(Arkiv) Jobcenter Tønder fortsætter med digitale og telefoniske samtaler med ledige i risikogrupper efter åbning af beskæftigelsesindsatsen, fortæller sundheds- og arbejdsmarkedschef Anne-Mette Dalgaard.

Kommune bruger telefon og digitale møder til at beskytte borgere i risikogrupper

'Det er afgørende vigtigt for os ikke at udsætte borgerne for smitterisiko,' siger Anne-Mette Dalgaard, sundheds- og arbejdsmarkedschef i Tønder Kommune. Hun vil gerne beholde de digitale muligheder permanent.
(Arkiv) Sagsbehandlerne kan ikke kontrollere, om alle virksomheder lever op til sundhedsstyrelsens krav. Derfor bruger Norddjurs Kommune forsigtighedsprincip i forhold til ledige i risikogrupper i forhold til covid-19.

Kommune: Bruger forsigtighedsprincip over for ledige i risikogrupper

Flere kommuner er tilbageholdende med at sende ledige i tilbud, hvor der er fysisk kontakt, hvis de har risiko for alvorlige sygdomsforløb med Covid-19. Det viser NB-Beskæftigelses rundspørge til 25 kommuner.
(Arkiv) Direktør i Ledernes Hovedorganisation Henrik Bach Mortensen er tilfreds med, at kommunernes forpligtelse til at sikre virksomhederne "den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft" igen er et ministermål.

Nye ministermål for beskæftigelsesindsatsen

Kommunerne skal nu igen sikre virksomhederne den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft som et mål i beskæftigelsesindsatsen. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har opdateret sine mål for kommunernes indsats.
(Arkiv) 3.000 byggearbejdere forventes at skulle udstationeres i Rødbyhavn i Lolland Kommune, når Femern Bælt-byggeriet går i gang.

Regeringen vil give Lolland tolv millioner til at rekruttere dansk arbejdskraft til Femern Bælt-forb...

Lolland Kommune skal ifølge forslaget etablere et sekretariat, der skal sikre målrettet rekrutterings- og opkvalificeringsindsats.
Tanja Dall, post.doc. ved CUBB, og Tina Elkjær, afdelingsleder ved Jobcenter Vesthimmerland fortæller om udviklingen af samtalen mellem sagsbehandler og borgere.

Vesthimmerland: Det betaler sig at bruge ekstra tid på bæredygtige planer for ledige

I to podcasts taler forsker ved Aalborg Universitet, Tanja Dall, og afdelingsleder i Jobcenter Vesthimmerland, Tina Elkjær, om hvordan de udvikler samtalen mellem sagsbehandleren og borgeren. Hvis der skal laves bæredygtige planer, betaler det sig at lytte, lyder det fra Vesthimmerland.
Selvom de jyske jobcentre nu må mødes fysisk med ledige på jobcentrene, så fortsætter Mariagerfjord Kommune med så mange digitale samtaler som muligt. Det er godt for borgerne, siger arbejdsmarkedschef Simon Mæng.

Åbning: Jobcentre på både Sjælland og i Jylland vil fortsætte med digitale samtaler

Mens Sjælland er tvunget til at holde digitale møder med ledige, vil også kommuner i Jylland holde fast ved digitale samtaler så længe, det er muligt. Coronakrisen har givet nye erfaringer, der påvirker mødet med borgeren.
(Arkiv) Professor i socialret ved Aalborg Universitet John Klausen er bekymret for retssikkerheden for ledige, der har risiko for alvorlig sygdom ved corona.

Ekspert: Forsigtighedsprincip for ledige i risikogrupper ikke godt nok

Ifølge STAR skal kommuner og a-kasser følge et forsigtighedsprincip over for ledige i risikogrupperne, der nu igen skal stå til rådighed. Det giver bekymring for retssikkerheden, siger professor i socialret John Klausen til NB-Beskæftigelse.
(Arkiv) "Vi løber ikke efter målinger," siger Hernings social- og beskæftigelseschef, Carsten Lagoni. Han står i spidsen for et samarbejde med forskere på Aalborg Universitet om at udvikle mødet med den ledige borgere, som skal inddrages mere i sin sag og fremtid. For at kunne det, må man "håndtere" målinger af beskæftigelsesindsatsen, siger han.

Beskæftigelseschef: ‘Sådan nogle målinger; dem ordner vi’

Herning Kommune har i mere end fire år arbejdet på at inddrage ledige borgere i deres egen sag. Det langsigtede fokus kræver, at man "håndterer" alle de målinger af beskæftigelsesindsatsen, der løbende kommer ind, siger social- og beskæftigelseschef Carsten Lagoni. Læs og lyt til podcast.
"Nu har Corona-tiden vist, at vi alle - inklusivt verdens ledere - meget effektivt kan mødes, kommunikere og tage beslutninger digitalt. Så selvfølgelig kan en ledig og en jobkonsulent også mødes til en digital CV-samtale," siger Karsten Mølgaard Jensen, direktør for A-kassen Ase.

A-kasse og fagforbund: Hold fast i digitale møder med ledige

Med genåbningen af beskæftigelsesindsatsen vil muligheden for digitale møder udløbe 1. oktober. Det er ærgerligt, mener flere interessenter. Coronakrisen har givet os en række positive erfaringer med digital kommunikation, som vi bør fastholde, siger direktør for a-kasse.
"Giv medarbejderne friere hænder til at foretage opfølgning ud fra en faglig vurdering af, hvad der giver bedst mening for den enkelte," siger næstformand for HK Kommunal Mads Samsing om arbejdet i jobcentrene.

HK: Urimelig pukkel venter, når jobcentrene åbner

En halv million samtaler. Det er hvad der venter de ansatte i landets jobcentre, der åbner i en blanding af hastværk og usikkerhed, lyder det fra HK, der blandt andre organiserer ansatte i jobcentrene.
Coronakrisen har skabt åbninger for småjob til aktivitetsparate ledige. Det har Holstebro Kommune udnyttet, også gennem virksomhedspraktik under suspension af beskæftigelsesindsatsen, fortæller formand for arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro, Lars Stampe (S).

Holstebro har lavet nye virksomhedspraktikker under coronakrisen

Krisen har givet muligheder for småjob, og det skal udnyttes - også selvom reglerne ikke helt bliver fulgt, er holdningen i Holstebro Kommune. Nye tal fra Jobindsats.dk tyder på, at flere kommuner har gjort det samme.
(Arkiv) KL forventer snarlig bekendtgørelse om, at ledige igen kan indkaldes til fysiske samtaler på jobcentre og deltage fysisk i virksomhedstilbud. Dog indtil videre kun i Jylland og på Fyn.

Fysiske møder og virksomhedstilbud kan være på vej i Jylland og på Fyn

KL og organisationer venter ny bekendtgørelse i dag eller i morgen, hvor jobcentre vest for Storebælt åbner.