Dagpenge

  (Arkiv) Finansminister Nicolai Wammen sidder for bordenden i forhandlinger om flere delaftaler, der skal give et større arbejdsudbud på mindst 10.500 personer.

  Her er beskæftigelseselementerne i forhandlingerne i Finansministeriet

  Lavere dagpengesats for nyuddannede efter tre måneder og højere for andre ledige. Afskaffelse af fradrag i pension og 37 timers arbejdspligt for en bestemt gruppe indvandrere. Det er, hvad der pt. ligger i en delaftale under forhandlinger i Finansministeriet. Aftale ventes snarest.
  A-kasserne har samlet ikke nået målene for a-kasseforsøg, skriver Rambøll i den første evaluering af forsøget.

  A-kasser har ikke nået målene i a-kasseforsøg

  Den første evaluering af a-kasseforsøget viser blandede resultater. Samlet set har a-kasserne ikke nået målene i det første år af forsøget, skriver Rambøll. Evalueringen viser samtidig, at dagpengemodtagerne er gladere for a-kasserne end for jobcentrene.

  Fakta: 85 procent af de jobparate ledige er dagpengemodtagere

  A-kasserne har ansvaret for rådighedsvurderingen af langt de fleste ledige. Se, hvor stor en del af de jobparate ledige, dagpengemodtagerne udgør i din kommune.
  (Arkiv) Elektrikerlærlinge er blandt de faggrupper, der kan se frem til højere dagpenge end dimittendsatsen, hvis regeringens forslag bliver vedtaget i Folketinget.

  Reformforslag: Hver femte ledige dimittend skal have en højere sats

  Regeringens foreslår, at nyuddannede skal have mere i dagpenge, hvis de har haft løn under uddannelsen. Det vil omfatte mere end tyve procent af de ledige dimittender, viser beregning på baggrund af Beskæftigelsesministeriets tal. Se antal og andel her.
  (Arkiv) Metallærlinge kan med regeringens forslag på 7.000 mere i dagpenge end den lave dimittendsats på 9.500 kroner om måneden.

  6.000 kroner mere i dimittendsats til håndværkere

  En nyuddannet industritekniker skal have næsten 16.000 kroner i dagpenge, mens en nyuddannet pædagog eller akademiker må nøjes med den nedsatte dimittendsats på 9.500 kroner, foreslår regeringen. Det er dimittender i mandefag, der får den højeste sats.
  Studiestart på Aalborg Universitet 1. september. Regeringen foreslår, at disse studerende får en lavere dimittend-sats, når de er færdige.

  Lavere dagpenge skal få fire ud af ti ledige nyuddannede i job

  Regeringen forventer, at lavere dagpenge vil skaffe 8.800 nyuddannede job frem mod 2030, viser beregning. Fjernelse af modregning i pensioner for ægtefællens arbejdsindtægt forventes at få 1.650 flere i arbejde.

  Forslag vil flytte 44.000 dagpengemodtagere fra jobcentre til a-kasser

  Kommunernes jobcentre skal fremover have næsten 44.000 færre dagpengemodtagere igennem systemet, hvis det står til fagbevægelsen. FH har foreslået, at nyledige de første seks måneder kun skal møde op i deres a-kasse. Det er 40-60 procent af dagpengemodtagerne i de enkelte kommuner.
  Venstre vil ikke være med til fortsat suspension af 225-timers reglen, siger beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

  Forlængelse af sygedagpenge- og dagpengeperiode til 30. juni

  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har foreslået partierne bag hjælpepakkerne at forlænge dagpenge- og sygedagpengeperioden frem til 30. juni. Venstre vil ikke forlænge suspension af 225-timers reglen.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), viser i et svar til Folketingets beskæftigelsesudvalg, at en stor del af de ledige under coronakrisen aldrig før har været ledige.

  Over en fjerdedel coronaledige har aldrig tidligere været ledige

  Nye tal bekræfter, at personer på kanten af arbejdsmarkedet rammes hårdest af coronaledighed. Men over en fjerdedel af dagpengemodtagerne i januar 2021 har ikke været ledige før.
  (Arkiv) Otte ud af tolv medlemmer af a-kasserne vil kunne få glæde af en stigning i dagpenge, som kun skal gives til dem, der har været længst i arbejde, lyder det fra formanden for FH, Lizette Risgaard.

  Fagbevægelsen vil give visse ledige højere dagpengesats

  Satsen for dagpenge skal afhænge af, hvor meget den enkelte tidligere har arbejdet, foreslår fagbevægelsen.
  Alle forsikrede ledige får forlænget dagpengeperioden med to måneder på grund af smittestigningen.

  Forsikrede ledige får to måneder mere på dagpenge

  I en bred aftale mellem Folketingets partier får ledige nu en såkaldt 'død periode' på dagpenge, så perioden forlænges. Samtidig forlænges suspension af 225-timers reglen for kontanthjælpsmodtagere.
  Coronakrisen har sat fuld gang i landets jobcentre. Men antallet, der står på kanten til at falde ud af dagpengesystemet er faktisk faldet siden marts. Det skal dog ses som en naturlig konsekvens af, at man suspenderede anciennitetsoptællingen fra marts til august.

  Færre er på vej ud af dagpengesystemet end før corona

  10.000 personer havde i slutningen af august været på dagpenge i mere end halvandet år. Det er færre end før corona, men til gengæld får de sværere ved at finde job. Forstå sammenhængen her.