(Arkiv) DF's Bent Bøgsted (mf.) vil ligesom beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) sende nedslidte på pension, før de bliver sygemeldt. Men Venstre vil ikke sende raske på pension, siger Hans Andersen (V).

Sygemeldte og fleksjobbere får otte ud af ti seniorpensioner

Analyse: Debatten om seniorpensionen viser meget klart forskellen på regeringens og den borgerlige oppositions holdning til en pension til nedslidte. Mens Venstre vil give pension til dem, der er blevet syge af at arbejde, vil Socialdemokratiet vil give pension til nedslidte, før de bliver syge.
(Arkiv) 167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner har skrevet åbent brev til beskæftigelsesministeren. De vil have bedre tid til samtaler efter lukningen af jobcentrene.

Socialrådgivere i åbent brev: Vi vil ikke lave samlebåndsarbejde

167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner skriver i et brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, at de ligesom a-kasserne vil have en 'død periode', hvor samtaler ikke bliver talt op for borgere i kontanthjælpssystemet.
(Arkiv) Med sit fokus på dagpengemodtagerne, frygter flere aktører, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) glemmer de udsatte ledige.

Analyse: Ministeren glemmer de udsatte

Den tidligere Venstreministers fokus på udsatte ledige ser ud til at forsvinde under S-ministers fokus på forsikrede ledige.
(Arkiv) Direktør i Ledernes Hovedorganisation Henrik Bach Mortensen er tilfreds med, at kommunernes forpligtelse til at sikre virksomhederne "den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft" igen er et ministermål.

Nye ministermål for beskæftigelsesindsatsen

Kommunerne skal nu igen sikre virksomhederne den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft som et mål i beskæftigelsesindsatsen. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har opdateret sine mål for kommunernes indsats.

Regeringen: Også kontanthjælpsmodtagere skal have uddannelsesløft

OPDATERING AF TIDLIGERE ARTIKEL: Jobparate kontanthjælpsmodtagere får med regeringens forslag til opkvalificeringsreform ret til et grundkursus på 20 uger på erhvervsskolerne. I dag bruger kommunerne stort set ikke ordinær uddannelse til kontanthjælpsmodtagere. Se tallene her - og se også udviklingen i uddannelse for de forsikrede ledige.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) forklarer, hvorfor regeringen satser på længerevarende faglærte uddannelser til ledige ufaglærte, selvom eksperter siger, det ikke får folk i job.

Hummelgaard om økonomisk incitament til uddannelse: ‘Vi ved ikke, om det virker’

Podcast: 'Regeringens udgangspunkt er ikke, at det eneste hensyn er, at folk skal i job hurtigst muligt. De skal også i de rigtige job,' siger Peter Hummelgaard i dette interview med NB-Beskæftigelse og A4 Arbejdsliv. Lyt eller læs hele interviewet fra gårsdagens pressemøde om første del af regeringens opkvalificeringsreform.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) præsenterede i dag en opkvalificeringsreform, der opfylder mange af fagbevægelsens krav til uddannelse.

Hummelgaard: Jobcentre skal ikke stå i vejen for ufaglærtes uddannelse til faglært

Opkvalificeringsreform gør det muligt for ledige ufaglærte at tage en faglært uddannelse ud over dagpengeperioden og med højere dagpengeniveau. Korte opkvalificeringskurser kan startes fra første ledighedsdag.
"Giv medarbejderne friere hænder til at foretage opfølgning ud fra en faglig vurdering af, hvad der giver bedst mening for den enkelte," siger næstformand for HK Kommunal Mads Samsing om arbejdet i jobcentrene.

HK: Urimelig pukkel venter, når jobcentrene åbner

En halv million samtaler. Det er hvad der venter de ansatte i landets jobcentre, der åbner i en blanding af hastværk og usikkerhed, lyder det fra HK, der blandt andre organiserer ansatte i jobcentrene.
(Arkiv) Fra onsdag kan medarbejdere i jobcentre vest for Storebælt igen komme på arbejde. Hovedstaden og Sjælland på vente på samme besked.

KL: Jobcentre vest for Storebælt åbner onsdag

Jobcentre og borgerservice er blandt de offentlige arbejdspladser, der åbner i tre regioner i vest for Storebælt den 27. maj. Københavns beskæftigelsesborgmester kalder det "dybt uretfærdigt," at Hovedstaden og Sjælland er ikke med.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er klar med en lov om yderligere åbning af beskæftigelsesindsatsen, så snart Beskæftigelsesrådet - et trepartsråd under STAR - har lyn-behandlet et udkast til bekendtgørelse. Det forventes at ske onsdag.

Bekendtgørelse: Digitale virksomhedsforløb til ledige kan gå i gang

Jobcentrene forbliver lukket, og fysisk fremmøde til nye virksomhedspraktikker og løntilskud er ikke en mulighed. Sygemeldte skal fortsat undtages for beskæftigelsesindsats.