(Arkiv) Jobcentrene skal alligevel ikke opspore og vejlede svært overvægtige om behandling. Sundhedsstyrelsen har rettet ind efter skarp kritik fra flere sider.

Jobcentre skal alligevel ikke opspore svært overvægtige

Sundhedsstyrelsen har opgivet anbefaling om at lade jobcentre og bosteder at opspore svært overvægtige.
Danske A-kassers formandskab foreslår, at ledige, jobcentre, kommuner selv skal bestemme, om langt de fleste samtaler skal være digitale eller ved fysisk fremmøde. Eva Obdrup og Villy Dyhr er henholdsvis formand og næstformand i organisationen.

Danske A-kasser foreslår model til digitale samtaler

Færre fysiske samtaler med de fleste skal give bedre tid til grundige samtaler med fysisk fremmøde til langtidsledige, lyder det i kronik i Altinget. Se forslaget her.
69 kommuners jobcentre bør sende alle medarbejdere på hjemmearbejde, hvis de ikke udfører en 'kritisk funktion', lyder det i brev til kommunerne fra STAR.

Jobcentre i 69 kommuner med højt smittetal skal på hjemmearbejde

Beskæftigelsesindsatsen fortsætter under jobcentrets ansvar. Der skal for eksempel i rådighedsforpligtelsen tages hensyn til 'den begrænsede mulighed for jobsøgning og deltagelse i tilbud'. Se kommunerne her
(Arkiv) Arbejdsmarkedschef i Mariagerfjord Kommune, Simon Elkjær Mæng forventer, at størstedelen af kontanthjælpsmodtagerne vil melde sig ledige digitalt eller på telefon.

Kontanthjælpsmodtagere kan frem til marts melde sig ledige digitalt eller på telefon

Hidtil har kun forsikrede ledige kunnet tilmelde sig som ledige på nettet. Muligheden for at føre samtaler med alle ledige telefonisk eller digitalt forlænges.

Jobcenter har op mod 2.000 fyrede i varslingsforløb

En femtedel er gået direkte i nyt job uden en dag på dagpenge, fortæller Bo Hammer, jobcenterchef i Tårnby. Et forskningsprojekt skal afdække effekten af brug af varslingsmidler.
(Arkiv) Også på landets jobcentre skal medarbejder og borgere nu bære mundbind eller visir. Det fremgår af et brev fra STAR til jobcentre og kommuner.

Medarbejdere og borgere på jobcentre skal bruge mundbind

I et brev til jobcentrene skriver STAR, at mundbind eller visir skal bruges, når medarbejdere og borgere i jobcentrene er i kontakt med hinanden.
Hjemsendte medarbejdere mangler fællesskab og faglig sparring, fortæller Michael Wittendorff, jobcenterchef i Høje-Taastrup.

Kommune: Fokus på trivsel blandt jobcentermedarbejdere på hjemmearbejde

Der er brug for en indsats over for medarbejdere, der er 'gået død' i at arbejde hjemme. Samtidig påvirker de høje smittetal humøret, lyder det fra flere kommuner.
Jobcentrene og beskæftigelsesindsatsen påvirkes af de høje smittetal. Her er sundhedsminister Magnus Heunicke på Københavns Vestegn for at fortælle om tiltag mod smittestigningen i landets hårdest ramte kommuner.

Ingen bliver smittet på jobcentret, melder chefer i hårdest ramte kommuner

Corona rykker tæt på medarbejderne. Det påvirker også beskæftigelsesindsatsen. Arbejdsmarkeds- og jobcenterchefer fortæller om en forandret hverdag.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fremlagde sit forslag til et uddannelsesløft for ufaglærte på virksomheden Kemp & Lauritzen den 10. juni. Der var ikke meget til kontanthjælpsmodtagerne.

Hjælpepakke: Flere kontanthjælpsmodtagere kan få opkvalificering

I tirsdagens hjælpepakke blev der afsat 30 millioner kroner til den regionale uddannelsespulje. Også kontanthjælpsmodtagere har siden august kunnet bruge puljen.

Tidlig pension: Kommuner skal skære op til 40 procent af ansatte på jobcentre

De hårdest ramte kommuner risikerer at skulle skære fire ud af ti ansatte på jobcentrene, hvis hele besparelsen på 1,1 milliarder skal ske på administration. Se baggrunden for de dramatiske tal her.
(Arkiv) Konservative vil ikke spare på beskæftigelsesindsatsen for at finansiere tidlig pension, siger finansordfører Rasmus Jarlov.

Stor besparelse på jobcentre kan blive udskudt til efter folketingsvalg

De Konservative vil ikke være med til at spare på jobcentrene for at finansiere tidlig pension. Det kan betyde, at en omlægning af beskæftigelsesindsatsen udskydes til 2024.
Borgmester Søren Steen Andersen V), Assens Kommune

‘Det lugter langt væk af, at noget skulle gå op’

Borgmester frygter hovedløs milliardbesparelse på beskæftigelsesområdet til finansiering af aftalen om tidlig pension: 'Lovgivningen skal følge med, så vi ikke risikerer at skulle spare på velfærdsområdet,' lyder det.