Coronakrisen har sat fuld gang i landets jobcentre. Men antallet, der står på kanten til at falde ud af dagpengesystemet er faktisk faldet siden marts. Det skal dog ses som en naturlig konsekvens af, at man suspenderede anciennitetsoptællingen fra marts til august.

Færre er på vej ud af dagpengesystemet end før corona

10.000 personer havde i slutningen af august været på dagpenge i mere end halvandet år. Det er færre end før corona, men til gengæld får de sværere ved at finde job. Forstå sammenhængen her.
(Arkiv) siger Victoria Velásquez, erhvervs- og beskæftigelsesordfører for Enhedslisten.

Ledige kan blive omfattet af hjælpepakke

Enhedslisten vil have uddannelse til kontanthjælpsmodtagere og lempeligere regler for ledige med i hjælpepakke. Erhvervsministeriet har indkaldt partierne til møde uden bagkant fra klokken 16.
(Arkiv) Arbejdsløse i kontanthjælpssystemet og på dagpenge fra a-kasserne får 1.000 kroner udbetalt inden oktober.

FAKTA: Disse 20 grupper får 1000 kroner i hånden

SU-modtagere, førtidspensionister og personer i skånejob er blandt de mange, der får et engangsbeløb senest til oktober.
(Arkiv) Dagpengeperioden udvides med yderligere to måneder til slutningen af august. Også 225 timers reglen er suspenderet i perioden, oplyser Enhedslisten.

Dagpengeuret sættes på pause i yderligere to måneder

Dagpengemodtagere får nu til udgangen af august, før der igen tælles ned i dagpengeperioden. Også sygedagpenge bliver forlænget, og 225 timers reglen er fortsat suspenderet.
(Arkiv)

Beskæftigelseschef: Der er stadig job at søge

Antallet af jobannoncer stiger stødt, viser tal fra STAR, og i Krifa ser man samme tendens. Det er vigtigt, at de ledige ikke mister modet, for der er stadig job at søge, lyder det fra Krifa.
(Arkiv) Underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) Erik Simonsen vil ikke afvise, at dagpengeperioden kan forlænges igen, når nulstillingen skal ophæves i juni.

Arbejdsgivere er villige til at se på at udvide dagpengepause

Dagpengeuret er for nuværende sat på pause i tre måneder. Arbejdsgivere udelukker ikke forlængelse, men vil have beskæftigelsesindsatsen i gang.
(Arkiv) Kommunerne skal nu give tilbud om elektroniske kurser og samtaler til de ledige, der har lyst. Beskæftigelsesindsatsen og rådighedsforpligtelsen er suspenderet på ubestemt tid på grund af coronakrisen.

Ledige skal fortsat ikke søge job og til samtale hos jobcentret

Med ændring af bekendtgørelse får jobcentre mulighed for at holde samtaler digitalt og sende ledige på kurser.
Sverige hæver understøttelsen til arbejdsløse under coronakrisen, siger finansminister Magdalena Andersson (S) til Expressen. En række danske fagforeninger opfordrer regeringen til at gøre det samme her.

Corona: Sverige hæver dagpenge til ledige

I Sverige har man vedtaget en milliard-hjælpepakke, så flere ledige kan få dagpenge under corona-krisen, og dagpengeniveauet hæves.
Alle Folketingets partier har indgået en stor aftale i coronakrisen. Raske og syge dagpengemodtagere får forlænget dagpengeperioden.

Længere dagpengeperiode til syge og forsikrede ledige

Alle Folketingets partier bakker op om stor hjælpepakke til enkeltvirksomheder, der også omfatter freelancere uden CVR nummer.
Finansminister Nicolai Wammen (S) fremlagde i dag stor hjælpepakke til erhvervslivet sammen med alle Foletingets partier.

FAKTA: Disse virksomheder får hjælp i coronakrisen

Bred politisk aftale åbner for, at virksomheder kan få dækket coronatab. Læs mere her.
(Arkiv)

Stor vilje til at hjælpe selvstændige og dagpengemodtagere

Regeringens hjælpepakke til gavn for lønmodtagere udløser en række forslag til tiltag for dem, som ikke dækkes af hjælpepakken - først og fremmest timelønnede løsarbejdere og små selvstændige.
(Arkiv) Professionshøjskolerne uddanner nogle af de udenlandske dimittender, der i fremtiden får bedre tid til at etablere sig i Danmark.

Tre gange så stor en andel udenlandske dimittender på dagpenge på ti år

Der er flest kunstuddannede, diplomingeniører og handelsuddannede blandt de dimittender, regeringen og støttepartierne vil give bedre mulighed for at blive i Danmark.