Integration

  (Arkiv) "Måske var det bedre for alle, hvis de vendte hjem til deres eget land," siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) om de indvandrere, der nu skal have 'dedikerede' hjemrejsesamtaler.

  Jobcentre skal lave dedikerede hjemrejsesamtaler med 8.900 indvandrere

  Halvandet år på en kontanthjælpsydelse kan udløse samtalen. "Nogle indvandrere har været på kontanthjælp i lang tid. Måske var det bedre for alle, hvis de vendte hjem til deres eget land," siger Mattias Tesfaye.
  Stadig flere syriske flygtninge kommer i job, viser nye tal. (modelfoto)

  Flere indvandrere er kommet i job de seneste år

  Stadig flere indvandrere fra Syrien, Tyrkiet og Irak er de seneste år kommet i beskæftigelse, viser tal fra Danmarks Statistik.
  "Det er det hele værd, når man oplever, hvor meget kvinderne udvikler sig og får mere selvtillid under forløbet. Og samtidig løser det jo en rekrutteringsudfordring for os,” fortæller Tina Strand Petersen, leder af Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter om arbejdet med at få ikke-vestlige flygtningekvinder i arbejde og uddannelse i kommunen.

  Furesø inspirerer andre kommuner med integration af indvandrer-kvinder

  Furesø Kommune får mange kvinder med ikke-vestlig baggrund i arbejde. Successen er så stor, at Københavns Kommune nu lader sig inspirere af et veludviklet samarbejde i Furesø.

  Så gode er kommunerne til at få indvandrerkvinder i uddannelse eller job

  Ny analyse viser, at der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at få ikke-vestlige indvandrerkvinder i beskæftigelse eller uddannelse. Se tallene for alle kommuner her.

  Andelen af indvandrerkvinder, som ikke er i uddannelse eller job, er klart højest i de store byer

  Kommunerne København, Odense og Aarhus har med afstand de største andele af ikke-vestlige kvinder, der ikke er i hverken job eller uddannelse.
  (Arkiv) Hundredvis af butikker gik konkurs under finanskrisen. Det er ikke sket under corona på grund af hjælpepakker. Men hotel- og restaurationsbranchen hænger på kanten, vurderer forskningschef.

  Konkurser kan få ledigheden til at stige igen

  'Det er virkelig mærkeligt, at der ikke har været flere konkurser endnu,' siger Rockwool Fondens forskningschef, Jan Rose Skaksen. Han er overbevist om, at de er på vej.

  KL’s Integrationstræf: Derfor rammes flygtninge og indvandrere hårdere af coronakrisen

  De er ofte ufaglærte i brancher, der er særlig hårdt ramt af krisen. Samtidig sker der et teknologihop, der gør uddannet arbejdskraft mere efterspurgt, siger forskningschef i Rockwool Fonden, Jan Rose Skaksen.
  Efter succes med at få flygtninge i arbejde kom corona. "Man kører dem ud af arbejdsmarkedet igen i busser. Vi mangler fuldstændig et systematisk og metodisk efterværn i forhold til som sikrer, at de jobudvikles og fastholdes i job," siger Lars Larsen, konsulent og partner i LG Insight.

  Virksomheder: Sproget er største barriere for flygtninge i job

  Der skal mere danskundervisning til. Det er den klare konklusion på en undersøgelse blandt 300 virksomheder, som har peget på de største barrierer for flygtninge i arbejde. Samtidig skal jobcentrene oppe sig.
  (Arkiv) Københavner-borgmester ønsket fast ensartet indsats mod social kontrol af indvandrerkvinder.

  København foreslår national indsats mod social kontrol, men møder modstand i Hjørring

  Beskæftigelses- og integrationsborgmester har bedt tre ministre lave koordineret indsats mod social kontrol af indvandrerkvinder. I Hjørring siger udvalgsformand nej tak til mere lovgivning fra København.
  Mads-Bilstrup, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

  Socialrådgivere: Vi kan ikke straffe os væk fra social kontrol

  Social kontrol skal ifølge socialrådgiveres formand forebygges med undervisning i kultur og kønsroller.
  (Arkiv) Hidtil har regeringens fokus været på ledige indvandrere - og især kvinderne - til et kommende lovforslag om fuldtidsaktivering af ikke-vestlige arbejdsløse.

  KL: Målgruppe uklar for 37 timers aktivering blandt ikke-vestlige ledige

  Vil regeringen sende både nytilkomne flygtninge og indvandrere på kontanthjælp i fuldtidsaktivering? Ministre sender forskellige signaler.

  Fakta: Flygtninges beskæftigelse er steget til det dobbelte siden 2016

  Se her, hvor hvor mange flygtninge, der i din kommuner er kommet i arbejde siden 2016. Både antal og andel er opgjort.