Coronafakta

  Januar: Antal ledige stiger med knap 3.400 på to uger

  Stigningen i arbejdsløsheden fortsætter i januar. I Vestjylland og på Sjælland er antallet af ledige steget med knap fire procent, viser tal fra STAR. Se udviklingen i otte landsdele og de seneste tal for stigningen af coronaledige i din kommune.
  Alle, der går på arbejde, skal testes en gang om ugen for at tage den nye britiske mutation af covid-19 i opløbet. Det opfordrede justitsminister Nick Hækkerup til på pressemøde tirsdag.

  HK opfordrer arbejdsgiverne til at lade medarbejderne blive testet i arbejdstiden.

  Justitsministeren mener, at alle, der går på arbejde, bør testes hver uge. Selv hvis man ikke har symptomer, bør man testes hver uge, hvis man møder på arbejde, lyder ny opfordring.
  Tomme kontorer på jobcentrene kan have medvirket til en mindre spredning af covid-19 blandt ydelsesmodtagere. Ifølge brancheopgørelse fra Statens Seruminstitut er andelen af smittede i gruppen under gennemsnittet.

  Her er brancherne med størst og mindst risiko for covid-19

  Ydelsesmodtagere har mindre risiko for at blive smittet med covid-19 end gennemsnittet. Det samme gælder erhverv med udearbejde og ansatte i industrien. Se alle brancher - og også grupper uden job.

  Coronakrisen har ramt bykommuner hårdest på beskæftigelsen

  Coronakrisen har, modsat finanskrisen, ramt beskæftigelsen hårdest i bykommunerne og mildest i yder- og landkommuner. Se her, hvor hårdt de enkelte kommuner er ramt.
  Meget arbejde går til spilde på grund af forlængelser af sygedagpenge, som meldes ud med kort varsel, lyder det fra jobcenterchefer.

  Forlængelser af sygedagpenge koster spildte kræfter i jobcentre

  Fire gange er sygedagpengeperioden forlænget under coronakrisen. Hver gang tæt på eller efter udløbsdatoen for den forrige forlængelse. 'Vi er godt trætte af det,' siger afdelingsleder i jobcenter.

  Fakta: Så hårdt har coronakrisen ramt de enkelte kommuner

  Ti kommuner har indhentet coronaledigheden i midten af november, viser tal fra Jobindsats.dk. Se her, hvordan det går med ledigheden i din kommune.
  Coronakrisen har sat fuld gang i landets jobcentre. Men antallet, der står på kanten til at falde ud af dagpengesystemet er faktisk faldet siden marts. Det skal dog ses som en naturlig konsekvens af, at man suspenderede anciennitetsoptællingen fra marts til august.

  Færre er på vej ud af dagpengesystemet end før corona

  10.000 personer havde i slutningen af august været på dagpenge i mere end halvandet år. Det er færre end før corona, men til gengæld får de sværere ved at finde job. Forstå sammenhængen her.
  (Arkiv) De fleste smittede med covid-10 mener selv, de er blevet smittet på arbejdspladsen eller på deres uddannelse, viser en rapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

  Coronaramte peger selv på job og uddannelse som smittekilde

  Opgørelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, hvor coronasmittede selv mener, at de er blevet smittet.

  Kun lille stigning i antal på kontanthjælp efter covid-19

  Coronakrisen har ikke øget antallet af danskere på kontanthjælp markant. Men et mindre antal kommuner har oplevet en stigning omkring ti procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Se tallene for alle kommuner her.

  FAKTA: Stor forskel på, hvordan kommunerne indhenter faldende coronaledighed

  Ledigheden faldt i sidste uge med det største antal på en enkelte uge. Kommuner i hovedstadsområdet og Østjylland har dog stadig røde tal. Se din kommune her.
  Vallensbæk havde i går det højeste smittetryk med covid-19 på i alt 78,5 tilfælde per 100.000 indbyggere. Tallet dækker dog over kun 13 smittede.

  FAKTA: Kommuner med flest smittede per 100.000 indbyggere

  21 kommuner er over bekymringsgrænse og har mere end 20 smittetilfælde per 100.000 indbyggere den seneste uge.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) forventer, at 30.000 vil blive sendt på arbejdsfordeling på en højere dagpengesats.

  Ny trepartsaftale om jobdeling skal forhindre fyringer

  Ny aftale mellem FH, DA og regeringen skal gøre det nemmere at lave jobdeling på coronaramte virksomheder.