Odense og Aalborg åbner for 'stille og roligt' for beskæftigelsesindsatsen. Langt de fleste medarbejdere vil fortsat arbejde hjemme, lyder det samstemmende fra koncernchef i Odense, Gorm Hedegaard Hjelm Andersen (tv.), og beskæftigelseschef i Aalborg, Jesper Dahlgaard (th.)

Jobcentre åbner forsigtigt under genåbning

Jobcentermedarbejdere i Aalborg og Odense kommuner vil også i den kommende tid mest arbejde hjemmefra. Kun få aktiviteter sættes i gang med fysisk fremmøde.
På trods af risiko for større smittespredning har Epidemikommissionen anbefalet, at virksomhedspraktik, løntilskud og nyttejob genoptages 15. april.

Risiko for større smitte ved genåbning af beskæftigelsesindsats

Delvis genåbning af beskæftigelsesindsatsen kan udgøre en risiko for større smittespredning, skriver Epidemikommissionen, der alligevel anbefaler, at ledige skal i virksomhedspraktik, løntilskud og nyttejob fra næste uge.
(Arkiv) Silkeborgs jobcenterchef Martin Husted forventer, at flere af medarbejderne skal møde på arbejde, når der skal gang i virksomhedspraktik, løntilskud og nyttejob igen.

Uklarheder i forslag til delvis genåbning af beskæftigelsesindsats

Jobcentre skal sikre, at coronaregler bliver overholdt, når ledige igen skal i virksomhedspraktik, men hvordan? Det fremgår ikke af forslag til bekendtgørelse.
(Arkiv) Martin Geertsen (V) og Stinus Lindgreen (RV) er blandt de 21 medlemmer af Folketingets epidemiudvalg, der skal tage stilling til en delvis genåbning af beskæftigelsesindsatsen.

Jobcenterchef: Flere medarbejdere skal møde på arbejde

En delvis genåbning beskæftigelsesindsatsen i næste uge vil kræve, at flere møder på arbejde i jobcentret i stedet for at arbejde hjemme. Epidemiudvalg tager i dag stilling til bekendtgørelsen.
HK Kommunal ønsker en fast dato for, hvornår beskæftigelsesindsatsen kan åbne.

Giv os dato på åbning af beskæftigelsesindsatsen

Hellere en lidt senere genåbning end en dag-til-dag åbning, lyder det fra næstformand i HK Kommunal, Mads Samsing. Han er bekymret for, at dag-til-dag lempelser skaber forvirring for borgere og virksomheder.
(Arkiv) HK Kommunals Mads Samsing og Socialrådgivernes Rasmus Balslev fastholder kritik af beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i København for ikke at sende medarbejdere på hjemmearbejde, straks jobcentrene åbnede i juni.

Fagforeninger har ikke fortrudt kritik af Københavns beskæftigelsesforvaltning

Selvom få jobcentermedarbejdere i København har haft corona, står HK og Socialrådgiverne ved, at de kaldte forvaltningen 'uansvarlig', da de efter nedlukningen af jobcentrene sendte alle på arbejde.

De fleste restriktioner i Nordjylland bliver lempet

Fra torsdag frarådes nordjyder ikke længere at rejse på tværs af landet. Fredag må restauranter åbne.
De seneste fem år har direktørerne i Tønder Kommune i gennemsnit haft jobbet i knap tre år, inden de fandt andet arbejde.

Kommune: Vi tager din løn hvis du krydser grænsen

Kommune strammer kravene til medarbejdere, der ikke følger myndighedernes anbefalinger om ikke at rejse over grænsen. Lokal lærerforening synes, det er problematisk.
(Arkiv) På en normal dag kommer der 2.500 borgere igennem Københavns nye jobcenter i Valby, hvor der er 1.000 medarbejdere på arbejde. Kommunen ønsker, at alle skal møde fysisk op, og det gør nogle af medarbejderne utrygge.

Jobcenter København: Medarbejdere utrygge efter genåbning

For lidt håndsprit, for få afstandsmarkeringer og for lidt plads. 200 ansatte på Center for Arbejdsfastholdelse i Jobcenter København er utrygge ved at gå på arbejde efter genåbning. Administrerende direktør i Københavns Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning afviser kritikken.
Selvom de jyske jobcentre nu må mødes fysisk med ledige på jobcentrene, så fortsætter Mariagerfjord Kommune med så mange digitale samtaler som muligt. Det er godt for borgerne, siger arbejdsmarkedschef Simon Mæng.

Åbning: Jobcentre på både Sjælland og i Jylland vil fortsætte med digitale samtaler

Mens Sjælland er tvunget til at holde digitale møder med ledige, vil også kommuner i Jylland holde fast ved digitale samtaler så længe, det er muligt. Coronakrisen har givet nye erfaringer, der påvirker mødet med borgeren.
(Arkiv) Arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer presser sammen med politikere på for at få åbnet for virksomhedspraktik og løntilskud i beskæftigelsesindsatsen.

‘Det bliver ikke titusinder, der kommer i digital virksomhedspraktik’

Frustrationen over, at beskæftigelsesministeren ikke ser ud til at ville åbne for virksomhedspraktik i denne uge, er stor. Det gælder både hos Ledernes Hovedorganisation og HK. I kommunerne er der uklarhed om, hvad digitale virksomhedsforløb er, og om de kan bruges til noget. 
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er klar med en lov om yderligere åbning af beskæftigelsesindsatsen, så snart Beskæftigelsesrådet - et trepartsråd under STAR - har lyn-behandlet et udkast til bekendtgørelse. Det forventes at ske onsdag.

Bekendtgørelse: Digitale virksomhedsforløb til ledige kan gå i gang

Jobcentrene forbliver lukket, og fysisk fremmøde til nye virksomhedspraktikker og løntilskud er ikke en mulighed. Sygemeldte skal fortsat undtages for beskæftigelsesindsats.