Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S)

Nyttejob er ikke til megen nytte, mener borgmestrene Ole Bjørstorp (t.v.) og Jacob Bundsgaard.

Borgmestre vil have indvandrerkvinder i ægte job

Regeringen vil sende cirka 20.000 kontanthjælpsmodtagere i nyttejob. Det er en forfejlet strategi, advarer KL-formand og borgmester. Ledige indvandrerkvinder skal ud på rigtige arbejdspladser, mener borgmestrene.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard på vej til trepartsforhandlinger, hvor også kommunerne deltager: " Vi er nødt til at bede kommunerne og jobcentrene om, at deres hovedfokus er på god klassisk jobformidling."

Hummelgaard har kritisk blik på ledige med til trepartsforhandlinger

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil sikre, at ledige reelt står til rådighed for job.
Mads Hersbøll er ny presse- og kommunikationschef i Beskæftigelsesministeriet fra 1. juni.

Beskæftigelsesministeriet henter ny presse- og kommunikationschef i Dansk Metal

Mads Hersbøll har erfaringer fra fagbevægelsen og Socialdemokratiet. Beskæftigelsesministeriet afviser kritik og siger, at jobbet gik til den mest kvalificerede.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil gerne have flere i arbejde, men fastholder samtidig, at borgere, der har brug for det, skal have førtidspension.

Minister: ‘Færrest muligt’ skal ende på førtidspension

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) ønsker, at 'så mange som muligt' skal arbejde, men han understreger, at nogle borgere 'selvfølgelig (skal) have den førtidspension, som de er berettiget til'.
(Arkiv) Partierne bag LAB-loven har udskudt skærpet tilsyn med kommuner, der ikke lever op til resultat- og fokusmål. De er samtidig enige om at følge kommunernes beskæftigelsesindsats måned for måned og at reagere, hvis det går for langsomt. TV. beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), th. Hans Andersen, beskæftigelsesordfører for Venstre.

Skærpet tilsyn med beskæftigelsesindsats begrænses frem til 2023

I de kommende to år kan ingen kommuner komme under skærpet tilsyn for ikke at give rettidige beskæftigelsestilbud til langtidsledige. Folketinget vil dog stadig holde skarpt øje med kommunerne.
Afbureaukratisering af beskæftigelsesindsatsen kræver tillid til kommunerne, lyder det fra borgmestrene i Jammerbugt og Hjørring kommuner, Mogens Gade (V) og Arne Boelt (S).

Nordjylland: Frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet skal med i nærhedsreform

'Vi kan faktisk lykkes med en god kommunal beskæftigelsesindsats uden de mange statslige proceskrav,' siger borgmester efter evaluering af forsøg med færre proceskrav.
(Arkiv) Forhandlingerne om ressourceforløb forventes at fortsætte tidligt i næste uge, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Fakta: Mere end hver fjerde er i ressourceforløb flere gange

Forligspartierne diskuterer at nedsætte varigheden af ressourceforløb fra fem til tre et halvt år. Men mange borgere deltager i mere end ét forløb.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) afviser at lave påbud til virksomheder i Nordjylland. Samtidig siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at flere kommuner kan blive opfordret til en delvis nedlukning som i Nordjylland.

Delvis og frivillig nedlukning i Nordjylland giver uro og bekymring

Beskæftigelsesminister afviser at give påbud, mens sundhedsminister siger, at flere lokale nedlukninger kan være på vej.
(Arkiv) Peter Hummelgaard (S) inviterer KL og kommunerne med til at forhandle om omlægning af beskæftigelsesindsatsen.

Peter Hummelgaard åbner for at gøre digitale samtaler permanente

Der kommer ingen besparelser på jobcentre i 2021, sagde beskæftigelsesministeren på KL's årlige JobCamp. Han inviterede KL med i forhandlinger om en ny beskæftigelsesindsats.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fremlagde onsdag regeringens plan for at få flere i beskæftigelse. Det skete med betydelig større sikkerhed, end det fremgår af regeringens egne dokumenter.

Regeringen: Ingen sikre effekter af 2. generationsreformer

Beskæftigelsesministeren sagde på samråd tirsdag, at regeringen vil øge arbejdsudbuddet gennem nye reformer. Det fremgår dog af regeringens egen præsentation, at det er uklart, om det kommer til at ske.
(Arkiv) Store besparelser på jobcentrene har længe være efterlyst af både højre- og venstrefløj. Nu bliver det med Socialdemokratiet i regering, at budgettet skæres med 1,1 milliarder kroner fra 2024.

Baggrund: Tidligere krav om besparelser på jobcentre er kommet fra både højre- og venstrefløj

Med forliget om tidlig pension planlægger regeringen nu at gennemføre en stor besparelse på jobcentrene. Den har længe været efterlyst af partier på de yderste fløje.
Peter Hummelgaard (S) håber stadig, en stor opkvalificeringsreform kan vedtages i dette folketingsår, selvom den ikke indgår i regeringens lovprogram. Her er han til Folketingets åbningsdebat torsdag.

Hummelgaard bekræfter: Stor opkvalificeringsreform udskudt

Beskæftigelsesministeren bekræfter over for NB-Beskæftigelse, at reformen er udskudt, fordi han først vil se, hvordan den første del af reformen virker. Det var aftalen om, at arbejdsløse ufaglærte kan blive faglærte på 110 procent af dagpengene.