I budgetterne for 2021, der er de første, kommunerne har vedtaget, efter covid-19-pandemien tog fart i starten af 2020, budgetterer kommunerne med stigende udgifter til dagpenge til forsikrede ledige. (Arkiv)

Kommunerne forudser stor stigning i udgifter til dagpenge i 2021

Kommunerne har som ventet budgetteret med væsentligt højere udgifter til dagpenge til forsikrede ledige i 2021 end i 2020. 96 af 98 kommuner budgetterer med højere udgifter, end de gjorde i 2020.
"Det er ikke nok kun at lave hjælpepakker til arbejdspladserne. Vi skal også sikre, at der er hjælpepakke til dem, der har mistet deres arbejde, og til dem, der har endnu sværere ved at få arbejde i den nuværende situation," sagde Enhedslistens erhvervs- og beskæftigelsesordfører Victoria Velásquez i forbindelse med tidligere forhandlinger om hjælpepakker.

Enhedslisten og SF vil have sat dagpengeperioden i stå

Forhandlinger om hjælpepakker fortsætter i Erhvervsministeriet. På dagsordenen er blandt andet hjælp til arbejdsløse.
Enhedslistens Victoria Velasquez og SF's Lisbeth Bech-Nielsen (nummer to og tre fra højre) havde krav om hjælp til de ledige med til forhandlinger om forlængelse af hjælpepakker. Her fremlægger erhvervsminister Simon Kollerup (S) resultatet sent tirsdag aften.

Fakta: I 2021 går 6,5 procent af ny hjælpepakke til ledige

Der bliver i år afsat 33 mio. kr. til ledige, mens tallet næste år er 203 mio. kr. De fleste af pengene går til forlængelser ydelsesperioden for ledige og sygemeldte, men der er også sat penge af til uddannelse.
(Arkiv) Ser vi en genkomst af Socialdemokratiets arbejdsmarkedspolitik, spørger Niklas A. Andersen, forsker og Phd. ved Aalborg Universitet.

Forsker ser genkomst af Socialdemokratiets arbejdsmarkedspolitik fra 1990’erne

Podcast: Fokus på opkvalificering og de forsikrede ledige. Det minder om noget, der er sket før. Forsker og phd. Niklas A. Andersen ser tilbage på beskæftigelsespolitikken gennem 20 år.
A-kasserne skal inden lørdag nå alle CV-samtaler med nyledige under coronakrisen. 3F's a-kasse er godt med, lyder det fra forretningsfører Eva Obdrup og a-kassesekretær Lene Lolk.

A-kasser: ‘Vi når det’

Inden lørdag skal der være afholdt CV-samtaler med alle nyledige i a-kasserne. 3F's a-kasse har en tredjedel flere ledige end sædvanligt, men er godt med, forsikrer forretningsfører Eva Obdrup.
(Arkiv) 167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner har skrevet åbent brev til beskæftigelsesministeren. De vil have bedre tid til samtaler efter lukningen af jobcentrene.

Socialrådgivere i åbent brev: Vi vil ikke lave samlebåndsarbejde

167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner skriver i et brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, at de ligesom a-kasserne vil have en 'død periode', hvor samtaler ikke bliver talt op for borgere i kontanthjælpssystemet.
(Arkiv)

Beskæftigelseschef: Der er stadig job at søge

Antallet af jobannoncer stiger stødt, viser tal fra STAR, og i Krifa ser man samme tendens. Det er vigtigt, at de ledige ikke mister modet, for der er stadig job at søge, lyder det fra Krifa.
(Arkiv) Underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) Erik Simonsen vil ikke afvise, at dagpengeperioden kan forlænges igen, når nulstillingen skal ophæves i juni.

Arbejdsgivere er villige til at se på at udvide dagpengepause

Dagpengeuret er for nuværende sat på pause i tre måneder. Arbejdsgivere udelukker ikke forlængelse, men vil have beskæftigelsesindsatsen i gang.
Kommunerne kan vinde eller tabe stort afhængig af, om virksomhederne afskediger medarbejdere, eller sender dem hjem med løn og statstilskud. Tårnby fik derfor en stor gevinst, da beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i går kunne fortælle, at virksomhederne i Københavns Lufthavn og 3F havde indgået aftale, som betyder at medarbejderne ikke afskediges men sendes hjem med løn.

Geografiske forskelle i ledighed kan ramme enkelte kommuner hårdt

Afskediget eller sendt hjem med løn? Den beslutning hos virksomhederne bliver afgørende for hvilke kommuner, der tjener på coronakrisen, og hvilke der taber stort. Få forklaringen her.
Finansminister Nicolai Wammen (S) fremlagde i dag stor hjælpepakke til erhvervslivet sammen med alle Foletingets partier.

FAKTA: Disse virksomheder får hjælp i coronakrisen

Bred politisk aftale åbner for, at virksomheder kan få dækket coronatab. Læs mere her.
(Arkiv) A-kasserne beskytter sine medlemmerne imod sanktioner, skriver Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard i dette debatindlæg.

Fagbevægelsen og a-kasserne glemmer de ledige akademikere

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard, fastholder i dette svar til fagbevægelsen, at ledige vil være bedst tjent med, at kommunerne overtager rådighedsvurderingerne.
(Arkiv) Alex Vanopslagh (LA) og Pernille Vermund (NB) er enige om, at jobcentrene - som vi kender dem - skal afskaffes. Enhedslisten er enig.

Yderpartier vil gøre op med jobcentrene, som vi kender dem

Liberal Alliance, Enhedslisten og Nye Borgerlige mener alle, at jobcentrene fungerer helt forkert. Det er dog kun Nye Borgerlige, der kræver, at de helt skal lukkes.