, hvis kommuner sættes fri

  Dansk Folkeparti vil bruge besparelser på jobcentrene til at sætte dem fri. Det vil betyde, at diskussionen om at flytte opgaver til a-kasserne er overflødig, lyder det fra beskæftigelsesordfører.