FOA efter finanslov: ´Vi skal i gang i morgen’

Fra 1. januar kan arbejdsløse gå i gang med at uddanne sig som social- og sundhedsassistenter på 110 procent af dagpengene. 'Det gælder kun et år, så vi skal have fuldt tryk på at markedsføre tiltaget,' siger forbundssekretær Helena Mikkelsen.
Det er en god aftale, for den giver giver dem, der har været længe på arbejdsmarkedet, mulighed for selv at beslutte, om de vil trække sig tilbage nogle år før pensionen. Det siger Lizette Risgaard, der er formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Stor glæde i fagbevægelsen over tidlig pension til Arne og ‘konen’

De kvindedominerede brancher med omsorgspersonale er glade for, at de også bliver omfattet af håndsrækningen til nedslidte. I det hele taget er der stor glæde i fagbevægelsen over nattens aftale.
Borgmester Karsten Søndergaard (V) i Egedal Kommune lover job til ledige, der tager en sosu-uddannelse, efter de er belevet ledige under coronakrisen. (Arkiv)

Kommune garanterer sosu-job til coronaledige

Tag sosu-uddannelsen, så har vi et job til dig bagefter. Den garanti giver nordsjællandske Egedal Kommune til de borgere, der er blevet ledige under coronakrisen.
(Arkiv) Kommuner sparer på rengøring midt i smittestigning, viser rundspørge.

13 kommuner overvejer at spare på rengøring trods corona

Ifølge fagforbund er det kritisabelt, at flere kommuner lægger op til at spare på rengøring i budgetoplæg.