En af grundene til, at Ishøj Kommune vil have beskæftigelsesindsatsen tilbage til kommunen er, at der så bliver mulighed for at tænke i helhedsindsatser for borgerne, siger kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen.

Ishøj får eget jobcenter fra 1. januar

Godt 6.200 borgere og 30-35 medarbejdere skal fra årsskiftet møde på nyt jobcenter i Ishøj i stedet for som hidtil at tage til nabokommunen Vallensbæk. Ny jobcenterchef ansættes i løbet af juni.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard lægger op til tidlige forhandlinger om besparelser på jobcentrene i 2022, så kommunerne kan budgettere med dem.

Hummelgaard lægger op til tidlige forhandlinger om besparelser på jobcentre

'Det er vigtigt for kommunerne at vide, hvor besparelserne for næste år skal hentes. Det skal de selvfølgelig vide så hurtigt som muligt,' skriver han i et svar til NB-Beskæftigelse om de 300 millioner kroner, der skal spares.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard havde indkaldt til første møde om besparelser på jobcentret den 26. april.

Partier mødes om millionbesparelser på jobcentre

Jobcentre skal ifølge aftale om den såkaldte 'Arne-pension' spare 300 millioner kroner i 2022. Forhandlinger om besparelserne går først i gang flere måneder efter økonomiaftale mellem kommunerne og regeringen.
På trods af risiko for større smittespredning har Epidemikommissionen anbefalet, at virksomhedspraktik, løntilskud og nyttejob genoptages 15. april.

Risiko for større smitte ved genåbning af beskæftigelsesindsats

Delvis genåbning af beskæftigelsesindsatsen kan udgøre en risiko for større smittespredning, skriver Epidemikommissionen, der alligevel anbefaler, at ledige skal i virksomhedspraktik, løntilskud og nyttejob fra næste uge.
(Arkiv) Martin Geertsen (V) og Stinus Lindgreen (RV) er blandt de 21 medlemmer af Folketingets epidemiudvalg, der skal tage stilling til en delvis genåbning af beskæftigelsesindsatsen.

Jobcenterchef: Flere medarbejdere skal møde på arbejde

En delvis genåbning beskæftigelsesindsatsen i næste uge vil kræve, at flere møder på arbejde i jobcentret i stedet for at arbejde hjemme. Epidemiudvalg tager i dag stilling til bekendtgørelsen.
Det giver "ingen mening", hvis man laver grønthøster-besparelser på jobcentrene, mener HK Kommunals næstformand Mads Samsing.

HK går ind i debat om store besparelser på jobcentre

I stedet for at køre en grønthøster hen over jobcentrene for at finde penge til 'Arne-pensionen' bør Folketinget fjerne en masse regler og afprivatisere. Det mener HK Kommunal.
(Arkiv) Jobcentrene skal alligevel ikke opspore og vejlede svært overvægtige om behandling. Sundhedsstyrelsen har rettet ind efter skarp kritik fra flere sider.

Jobcentre skal alligevel ikke opspore svært overvægtige

Sundhedsstyrelsen har opgivet anbefaling om at lade jobcentre og bosteder at opspore svært overvægtige.
Danske A-kassers formandskab foreslår, at ledige, jobcentre, kommuner selv skal bestemme, om langt de fleste samtaler skal være digitale eller ved fysisk fremmøde. Eva Obdrup og Villy Dyhr er henholdsvis formand og næstformand i organisationen.

Danske A-kasser foreslår model til digitale samtaler

Færre fysiske samtaler med de fleste skal give bedre tid til grundige samtaler med fysisk fremmøde til langtidsledige, lyder det i kronik i Altinget. Se forslaget her.
69 kommuners jobcentre bør sende alle medarbejdere på hjemmearbejde, hvis de ikke udfører en 'kritisk funktion', lyder det i brev til kommunerne fra STAR.

Jobcentre i 69 kommuner med højt smittetal skal på hjemmearbejde

Beskæftigelsesindsatsen fortsætter under jobcentrets ansvar. Der skal for eksempel i rådighedsforpligtelsen tages hensyn til 'den begrænsede mulighed for jobsøgning og deltagelse i tilbud'. Se kommunerne her
(Arkiv) Arbejdsmarkedschef i Mariagerfjord Kommune, Simon Elkjær Mæng forventer, at størstedelen af kontanthjælpsmodtagerne vil melde sig ledige digitalt eller på telefon.

Kontanthjælpsmodtagere kan frem til marts melde sig ledige digitalt eller på telefon

Hidtil har kun forsikrede ledige kunnet tilmelde sig som ledige på nettet. Muligheden for at føre samtaler med alle ledige telefonisk eller digitalt forlænges.

Jobcenter har op mod 2.000 fyrede i varslingsforløb

En femtedel er gået direkte i nyt job uden en dag på dagpenge, fortæller Bo Hammer, jobcenterchef i Tårnby. Et forskningsprojekt skal afdække effekten af brug af varslingsmidler.
(Arkiv) Også på landets jobcentre skal medarbejder og borgere nu bære mundbind eller visir. Det fremgår af et brev fra STAR til jobcentre og kommuner.

Medarbejdere og borgere på jobcentre skal bruge mundbind

I et brev til jobcentrene skriver STAR, at mundbind eller visir skal bruges, når medarbejdere og borgere i jobcentrene er i kontakt med hinanden.