I Albertslund Kommune vil jobcenterchef Jan Eriksen ikke have borgerne til fysisk møde under smittestigning, siger han til NB-Beskæftigelse

‘Hvorfor skal vi indkalde alle borgerne til samtale, når vi har muligheden for at gøre noget a...

Det giver ikke mening, når smittetrykket stiger, siger jobcenterchef i Albertslund, Jan Eriksen.
(Arkiv) Langt de fleste af medarbejderne i Jobcenter Odense arbejder hjemme i de næste 14 dage, men beskæftigelsesindsatsen fortsætter, fortæller koncernchef Gorm Hjelm Andersen.

Odense: Størstedelen af jobkonsulenterne skal arbejde hjemmefra i 14 dage

Medarbejdere i Jobcenter Odense er blandt de 2.000 hjemsendte i kommunen. Beskæftigelsesindsatsen fortsætter dog 'ufortrødent', siger koncernchef Gorm Hjelm Andersen. Det gælder også virksomhedspraktik og løntilskud.
"Det er gået forbavsende godt," siger beskæftigelseschef i Silkeborg Anita Jensen om de 14 dage, hvor medarbejderne på jobcentret har fortsat beskæftigelsesindsatsen hjemmefra. Nu er smittetallet for Covid-19 så langt ned, at de igen kan komme på arbejde.

Medarbejdere tilbage på jobcenter i Silkeborg i dag, mens Aarhus må vente

Styrelsen For Patientsikkerhed ophævede alle restriktioner for at begrænse smitten i Silkeborg efter et møde med kommunen. I Aarhus ser det ud til, at medarbejderne skal arbejde hjemme 14 dage endnu.
Center for Jobindsats for aktivitetsparate ledige i København satte sig for at udnytte coronakrisen til at skabe nye job til aktivitetsparate borgere. Det er hidtil lykkedes, fortæller afdelingsleder Sophie Danneris.

Kommune laver nye coronajob til aktivitetsparate

I et samarbejde med en ekstern leverandør har Københavns Center for Jobindsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere uddannet snart 52 ledige til job som kontaktflade-afsprittere. Flere af dem er i job, og håbet er, at også kommunens øvrige forvaltninger og private virksomheder vil bruge de aktivitetsparate til gruppe til afspritningsjob.
Udsatte borgere skal ikke i virksomhedspraktik for praktikkens skyld, siger Bente Hjorth, leder af Social- og Jobindsats i Herning Kommune. De skal i praktik for at få almindeligt lønnet arbejde.

‘Det bliver et større stykke arbejde at etablere virksomhedspraktik for de udsatte.’

I Herning er jobcentret ikke bange for at sige nej til virksomhedspraktik for de udsatte ledige, hvis der ikke er udsigt til lønnede timer. Det på trods af, at virksomhedspraktikkerne for denne gruppe ligger stille på grund af coronavirussen. Det fortæller Bente Hjorth, der er chef for Social- og Jobindsats, som de aktivitetsparate ledige hører under.
(Arkiv) På en normal dag kommer der 2.500 borgere igennem Københavns nye jobcenter i Valby, hvor der er 1.000 medarbejdere på arbejde. Kommunen ønsker, at alle skal møde fysisk op, og det gør nogle af medarbejderne utrygge.

Jobcenter København: Medarbejdere utrygge efter genåbning

For lidt håndsprit, for få afstandsmarkeringer og for lidt plads. 200 ansatte på Center for Arbejdsfastholdelse i Jobcenter København er utrygge ved at gå på arbejde efter genåbning. Administrerende direktør i Københavns Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning afviser kritikken.
(Arkiv) 167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner har skrevet åbent brev til beskæftigelsesministeren. De vil have bedre tid til samtaler efter lukningen af jobcentrene.

Socialrådgivere i åbent brev: Vi vil ikke lave samlebåndsarbejde

167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner skriver i et brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, at de ligesom a-kasserne vil have en 'død periode', hvor samtaler ikke bliver talt op for borgere i kontanthjælpssystemet.
(Arkiv) Jobcenter Tønder fortsætter med digitale og telefoniske samtaler med ledige i risikogrupper efter åbning af beskæftigelsesindsatsen, fortæller sundheds- og arbejdsmarkedschef Anne-Mette Dalgaard.

Kommune bruger telefon og digitale møder til at beskytte borgere i risikogrupper

'Det er afgørende vigtigt for os ikke at udsætte borgerne for smitterisiko,' siger Anne-Mette Dalgaard, sundheds- og arbejdsmarkedschef i Tønder Kommune. Hun vil gerne beholde de digitale muligheder permanent.
(Arkiv) Sagsbehandlerne kan ikke kontrollere, om alle virksomheder lever op til sundhedsstyrelsens krav. Derfor bruger Norddjurs Kommune forsigtighedsprincip i forhold til ledige i risikogrupper i forhold til covid-19.

Kommune: Bruger forsigtighedsprincip over for ledige i risikogrupper

Flere kommuner er tilbageholdende med at sende ledige i tilbud, hvor der er fysisk kontakt, hvis de har risiko for alvorlige sygdomsforløb med Covid-19. Det viser NB-Beskæftigelses rundspørge til 25 kommuner.
Selvom de jyske jobcentre nu må mødes fysisk med ledige på jobcentrene, så fortsætter Mariagerfjord Kommune med så mange digitale samtaler som muligt. Det er godt for borgerne, siger arbejdsmarkedschef Simon Mæng.

Åbning: Jobcentre på både Sjælland og i Jylland vil fortsætte med digitale samtaler

Mens Sjælland er tvunget til at holde digitale møder med ledige, vil også kommuner i Jylland holde fast ved digitale samtaler så længe, det er muligt. Coronakrisen har givet nye erfaringer, der påvirker mødet med borgeren.
(Arkiv) "Vi løber ikke efter målinger," siger Hernings social- og beskæftigelseschef, Carsten Lagoni. Han står i spidsen for et samarbejde med forskere på Aalborg Universitet om at udvikle mødet med den ledige borgere, som skal inddrages mere i sin sag og fremtid. For at kunne det, må man "håndtere" målinger af beskæftigelsesindsatsen, siger han.

Beskæftigelseschef: ‘Sådan nogle målinger; dem ordner vi’

Herning Kommune har i mere end fire år arbejdet på at inddrage ledige borgere i deres egen sag. Det langsigtede fokus kræver, at man "håndterer" alle de målinger af beskæftigelsesindsatsen, der løbende kommer ind, siger social- og beskæftigelseschef Carsten Lagoni. Læs og lyt til podcast.
Jobcenter København på Gammel Køge Landevej i Valby, tirsdag den 5. maj 2020. Jobcenteret var da midlertidigt lukket på grund af Covid-19.

Løsning på jobcentres giftige cocktail skubbet til efteråret

Jobcentrene står stadig med en kæmpe pukkel på cirka 500.000 samtaler med ledige, der ikke er afholdt under coronakrisen. Hvordan puklen skal håndteres, kommer der først et bud på til efteråret.