Venstre præsenterede nyt udlændingeudspil på Christiansborg onsdag.

FAKTA: Venstre vil sænke ydelser og straffe social kontrol

Oppositionspartiet vil have arbejdspligt for flygtninge og indvandrere, der kommer til Danmark.
(Arkiv) Med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye for bordenden har fem af Folketingets partier aftalt, hvordan 40 millioner kroner til bekæmpelse af negativ social kontrol skal fordeles.

Jobcentermedarbejdere skal lære at få øje på social kontrol

Fem partier er blevet enige om, hvor 40 millioner kroner skal placeres til styrket indsats mod social kontrol.
(Arkiv) Venstre formand Jakob Ellemann-Jensen tilsluttede sig søndag regeringens forslag om, at indvandrere på kontanthjælpsydelser skal aktiveres 37 timer om ugen.

Venstre vil fjerne ydelser til nytilkomne flygtninge

Venstre vil gøre det umuligt for indvandrere at modtage ydelser uden at yde for dem. Dermed ligger partiet på linje med Socialdemokratiet, der vil have indvandrere i aktivering i 37 timer om ugen for kontanthjælpen.
Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye (S) vil have Folketinget til at lovgive om indvandrerkvinders ret til bisidder, så de ikke udsættes for social kontrol.

Tesfaye vil begrænse retten til bisidder for indvandrerkvinder

Udlændinge- og integrationsministeren vil lovgive, så kommuner kan 'gribe ind over for de mænd, der misbruger muligheden til at fastholde kvinderne uden for arbejdsmarkedet,' siger han til Berlingske.
Beskæftigelsesfrekvensen for ikkevestlige indvandrere (grøn) og personer med dansk oprindelse (blå) i nogle af kommunerne. Se din egen kommune på dette link https://www.statistikbanken.dk/RAS200

Beskæftigelse af ikkevestlige indvandrere har sat rekord

Beskæftigelsen blandt ikkevestlige indvandrere har aldrig været så høj som umiddelbart før coronakrisen. Stigningen i ledigheden under epidemien har også været mindre end frygtet.

KL’s Integrationstræf: Derfor rammes flygtninge og indvandrere hårdere af coronakrisen

De er ofte ufaglærte i brancher, der er særlig hårdt ramt af krisen. Samtidig sker der et teknologihop, der gør uddannet arbejdskraft mere efterspurgt, siger forskningschef i Rockwool Fonden, Jan Rose Skaksen.
(Arkiv) Indvandrere er betydeligt mindre i aktivering end etnisk danskere, viser ny undersøgelse.

Ledige indvandrere får mindre aktivering end etniske danskere

Aktiveringsgraden blandt ledige med en ikke-vestlig baggrund var lavere end for etniske danskere i 2019, viser ny analyse. Regeringen vil indføre skrappere krav.
(Arkiv) Et stort arbejde med at få ikke-vestlige indvandrere i arbejde risikerer at gå tabt under coronakrisen, mener udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

Indvandrere er dobbelt så hårdt ramt af corona-ledighed

Sammenlignet med etniske danskere er dobbelt så mange ikke-vestlige indvandrere og efterkommere blevet arbejdsløse under coronakrisen. Minister frygter, at mange års integrationsarbejde går tabt.
(Arkiv) Stort set samme andel kvinder som mænd på overførselsindkomster blandt ikke-vestlige indvandrere.

Kun to procent flere indvandrerkvinder på offentlig forsørgelse end indvandrermænd

Stort fald i ikkevestlige indvandrere på offentlig forsørgelse, viser nye tal fra Kommunernes Landsforening. Kommunernes beskæftigelsesindsats har skubbet på udviklingen, vurderer både KL, Dansk Arbejdsgiverforening og forsker.
(Arkiv) Kommunerne kan hente millioner i skat, hvis de får ikke-vestlige indvandrere i arbejde på samme niveau som vestlige indvandrere eller borgere med dansk baggrund.

Kommuner kan sikre ekstra skattemilliarder, hvis de får flere indvandrere i job

Stat og kommuner kan hente mellem fem og 11 milliarder skattekroner, hvis ikkevestlige indvandrere får samme beskæftigesesfrekvens som vestlige indvandrere eller danskere. Se din kommune her.
(Arkiv) Københavner-borgmester ønsket fast ensartet indsats mod social kontrol af indvandrerkvinder.

København foreslår national indsats mod social kontrol, men møder modstand i Hjørring

Beskæftigelses- og integrationsborgmester har bedt tre ministre lave koordineret indsats mod social kontrol af indvandrerkvinder. I Hjørring siger udvalgsformand nej tak til mere lovgivning fra København.
Mads-Bilstrup, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Socialrådgivere: Vi kan ikke straffe os væk fra social kontrol

Social kontrol skal ifølge socialrådgiveres formand forebygges med undervisning i kultur og kønsroller.