Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S)

  "En undskyldning ville forpligte til en dybere erkendelse af, at der er et problem, der er systematisk og strukturelt," siger lektor Sabina Pultz om et ønske om et undskyld til de syge mennesker, der for alvor kommer i klemme i beskæftigelsessystemet.

  På tide med et ‘undskyld’

  Enkeltsager om meget syge mennesker, der kommer i klemme i jobcentrene, bliver ved med at dukke op. For nylig handlede et samråd i Folketinget om en af de sager. Ministeren taler om 'værdighed,' men et 'undskyld' kan forpligte til at se nærmere på systemet, lyder det fra forsker.
  (Arkiv) Peter Hummelgaard vil tage 'interessante tal' fra midtvejsevaluering af a-kasseforsøg med i forhandlinger om besparelser på jobcentre. Her taler han i Fælledparken 1. maj.

  Evaluering: 3F’s a-kasse har fået lidt flere i arbejde gennem a-kasseforsøg

  Skal 3F's a-kasse som den eneste overtage en del af beskæftigelsesindsatsen fra kommunerne? spørger NB-Beskæftigelses redaktør efter en udtalelse fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard om en midtvejsevaluering af a-kasseforsøget.
  (Arkiv) Et opgør med unødige proceskrav, 'som pisker nogle borgere igennem nogle forløb, som alligevel ingenting fører til,' kan blive en del af den godt 700 millioner kroners besparelse på jobcentrene i 2023, sagde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fredag.

  Hummelgaard vil fjerne proceskrav som led i besparelse på jobcentre

  Beskæftigelsesministeriet undersøger, om der er 'unødige proceskrav' i beskæftigelsesindsatsen, der kan fjernes som et led i en besparelse på jobcentrene på mere end 700 millioner kroner.
  Flere virksomheder har allerede jobaftaler ukrainere, der venter på job. Her er det Johan Laurell, administrerende direktør IKEA Danmark, der fortæller om virksomhedens mangfoldighed.

  Regeringen overvejer, om ukrainere med jobaftaler hurtigere kan få opholdstilladelse

  Dansk Erhverv ser gerne fast track-ordning for ukrainere, der er flygtet fra Ukraine efter russisk invasion.
  Partnerskab om ukrainere i job har lanceret en hjemmeside, der skal være med til at hjælpe ukrainske flygtninge ud på det danske arbejdsmarked (Arkivfoto).

  Ny hjemmeside skal hjælpe ukrainske flygtninge i job

  Hjemmeside til fordrevne ukrainere får links til jobbanker og introduktion til løn- og arbejdsvilkår.
  (Arkiv) Regeringen, kommuner, regioner og arbejdsmarkedets parter har indgået en aftale om at få ukrainere i job. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er glade for aftalen.

  Aftale skal sende fordrevne ukrainere hurtigt i job i Danmark

  'Den største integrationsopgave i mands minde venter,' siger minister med henvisning til fordrevne ukrainere.
  Fredag forklarede Venstres finansordfører Troels Lund Poulsen, hvorfor blå blok vil blokere for aftalen om udbud af arbejdskraft. Med var også Pernille Vermund (NB), Sophie Løhde (V), Rasmus Jarlov (KF), Alex Vanopslagh (LA) og Niels Flemming Hansen (KF).

  Blå blok blokerer for aftale om beskæftigelse

  Beskæring af dimittendsatsen skal finansiere store dele af den aftale, regeringen fredag indgik med fire af Folketingets partier. Men beskæringen af dimittendsatsen er forligsbelagt og afhænger af borgerlige stemmer. Få her overblik over konsekvenserne.
  Minister Peter Hummelgaard er tilbage på pinden.

  Peter Hummelgaard er tilbage på pinden

  Efter at have været på forældreorlov siden d. 9. oktober er Peter Hummelgaard nu tilbage som minister.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (th) vil se kritisk på, om kommunerne skal have alle beskæftigelsesopgaver, sagde han fredag på KL møde i Aalborg. Her ses han til Folketingets åbning med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, der fra lørdag er konstitueret beskæftigelses- og ligestillingsminister. Peter Hummelgaard skal nemlig på barselsorlov i to måneder.

  Flytning af ansvar for dagpengemodtagere til a-kasser kan ske før a-kasseforsøg er slut

  'Vi har ikke konkrete planer om at flytte rundt på opgaverne,' sagde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til beskæftigelsespolitisk topmøde i Aalborg fredag. Han ville dog efterfølgende ikke garantere, at et a-kasseforsøg skal afsluttes, før kontaktforløb flyttes fra jobcentre til a-kasser.
  Formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, Thomas Kastrup-Larsen, talte ved KL's JobCamp 2021 til fordel for jobcentrenes indsats.

  Hvis a-kasserne får mere ansvar for ledige, vil færre få job, forudsiger KL-formand

  'Arbejdsmarkedsområdet er gennemsyret af forskellige organisationers interesser.' I stedet skal man fokusere på de lediges interesser, lød fra formanden for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg Thomas Kastrup-Larsen til møde med landets jobcentre i Aalborg torsdag.
  Peter Hummelgaard (S), beskæftigelsesminister, har præsenteret et udspil om 20.000 nyttejob til 200 mio. kroner pr. år, men de regner kun med at få 250 i arbejde, hvilket vil give en stykpris på to mio. kr. for at få én i arbejde.

  Nye tal: Hummelgaards nyttejob kan slet ikke matche eksisterende indsatser

  Regeringens forslag til nyttejob dumper med et brag, hvis man sammenligner effekten med et projekt, som allerede kører i 15 kommuner. Det koster cirka to mio. at få en indvandrer i job via nyttejob, mens det i de kommunale projekter kun koster en brøkdel.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fortalte onsdag på et pressemøde, at forligspartier bag tidlig pension diskuterer, om jobcentrene fortsat skal varetage hele beskæftigelsesindsatsen.

  Hummelgaard bekræfter, at jobcentre kan miste ledige dagpengemodtagere

  Et opgør med et enstrenget beskæftigelsessystem i jobcentrene kan være på vej. Forligspartierne bag tidlig pension diskuterer aktuelt, om kommunerne 'skal lave alt i fremtiden,' fortalte Peter Hummelgaard på pressemøde onsdag.