Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S)

(Arkiv) Forhandlingerne om ressourceforløb forventes at fortsætte tidligt i næste uge, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Fakta: Mere end hver fjerde er i ressourceforløb flere gange

Forligspartierne diskuterer at nedsætte varigheden af ressourceforløb fra fem til tre et halvt år. Men mange borgere deltager i mere end ét forløb.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) afviser at lave påbud til virksomheder i Nordjylland. Samtidig siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at flere kommuner kan blive opfordret til en delvis nedlukning som i Nordjylland.

Delvis og frivillig nedlukning i Nordjylland giver uro og bekymring

Beskæftigelsesminister afviser at give påbud, mens sundhedsminister siger, at flere lokale nedlukninger kan være på vej.
(Arkiv) Peter Hummelgaard (S) inviterer KL og kommunerne med til at forhandle om omlægning af beskæftigelsesindsatsen.

Peter Hummelgaard åbner for at gøre digitale samtaler permanente

Der kommer ingen besparelser på jobcentre i 2021, sagde beskæftigelsesministeren på KL's årlige JobCamp. Han inviterede KL med i forhandlinger om en ny beskæftigelsesindsats.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fremlagde onsdag regeringens plan for at få flere i beskæftigelse. Det skete med betydelig større sikkerhed, end det fremgår af regeringens egne dokumenter.

Regeringen: Ingen sikre effekter af 2. generationsreformer

Beskæftigelsesministeren sagde på samråd tirsdag, at regeringen vil øge arbejdsudbuddet gennem nye reformer. Det fremgår dog af regeringens egen præsentation, at det er uklart, om det kommer til at ske.
(Arkiv) Store besparelser på jobcentrene har længe være efterlyst af både højre- og venstrefløj. Nu bliver det med Socialdemokratiet i regering, at budgettet skæres med 1,1 milliarder kroner fra 2024.

Baggrund: Tidligere krav om besparelser på jobcentre er kommet fra både højre- og venstrefløj

Med forliget om tidlig pension planlægger regeringen nu at gennemføre en stor besparelse på jobcentrene. Den har længe været efterlyst af partier på de yderste fløje.
Peter Hummelgaard (S) håber stadig, en stor opkvalificeringsreform kan vedtages i dette folketingsår, selvom den ikke indgår i regeringens lovprogram. Her er han til Folketingets åbningsdebat torsdag.

Hummelgaard bekræfter: Stor opkvalificeringsreform udskudt

Beskæftigelsesministeren bekræfter over for NB-Beskæftigelse, at reformen er udskudt, fordi han først vil se, hvordan den første del af reformen virker. Det var aftalen om, at arbejdsløse ufaglærte kan blive faglærte på 110 procent af dagpengene.
Peter Hummelgaard (S) har visioner om en stor opkvalificeringsreform. Den indgår dog ikke i regeringens lovprogram.

Stor opkvalificeringsreform mangler i regeringens lovprogram

Beskæftigelsesministeren vil i november samle fem puljer til én, men den varslede 'kæmpe' reform er ikke med i lovprogrammet.
(Arkiv) Beskæftigelsesministeren lægger op til slagsmål med KL og kommunerne i forslag til ændring af ressourceforløb.

Ressourceforløb: Flere rettigheder til de ledige; mere kontrol med kommunerne

Analyse: Beskæftigelsesministerens forslag lægger op til slagsmål med kommunerne om, hvem der har myndigheden i aktivindsatsen over for ledige i ressourceforløb.
(Arkiv) DF's Bent Bøgsted (mf.) vil ligesom beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) sende nedslidte på pension, før de bliver sygemeldt. Men Venstre vil ikke sende raske på pension, siger Hans Andersen (V).

Sygemeldte og fleksjobbere får otte ud af ti seniorpensioner

Analyse: Debatten om seniorpensionen viser meget klart forskellen på regeringens og den borgerlige oppositions holdning til en pension til nedslidte. Mens Venstre vil give pension til dem, der er blevet syge af at arbejde, vil Socialdemokratiet vil give pension til nedslidte, før de bliver syge.
(Arkiv) 167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner har skrevet åbent brev til beskæftigelsesministeren. De vil have bedre tid til samtaler efter lukningen af jobcentrene.

Socialrådgivere i åbent brev: Vi vil ikke lave samlebåndsarbejde

167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner skriver i et brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, at de ligesom a-kasserne vil have en 'død periode', hvor samtaler ikke bliver talt op for borgere i kontanthjælpssystemet.
(Arkiv) Med sit fokus på dagpengemodtagerne, frygter flere aktører, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) glemmer de udsatte ledige.

Analyse: Ministeren glemmer de udsatte

Den tidligere Venstreministers fokus på udsatte ledige ser ud til at forsvinde under S-ministers fokus på forsikrede ledige.
(Arkiv) Direktør i Ledernes Hovedorganisation Henrik Bach Mortensen er tilfreds med, at kommunernes forpligtelse til at sikre virksomhederne "den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft" igen er et ministermål.

Nye ministermål for beskæftigelsesindsatsen

Kommunerne skal nu igen sikre virksomhederne den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft som et mål i beskæftigelsesindsatsen. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har opdateret sine mål for kommunernes indsats.