(Arkiv) Kommunerne skal nu give tilbud om elektroniske kurser og samtaler til de ledige, der har lyst. Beskæftigelsesindsatsen og rådighedsforpligtelsen er suspenderet på ubestemt tid på grund af coronakrisen.

Ledige skal fortsat ikke søge job og til samtale hos jobcentret

Med ændring af bekendtgørelse får jobcentre mulighed for at holde samtaler digitalt og sende ledige på kurser.
Sverige hæver understøttelsen til arbejdsløse under coronakrisen, siger finansminister Magdalena Andersson (S) til Expressen. En række danske fagforeninger opfordrer regeringen til at gøre det samme her.

Corona: Sverige hæver dagpenge til ledige

I Sverige har man vedtaget en milliard-hjælpepakke, så flere ledige kan få dagpenge under corona-krisen, og dagpengeniveauet hæves.
Alle Folketingets partier har indgået en stor aftale i coronakrisen. Raske og syge dagpengemodtagere får forlænget dagpengeperioden.

Længere dagpengeperiode til syge og forsikrede ledige

Alle Folketingets partier bakker op om stor hjælpepakke til enkeltvirksomheder, der også omfatter freelancere uden CVR nummer.
Finansminister Nicolai Wammen (S) fremlagde i dag stor hjælpepakke til erhvervslivet sammen med alle Foletingets partier.

FAKTA: Disse virksomheder får hjælp i coronakrisen

Bred politisk aftale åbner for, at virksomheder kan få dækket coronatab. Læs mere her.
(Arkiv)

Stor vilje til at hjælpe selvstændige og dagpengemodtagere

Regeringens hjælpepakke til gavn for lønmodtagere udløser en række forslag til tiltag for dem, som ikke dækkes af hjælpepakken - først og fremmest timelønnede løsarbejdere og små selvstændige.
(Arkiv) Professionshøjskolerne uddanner nogle af de udenlandske dimittender, der i fremtiden får bedre tid til at etablere sig i Danmark.

Tre gange så stor en andel udenlandske dimittender på dagpenge på ti år

Der er flest kunstuddannede, diplomingeniører og handelsuddannede blandt de dimittender, regeringen og støttepartierne vil give bedre mulighed for at blive i Danmark.
Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune. (Arkivfoto)

A-kasse afviser blankt V-borgmesters kritik af manglende kontrol med ledige

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester sætter et godt samarbejde på prøve, når hun kritiserer a-kassernes kontrol af lediges rådighed, mener 3F København. Det skete i NB-Beskæftigelse i sidste uge.
(Arkiv) Det vigtigste er at få ledige i arbejde, ikke at give dem flest mulige sanktioner, lyder det fra næstformanden i Fagbevægelsens Hovedorganisation og formanden i Danske A-kasser.

Kommentar: Stop skyderiet på a-kasserne – pas jobbet

Ledige a-kassemedlemmer er langt mere jobsøgende end ledige kontanthjælpsmodtagere. Det glemmer Københavns beskæftigelsesmester at fortælle, når hun postulerer, at a-kasserne holder hånden over medlemmerne.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), København. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Københavner-borgmester: Lad os vurdere rådighed

Københavns beskæftigelsesborgmester foreslår som forsøg at lade kommunerne vurdere, om dagpengemodtagere står til rådighed, og sanktionere, hvis de ikke gør.
(Arkiv) Europæiske statsborgere udgør en stadig større del af det samlede antal dagpengemodtagere. Her er det en polsk maler, der er på arbejde.

Fakta: Størst stigning i europæiske statsborgere, der får arbejdsløshedsdagpenge

Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at arbejdsløse med dansk statsborgerskab er faldet med seks procentpoint på otte år. Dagpengemodtagere med statsborgerskab uden for Europa har kun en lille stigning.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

A-kasser vil ikke diskutere tal

Tavshed eller 'ingen kommentar' var svaret, da NB-Beskæftigelse bad om a-kassernes kommentar til tal for deres rådighedssanktioner.
Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

Verner Sand Kirk: STAR må få tal på plads

Det er utilfredsstillende, at STAR endnu ikke har offentliggjort validerede tal for a-kassernes rådighedssanktioner, mener Danske A-kassers direktør. Manglende tal giver politisk pres på a-kasserne.