Peter Hummelgaard (S) har visioner om en stor opkvalificeringsreform. Den indgår dog ikke i regeringens lovprogram.

Stor opkvalificeringsreform mangler i regeringens lovprogram

Beskæftigelsesministeren vil i november samle fem puljer til én, men den varslede 'kæmpe' reform er ikke med i lovprogrammet.
Åbningsdebat i Folketinget. I det kommende folketingsår skal politikerne allerede i november tage stilling til tidlig pension mens ændring af ressourceforløb er skudt til januar. Det fremgår af regeringens lovprogram.

Her er regeringens lovprogram for beskæftigelsesområdet

Ressourceforløb bliver først ændret i det nye år. Til gengæld fremsætter beskæftigelsesministeren allerede i oktober forslag om at flytte myndigheden til at bevilge seniorpension fra kommunerne til en statslig enhed.
(Arkiv) Det kræver .... at være ansat i et jobcenter. Derfor skal medarbejderne hele tiden se kritisk på deres egen praksis og være med til at udvikle den, lyder det fra arbejdsmarkedschef i Holstebro Kommune, Søren Landkildehus.

Holstebro ændrer organisation for at kunne inddrage ledige borgere i deres egen sag

Podcast: Holstebro er sammen med tre andre kommuner med i et langvarigt forskningsprojekt, der i højere grad skal inddrage de ledige i deres egen sag. Der sker noget, når man begynder at lytte til, hvad de ledige selv siger, fortæller arbejdsmarkedschef Søren Landkildehus.
"Det er gået forbavsende godt," siger beskæftigelseschef i Silkeborg Anita Jensen om de 14 dage, hvor medarbejderne på jobcentret har fortsat beskæftigelsesindsatsen hjemmefra. Nu er smittetallet for Covid-19 så langt ned, at de igen kan komme på arbejde.

Medarbejdere tilbage på jobcenter i Silkeborg i dag, mens Aarhus må vente

Styrelsen For Patientsikkerhed ophævede alle restriktioner for at begrænse smitten i Silkeborg efter et møde med kommunen. I Aarhus ser det ud til, at medarbejderne skal arbejde hjemme 14 dage endnu.
Udsatte borgere skal ikke i virksomhedspraktik for praktikkens skyld, siger Bente Hjorth, leder af Social- og Jobindsats i Herning Kommune. De skal i praktik for at få almindeligt lønnet arbejde.

‘Det bliver et større stykke arbejde at etablere virksomhedspraktik for de udsatte.’

I Herning er jobcentret ikke bange for at sige nej til virksomhedspraktik for de udsatte ledige, hvis der ikke er udsigt til lønnede timer. Det på trods af, at virksomhedspraktikkerne for denne gruppe ligger stille på grund af coronavirussen. Det fortæller Bente Hjorth, der er chef for Social- og Jobindsats, som de aktivitetsparate ledige hører under.
(Arkiv) 167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner har skrevet åbent brev til beskæftigelsesministeren. De vil have bedre tid til samtaler efter lukningen af jobcentrene.

Socialrådgivere i åbent brev: Vi vil ikke lave samlebåndsarbejde

167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner skriver i et brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, at de ligesom a-kasserne vil have en 'død periode', hvor samtaler ikke bliver talt op for borgere i kontanthjælpssystemet.

Grænser for borgerinddragelse i beskæftigelsesindsatsen

Podcast: Selvom der er mange krav og regler i beskæftigelsesindsatsen, kan det give god mening at inddrage borgerne mere i deres egen sag. Det bringer dem tættere på arbejde eller uddannelse, siger forsker ved Aalborg Universitet, Merete Monrad.
(Arkiv) Som udgangspunkt skal alle ledige møde fysisk til samtaler på jobcentret i København, skriver forvaltningen i en mail til NB-Beskæftigelse.

København prioriterer, at alle ledige møder fysisk til samtaler i jobcentret

Mens en lang række kommuner fastholder digitale samtaler med en stor gruppe ledige borgere, foretrækker hovedstadskommunen fysisk fremmøde, skriver beskæftigelsesforvaltningen til NB-Beskæftigelse.
(Arkiv) Jobcenter Tønder fortsætter med digitale og telefoniske samtaler med ledige i risikogrupper efter åbning af beskæftigelsesindsatsen, fortæller sundheds- og arbejdsmarkedschef Anne-Mette Dalgaard.

Kommune bruger telefon og digitale møder til at beskytte borgere i risikogrupper

'Det er afgørende vigtigt for os ikke at udsætte borgerne for smitterisiko,' siger Anne-Mette Dalgaard, sundheds- og arbejdsmarkedschef i Tønder Kommune. Hun vil gerne beholde de digitale muligheder permanent.
(Arkiv) Sagsbehandlerne kan ikke kontrollere, om alle virksomheder lever op til sundhedsstyrelsens krav. Derfor bruger Norddjurs Kommune forsigtighedsprincip i forhold til ledige i risikogrupper i forhold til covid-19.

Kommune: Bruger forsigtighedsprincip over for ledige i risikogrupper

Flere kommuner er tilbageholdende med at sende ledige i tilbud, hvor der er fysisk kontakt, hvis de har risiko for alvorlige sygdomsforløb med Covid-19. Det viser NB-Beskæftigelses rundspørge til 25 kommuner.
(Arkiv) Direktør i Ledernes Hovedorganisation Henrik Bach Mortensen er tilfreds med, at kommunernes forpligtelse til at sikre virksomhederne "den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft" igen er et ministermål.

Nye ministermål for beskæftigelsesindsatsen

Kommunerne skal nu igen sikre virksomhederne den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft som et mål i beskæftigelsesindsatsen. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har opdateret sine mål for kommunernes indsats.
(Arkiv) 3.000 byggearbejdere forventes at skulle udstationeres i Rødbyhavn i Lolland Kommune, når Femern Bælt-byggeriet går i gang.

Regeringen vil give Lolland tolv millioner til at rekruttere dansk arbejdskraft til Femern Bælt-forb...

Lolland Kommune skal ifølge forslaget etablere et sekretariat, der skal sikre målrettet rekrutterings- og opkvalificeringsindsats.