Indvandrere

  (Arkiv) Ældre muslimer passes ofte i hjemmet af døtre eller svigerdøtre. Det kan forhindre kvinderne i at komme ud på arbejdsmarkedet, mener professor.

  “Man kan ikke have et 37 timers arbejde, hvis man både skal passe en dement mor og sine børn,&...

  Mange muslimske ældre passes i hjemmet. Det kan isolere kvinderne og forhindre dem i at arbejde, siger professor Mikkel Rytter til Videnskab.dk.
  Kommunerne overtog danskundervisning fra Dansk Flygtningehjælp den 1. januar 1999. Indførslen af obligatorisk danskundervisning fik flere flygtninge i job og uddannelse, viser ny dansk forskning.

  Danskundervisning får flere flygtninge i job og uddannelse

  NB-Beskæftigelse kan i dag præsentere helt ny forskning, der viser, at obligatorisk danskundervisning for flygtninge får flere i arbejde og giver bedre mulighed for uddannelser, der fører til andet end manuelle job.
  ”Mange flygtninge oplever, at det er urealistisk for dem leve op til kravene for permanent ophold, så mindsker det incitamenterne til at lære dansk og få et arbejde,” siger Jacob Arendt, medforfatter til analysen og forskningsleder i Rockwool Fonden.

  Strammere krav får færre flygtninge i job

  Da man i 2007 strammede kravene til opholdstilladelse, var målet at få flere flygtninge i beskæftigelse. Men det er gået stik modsat, viser analyse fra Rockwool Fonden.
  (Arkiv) Hverken sårbare unge eller ældre indvandrere i kontanthjælpssystemet reagerer på økonomiske incitamenter, siger forskningsleder i Rockwool Fonden Jacob Nielsen Arendt.

  ‘Djævlen ligger i, hvem der bliver tabere og vindere’

  Forskningsleder i Rockwool Fonden Jacob Nielsen Arendt siger om Ydelseskommissionen, at den er 'kommet fornuftigt i mål.' Han er dog bekymret for de aktivitetsparate unge og ældre indvandrere.
  Ydelseskommissionens formand, professor og forskningsdirektør i VIVE Torben Tranæs afleverede mandag sine anbefalinger til et nyt kontanthjælpssystem til regeringen. Her er han til pressemøde i Eigtveds Pakhus i København.

  Mange tusind indvandrere vil gå ned i ydelse med nyt forslag til kontanthjælpssystem

  Hvis et flertal i Folketinget følger Ydelseskommissionens anbefalinger, vil 25.000 indvandrere få 1.300 kroner mindre udbetalt om måneden. Andre indvandrere vil få mere udbetalt.
  (Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger, det er 'helt afgørende for regeringen, at et nyt kontanthjælpssystem kommer til at understøtte regeringens forslag om en 37 timers arbejdspligt for nytilkomne udlændinge'.

  Regeringen betinger et nyt ydelsessystem af en arbejdspligt

  Et nyt ydelsessystem skal fungere samtidig med en arbejdspligt, hvis regeringen skal gøre det til virkelighed.
  "Med det rigide krav om mindst 37 timer og ved kun at fokusere på ledige med ikke-vestlig baggrund risikerer man, at rækkevidden af initiativet bliver meget lille," siger arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, Peter Halkjær.

  Forslag: 37 timers aktivering skal omfatte andre end ikke-vestlige indvandrere

  I ny analyse viser Dansk Erhverv, at det er en mindre gruppe ikke-vestlige indvandrere vil blive omfattet af regeringens kommende lovforslag om 37 timers aktivering.
  Indvandrere fra ikke-vestlige lande har den laveste udvikling i langtidsledigheden på tværs af alle etniske herkomster siden covid-19 kom til Danmark.

  Ikke-vestlige indvandrere har den laveste stigning i langtidsledigheden

  Mens langtidsledigheden siden januar sidste år er steget med 68 procent for personer med dansk herkomst, er den kun steget med 23 procent for indvandrere fra ikke-vestlige lande.
  (Arkiv) "Måske var det bedre for alle, hvis de vendte hjem til deres eget land," siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) om de indvandrere, der nu skal have 'dedikerede' hjemrejsesamtaler.

  Jobcentre skal lave dedikerede hjemrejsesamtaler med 8.900 indvandrere

  Halvandet år på en kontanthjælpsydelse kan udløse samtalen. "Nogle indvandrere har været på kontanthjælp i lang tid. Måske var det bedre for alle, hvis de vendte hjem til deres eget land," siger Mattias Tesfaye.
  Det var ikke mindst med Peter Skaarup og Dansk Folkepartis engagement, at 'paradigmeskiftet' blev besluttet i folketingssalen i februar 2019. (Arkiv)

  Færre flygtninge vendte hjem efter ‘paradigmeskifte’

  Halvt så mange fik inddraget opholdstilladelse efter krav om, at jobcentre skal informere om muligheden.
  Venstre præsenterede nyt udlændingeudspil på Christiansborg onsdag.

  FAKTA: Venstre vil sænke ydelser og straffe social kontrol

  Oppositionspartiet vil have arbejdspligt for flygtninge og indvandrere, der kommer til Danmark.
  (Arkiv) Med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye for bordenden har fem af Folketingets partier aftalt, hvordan 40 millioner kroner til bekæmpelse af negativ social kontrol skal fordeles.

  Jobcentermedarbejdere skal lære at få øje på social kontrol

  Fem partier er blevet enige om, hvor 40 millioner kroner skal placeres til styrket indsats mod social kontrol.