coronaledighed

  -

  Stor forskel på antal ledige i landsdelene under genåbning

  Fire RAR-områder er næsten på niveau med tiden før corona i andelen af ledige. Hovedstadsområdet skiller sig ud med 25 procent flere ledige end før coronakrisen. Se tallene her.
  STAR har nedlagt en samlet rapport om kommunernes ledige under coronakrisen.

  STAR nedlægger samlet kommunal rapport om udviklingen i ledigheden

  Det er ikke længere muligt at sammenligne udviklingen i ledigheden under corona i kommunerne.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), viser i et svar til Folketingets beskæftigelsesudvalg, at en stor del af de ledige under coronakrisen aldrig før har været ledige.

  Over en fjerdedel coronaledige har aldrig tidligere været ledige

  Nye tal bekræfter, at personer på kanten af arbejdsmarkedet rammes hårdest af coronaledighed. Men over en fjerdedel af dagpengemodtagerne i januar 2021 har ikke været ledige før.
  Da rådighedsforpligtelsen blev suspenderet i marts sidste år, førte det blandt andet til mere kvalificeret jobsøgning, fortæller arbejdsløse til Sabina Pultz og Magnus Paulsen Hansen i forskningsprojekt.

  Stor lettelse blandt arbejdsløse, da alt blev lukket i marts 2020

  For mange ledige gav nedlukningen og fraværet af krav om at søge job mulighed for en mere meningsfuld jobsøgning. Det viser et forskningsprojekt fra Roskilde Universitet.

  Langtidsledigheden er steget i 97 kommuner

  Antallet af langtidsledige er steget i næsten hele landet siden før coronakrisen, men der er stor forskel på, hvor meget den er steget i de forskellige kommuner. Se udviklingen i alle kommuner her.
  Indvandrere fra ikke-vestlige lande har den laveste udvikling i langtidsledigheden på tværs af alle etniske herkomster siden covid-19 kom til Danmark.

  Ikke-vestlige indvandrere har den laveste stigning i langtidsledigheden

  Mens langtidsledigheden siden januar sidste år er steget med 68 procent for personer med dansk herkomst, er den kun steget med 23 procent for indvandrere fra ikke-vestlige lande.
  Årsagen til flere ledige skyldes primært, at der er færre i aktivering, hvilket skal ses i lyset af, at landets jobcentre har været delvist nedlukkede.

  Ledighedskøen vokser for første gang i otte måneder

  Køen af ledige voksede i januar for første gang i otte måneder i hele landet. Det skyldes blandt andet, at færre er i aktivering.