(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger, det er 'helt afgørende for regeringen, at et nyt kontanthjælpssystem kommer til at understøtte regeringens forslag om en 37 timers arbejdspligt for nytilkomne udlændinge'.

Regeringen betinger et nyt ydelsessystem af en arbejdspligt

Et nyt ydelsessystem skal fungere samtidig med en arbejdspligt, hvis regeringen skal gøre det til virkelighed.
"Med det rigide krav om mindst 37 timer og ved kun at fokusere på ledige med ikke-vestlig baggrund risikerer man, at rækkevidden af initiativet bliver meget lille," siger arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, Peter Halkjær.

Forslag: 37 timers aktivering skal omfatte andre end ikke-vestlige indvandrere

I ny analyse viser Dansk Erhverv, at det er en mindre gruppe ikke-vestlige indvandrere vil blive omfattet af regeringens kommende lovforslag om 37 timers aktivering.
Indvandrere fra ikke-vestlige lande har den laveste udvikling i langtidsledigheden på tværs af alle etniske herkomster siden covid-19 kom til Danmark.

Ikke-vestlige indvandrere har den laveste stigning i langtidsledigheden

Mens langtidsledigheden siden januar sidste år er steget med 68 procent for personer med dansk herkomst, er den kun steget med 23 procent for indvandrere fra ikke-vestlige lande.
(Arkiv) "Måske var det bedre for alle, hvis de vendte hjem til deres eget land," siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) om de indvandrere, der nu skal have 'dedikerede' hjemrejsesamtaler.

Jobcentre skal lave dedikerede hjemrejsesamtaler med 8.900 indvandrere

Halvandet år på en kontanthjælpsydelse kan udløse samtalen. "Nogle indvandrere har været på kontanthjælp i lang tid. Måske var det bedre for alle, hvis de vendte hjem til deres eget land," siger Mattias Tesfaye.
Det var ikke mindst med Peter Skaarup og Dansk Folkepartis engagement, at 'paradigmeskiftet' blev besluttet i folketingssalen i februar 2019. (Arkiv)

Færre flygtninge vendte hjem efter ‘paradigmeskifte’

Halvt så mange fik inddraget opholdstilladelse efter krav om, at jobcentre skal informere om muligheden.
Venstre præsenterede nyt udlændingeudspil på Christiansborg onsdag.

FAKTA: Venstre vil sænke ydelser og straffe social kontrol

Oppositionspartiet vil have arbejdspligt for flygtninge og indvandrere, der kommer til Danmark.
(Arkiv) Med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye for bordenden har fem af Folketingets partier aftalt, hvordan 40 millioner kroner til bekæmpelse af negativ social kontrol skal fordeles.

Jobcentermedarbejdere skal lære at få øje på social kontrol

Fem partier er blevet enige om, hvor 40 millioner kroner skal placeres til styrket indsats mod social kontrol.
(Arkiv) Venstre formand Jakob Ellemann-Jensen tilsluttede sig søndag regeringens forslag om, at indvandrere på kontanthjælpsydelser skal aktiveres 37 timer om ugen.

Venstre vil fjerne ydelser til nytilkomne flygtninge

Venstre vil gøre det umuligt for indvandrere at modtage ydelser uden at yde for dem. Dermed ligger partiet på linje med Socialdemokratiet, der vil have indvandrere i aktivering i 37 timer om ugen for kontanthjælpen.
Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye (S) vil have Folketinget til at lovgive om indvandrerkvinders ret til bisidder, så de ikke udsættes for social kontrol.

Tesfaye vil begrænse retten til bisidder for indvandrerkvinder

Udlændinge- og integrationsministeren vil lovgive, så kommuner kan 'gribe ind over for de mænd, der misbruger muligheden til at fastholde kvinderne uden for arbejdsmarkedet,' siger han til Berlingske.
Beskæftigelsesfrekvensen for ikkevestlige indvandrere (grøn) og personer med dansk oprindelse (blå) i nogle af kommunerne. Se din egen kommune på dette link https://www.statistikbanken.dk/RAS200

Beskæftigelse af ikkevestlige indvandrere har sat rekord

Beskæftigelsen blandt ikkevestlige indvandrere har aldrig været så høj som umiddelbart før coronakrisen. Stigningen i ledigheden under epidemien har også været mindre end frygtet.

KL’s Integrationstræf: Derfor rammes flygtninge og indvandrere hårdere af coronakrisen

De er ofte ufaglærte i brancher, der er særlig hårdt ramt af krisen. Samtidig sker der et teknologihop, der gør uddannet arbejdskraft mere efterspurgt, siger forskningschef i Rockwool Fonden, Jan Rose Skaksen.
(Arkiv) Indvandrere er betydeligt mindre i aktivering end etnisk danskere, viser ny undersøgelse.

Ledige indvandrere får mindre aktivering end etniske danskere

Aktiveringsgraden blandt ledige med en ikke-vestlig baggrund var lavere end for etniske danskere i 2019, viser ny analyse. Regeringen vil indføre skrappere krav.