(Arkiv)

Stor vilje til at hjælpe selvstændige og dagpengemodtagere

Regeringens hjælpepakke til gavn for lønmodtagere udløser en række forslag til tiltag for dem, som ikke dækkes af hjælpepakken - først og fremmest timelønnede løsarbejdere og små selvstændige.
(Arkiv) Professionshøjskolerne uddanner nogle af de udenlandske dimittender, der i fremtiden får bedre tid til at etablere sig i Danmark.

Tre gange så stor en andel udenlandske dimittender på dagpenge på ti år

Der er flest kunstuddannede, diplomingeniører og handelsuddannede blandt de dimittender, regeringen og støttepartierne vil give bedre mulighed for at blive i Danmark.
Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune. (Arkivfoto)

A-kasse afviser blankt V-borgmesters kritik af manglende kontrol med ledige

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester sætter et godt samarbejde på prøve, når hun kritiserer a-kassernes kontrol af lediges rådighed, mener 3F København. Det skete i NB-Beskæftigelse i sidste uge.
(Arkiv) Det vigtigste er at få ledige i arbejde, ikke at give dem flest mulige sanktioner, lyder det fra næstformanden i Fagbevægelsens Hovedorganisation og formanden i Danske A-kasser.

Kommentar: Stop skyderiet på a-kasserne – pas jobbet

Ledige a-kassemedlemmer er langt mere jobsøgende end ledige kontanthjælpsmodtagere. Det glemmer Københavns beskæftigelsesmester at fortælle, når hun postulerer, at a-kasserne holder hånden over medlemmerne.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), København. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Københavner-borgmester: Lad os vurdere rådighed

Københavns beskæftigelsesborgmester foreslår som forsøg at lade kommunerne vurdere, om dagpengemodtagere står til rådighed, og sanktionere, hvis de ikke gør.
(Arkiv) Europæiske statsborgere udgør en stadig større del af det samlede antal dagpengemodtagere. Her er det en polsk maler, der er på arbejde.

Fakta: Størst stigning i europæiske statsborgere, der får arbejdsløshedsdagpenge

Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at arbejdsløse med dansk statsborgerskab er faldet med seks procentpoint på otte år. Dagpengemodtagere med statsborgerskab uden for Europa har kun en lille stigning.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

A-kasser vil ikke diskutere tal

Tavshed eller 'ingen kommentar' var svaret, da NB-Beskæftigelse bad om a-kassernes kommentar til tal for deres rådighedssanktioner.
Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

Verner Sand Kirk: STAR må få tal på plads

Det er utilfredsstillende, at STAR endnu ikke har offentliggjort validerede tal for a-kassernes rådighedssanktioner, mener Danske A-kassers direktør. Manglende tal giver politisk pres på a-kasserne.

Markant fald i antal langtidsledige – men en del kommuner har stigning

17 procent færre langtidsledige i hele landet, men nogle kommuner har fået flere langtidsledige det seneste år. Se tal for alle kommuner her.
Statsminister Mette Frederiksen (S) vil ikke løfte dagpengene i denne valgperiode.

Mette F. prioriterer reform af pension over dagpenge

Der er sket udhulning af dagpengesystemet, men statsministeren vil ikke love at rette op i denne valgperiode.
(Arkiv) Hidtil har regeringens fokus været på ledige indvandrere - og især kvinderne - til et kommende lovforslag om fuldtidsaktivering af ikke-vestlige arbejdsløse.

KL: Målgruppe uklar for 37 timers aktivering blandt ikke-vestlige ledige

Vil regeringen sende både nytilkomne flygtninge og indvandrere på kontanthjælp i fuldtidsaktivering? Ministre sender forskellige signaler.
(Arkiv) Thisted Kommune skal i retten og forsvare overvågning af en sygemeldt, der førte til ophør af dagpenge.

Kommune overvågede mand på Facebook: Nu afgøres sagen i retten

Thisted Kommune tjekkede den sygemeldte Torben Hedegaards Facebook-profil - og stoppede derefter hans sygedagpenge. Nu skal retten afgøre, om kommunen må det.