Flygtninge

  Jobcenter Aarhus er i gang med at kontakte lokale virksomheder med det formål at indsamle og registrere potentielle jobmuligheder for ukrainske flygtninge.

  Ny jobformidlingsenhed skal formidle job til ukrainske flygtninge

  Jobcenter Aarhus har sat gang i arbejdet med at etablere en jobformidlingsenhed med jobmuligheder for ukrainske flygtninge. Jobformidlingsenheden vil matche jobsøgende ukrainere med aarhusianske virksomheder.
  Det er en nyskabelse i dansk udlændingepolitik, at krigsflygtninge får arbejdstilladelse fra den dag, de ankommer til landet, lyder det samstemmende fra juraprofessor ved Aarhus Universitet Jens Vedsted-Hansen og forsker ved Rockwool Fonden Camilla Hvidtfeldt.

  Nybrud at flygtninge får ret til at arbejde med det samme

  Den kommende særlov giver for første gang i årtier flygtninge mulighed for at søge arbejde, så snart de ankommer til Danmark. Det kan udfordre jobcentrene, hvis regeringens forventning om 20.000 krigsflygtninge holder stik.
  Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) kunne tidligere fredag fortælle, at regeringen arbejder på en særlov for ukrainere, der kommer til Danmark.

  Ministre: Der er job i Danmark til de ukrainere der vil

  Mattias Tesfaye føler sig overbevist om, at der vil være job til de flygtninge, der har lyst til at arbejde.
  Mens ukrainske flygtninge er på vej til Danmark, er andre på vej tilbage for at gå i krig. Det giver ledige job i landbruget, fortæller Lone Lollesgaard, der er uddannelses- og arbejdsmarkedschef i Vesthimmerlands Kommune.

  Jobcenter klar til at få ukrainere i arbejde, så snart der kommer særlov

  'Vi står klar med en integrationsindsats,' siger Lone Lollesgaard om de ukrainske flygtninge, der forventes at ankomme. Hun er uddannelses- og arbejdsmarkedschef i Vesthimmerlands Kommune, der har den største andel ukrainske indbyggere i landet.

  KL’s Integrationstræf: Derfor rammes flygtninge og indvandrere hårdere af coronakrisen

  De er ofte ufaglærte i brancher, der er særlig hårdt ramt af krisen. Samtidig sker der et teknologihop, der gør uddannet arbejdskraft mere efterspurgt, siger forskningschef i Rockwool Fonden, Jan Rose Skaksen.