FOA

  FOA

  FH's næstformand er klar til at tage en fagretslig sag med KL, der har anbefalet kommunerne at ansætte covid-19 testere på individuelle kontrakter, selvom KL har en overenskomst med FOA, der dækker området, siger næstformand Arne Grevsen.

  Fagbevægelsen er utilfreds med anbefaling fra KL

  KL har foreslået, at kommunerne ansætter kviktest-personale på individuelle kontrakter i stedet for overenskomster på området. Den går ikke, lyder det fra fagbevægelsen.
  Roskilde Kommune opfordrer ledige til at tage sosu-uddannelse. Fra 1. januar kan man begynde både på en sosu-assistent og en - hjælperuddannelse med 110 procent af dagpengene.

  Roskilde Kommune garanterer elevplads til ledige på sosu-grundforløb

  Jobcentret fandt ved en screening af voksne ledige 13 personer, der gerne ville i gang med et 20 ugers uddannelsesforløb på dagpenge.

  FOA efter finanslov: ´Vi skal i gang i morgen’

  Fra 1. januar kan arbejdsløse gå i gang med at uddanne sig som social- og sundhedsassistenter på 110 procent af dagpengene. 'Det gælder kun et år, så vi skal have fuldt tryk på at markedsføre tiltaget,' siger forbundssekretær Helena Mikkelsen.
  Det er en god aftale, for den giver giver dem, der har været længe på arbejdsmarkedet, mulighed for selv at beslutte, om de vil trække sig tilbage nogle år før pensionen. Det siger Lizette Risgaard, der er formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

  Stor glæde i fagbevægelsen over tidlig pension til Arne og ‘konen’

  De kvindedominerede brancher med omsorgspersonale er glade for, at de også bliver omfattet af håndsrækningen til nedslidte. I det hele taget er der stor glæde i fagbevægelsen over nattens aftale.
  Borgmester Karsten Søndergaard (V) i Egedal Kommune lover job til ledige, der tager en sosu-uddannelse, efter de er belevet ledige under coronakrisen. (Arkiv)

  Kommune garanterer sosu-job til coronaledige

  Tag sosu-uddannelsen, så har vi et job til dig bagefter. Den garanti giver nordsjællandske Egedal Kommune til de borgere, der er blevet ledige under coronakrisen.
  (Arkiv) Kommuner sparer på rengøring midt i smittestigning, viser rundspørge.

  13 kommuner overvejer at spare på rengøring trods corona

  Ifølge fagforbund er det kritisabelt, at flere kommuner lægger op til at spare på rengøring i budgetoplæg.