Studiestart på Aalborg Universitet 1. september. Regeringen foreslår, at disse studerende får en lavere dimittend-sats, når de er færdige.

Lavere dagpenge skal få fire ud af ti ledige nyuddannede i job

Regeringen forventer, at lavere dagpenge vil skaffe 8.800 nyuddannede job frem mod 2030, viser beregning. Fjernelse af modregning i pensioner for ægtefællens arbejdsindtægt forventes at få 1.650 flere i arbejde.

Forslag vil flytte 44.000 dagpengemodtagere fra jobcentre til a-kasser

Kommunernes jobcentre skal fremover have næsten 44.000 færre dagpengemodtagere igennem systemet, hvis det står til fagbevægelsen. FH har foreslået, at nyledige de første seks måneder kun skal møde op i deres a-kasse. Det er 40-60 procent af dagpengemodtagerne i de enkelte kommuner.
Venstre vil ikke være med til fortsat suspension af 225-timers reglen, siger beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

Forlængelse af sygedagpenge- og dagpengeperiode til 30. juni

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har foreslået partierne bag hjælpepakkerne at forlænge dagpenge- og sygedagpengeperioden frem til 30. juni. Venstre vil ikke forlænge suspension af 225-timers reglen.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), viser i et svar til Folketingets beskæftigelsesudvalg, at en stor del af de ledige under coronakrisen aldrig før har været ledige.

Over en fjerdedel coronaledige har aldrig tidligere været ledige

Nye tal bekræfter, at personer på kanten af arbejdsmarkedet rammes hårdest af coronaledighed. Men over en fjerdedel af dagpengemodtagerne i januar 2021 har ikke været ledige før.
(Arkiv) Otte ud af tolv medlemmer af a-kasserne vil kunne få glæde af en stigning i dagpenge, som kun skal gives til dem, der har været længst i arbejde, lyder det fra formanden for FH, Lizette Risgaard.

Fagbevægelsen vil give visse ledige højere dagpengesats

Satsen for dagpenge skal afhænge af, hvor meget den enkelte tidligere har arbejdet, foreslår fagbevægelsen.
Alle forsikrede ledige får forlænget dagpengeperioden med to måneder på grund af smittestigningen.

Forsikrede ledige får to måneder mere på dagpenge

I en bred aftale mellem Folketingets partier får ledige nu en såkaldt 'død periode' på dagpenge, så perioden forlænges. Samtidig forlænges suspension af 225-timers reglen for kontanthjælpsmodtagere.
Coronakrisen har sat fuld gang i landets jobcentre. Men antallet, der står på kanten til at falde ud af dagpengesystemet er faktisk faldet siden marts. Det skal dog ses som en naturlig konsekvens af, at man suspenderede anciennitetsoptællingen fra marts til august.

Færre er på vej ud af dagpengesystemet end før corona

10.000 personer havde i slutningen af august været på dagpenge i mere end halvandet år. Det er færre end før corona, men til gengæld får de sværere ved at finde job. Forstå sammenhængen her.
(Arkiv) siger Victoria Velásquez, erhvervs- og beskæftigelsesordfører for Enhedslisten.

Ledige kan blive omfattet af hjælpepakke

Enhedslisten vil have uddannelse til kontanthjælpsmodtagere og lempeligere regler for ledige med i hjælpepakke. Erhvervsministeriet har indkaldt partierne til møde uden bagkant fra klokken 16.
(Arkiv) Arbejdsløse i kontanthjælpssystemet og på dagpenge fra a-kasserne får 1.000 kroner udbetalt inden oktober.

FAKTA: Disse 20 grupper får 1000 kroner i hånden

SU-modtagere, førtidspensionister og personer i skånejob er blandt de mange, der får et engangsbeløb senest til oktober.
(Arkiv) Dagpengeperioden udvides med yderligere to måneder til slutningen af august. Også 225 timers reglen er suspenderet i perioden, oplyser Enhedslisten.

Dagpengeuret sættes på pause i yderligere to måneder

Dagpengemodtagere får nu til udgangen af august, før der igen tælles ned i dagpengeperioden. Også sygedagpenge bliver forlænget, og 225 timers reglen er fortsat suspenderet.
(Arkiv)

Beskæftigelseschef: Der er stadig job at søge

Antallet af jobannoncer stiger stødt, viser tal fra STAR, og i Krifa ser man samme tendens. Det er vigtigt, at de ledige ikke mister modet, for der er stadig job at søge, lyder det fra Krifa.
(Arkiv) Underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) Erik Simonsen vil ikke afvise, at dagpengeperioden kan forlænges igen, når nulstillingen skal ophæves i juni.

Arbejdsgivere er villige til at se på at udvide dagpengepause

Dagpengeuret er for nuværende sat på pause i tre måneder. Arbejdsgivere udelukker ikke forlængelse, men vil have beskæftigelsesindsatsen i gang.