ikke-vestlige indvandrere

  I Vallensbæk Kommune er de rigtig gode til at få ikke-vestlige indvandrere i job.

  Vallensbæk er bedst til at få ikke-vestlige indvandrere i beskæftigelse

  Vallensbæk Kommune har den højeste beskæftigelsesfrekvens for ikke-vestlige indvandrere. Læs mere om succesen her.
  Tre kommuner lykkes med at få kvinder med ikkevestlig baggrund i uddannelser, der er efterspørgsel på. Det fortæller sektionsleder Anne Bækkegård, Hillerød, afdelingsleder Anders Andersen, Frederikshavn og centerchef Mette Skou, Aarhus.

  Jobcentre sender indvandrerkvinder i uddannelse som sosu’er og chauffører

  Tre kommuner har succes med at sende kvinder med ikkevestlig baggrund på uddannelsesforløb, der er rift om på arbejdsmarkedet. De bliver bl.a. social- og sundhedsmedarbejdere og chauffører.
  (Arkiv) Kvinder med ikke-vestlig baggrund kommer i job og uddannelse gennem et forløb for målgruppen i en lang række kommuner. Kvinderne på billedet deltog som arbejdsløse i et projekt i 2017, og her får de en indføring i kommunalvalget.

  Ni kommuner har succes med at få job til langtidsledige kvinder med ikke-vestlig baggrund

  Ud af 1.000 ikke-vestlige kvinder på kontanthjælpsydelser er 180 nu kommet i job eller uddannelsesforløb efter at have deltaget i et projekt i ni kommuner. Mange af dem har været længe i kontanthjælpssystemet. Se tallene her.
  (Arkiv) Ældre muslimer passes ofte i hjemmet af døtre eller svigerdøtre. Det kan forhindre kvinderne i at komme ud på arbejdsmarkedet, mener professor.

  “Man kan ikke have et 37 timers arbejde, hvis man både skal passe en dement mor og sine børn,&...

  Mange muslimske ældre passes i hjemmet. Det kan isolere kvinderne og forhindre dem i at arbejde, siger professor Mikkel Rytter til Videnskab.dk.
  "Med det rigide krav om mindst 37 timer og ved kun at fokusere på ledige med ikke-vestlig baggrund risikerer man, at rækkevidden af initiativet bliver meget lille," siger arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, Peter Halkjær.

  Forslag: 37 timers aktivering skal omfatte andre end ikke-vestlige indvandrere

  I ny analyse viser Dansk Erhverv, at det er en mindre gruppe ikke-vestlige indvandrere vil blive omfattet af regeringens kommende lovforslag om 37 timers aktivering.
  Indvandrere fra ikke-vestlige lande har den laveste udvikling i langtidsledigheden på tværs af alle etniske herkomster siden covid-19 kom til Danmark.

  Ikke-vestlige indvandrere har den laveste stigning i langtidsledigheden

  Mens langtidsledigheden siden januar sidste år er steget med 68 procent for personer med dansk herkomst, er den kun steget med 23 procent for indvandrere fra ikke-vestlige lande.