Beskæftigelsesindsats

"Vi ser forskning som forstyrrelse," siger professor Dorte Caswell, projektleder ved Center for Udvikling af Borgerinddragende Beskæftigelsesindsatser, CUBB. Det er medarbejderne i jobcentrene og forvaltningen, der skal forstyrres, så de kan tænke nye tanker om indsatsen.

Podcast med Dorte Caswell: Forskning kan ikke fikse beskæftigelsesindsatsen

Hørte du Dorte Caswell på KL's beskæftigelsestræf fortælle om samspillet mellem forskning og beskæftigelsesindsatsen i flere kommuner? I denne podcast udfolder hun seks års samarbejde, hvor det er frontmedarbejderne, der gennemfører de store forandringer.
Jobcentrene kan snart begynde at rulle nye dele af den suspenderede beskæftigelsesindsats ud.

Genåbning: Fra mandag kan alle ledige deltage i alle beskæftigelsesindsatser

De fleste jobcentermedarbejderne skal fortsat arbejde hjemme, når beskæftigelsesindsatsen rulles ud igen fra næste uge. Ledige og pårørende, der kan blive alvorligt syge ved covid-19, skal skånes.
(Arkiv) SF's handicapordfører Charlotte Broman Mølbæk ville gerne have sikre handicappede hjælpemidler til beskæftigelse eller uddannelse i et forslag til Folketinget. Det var der ikke umiddelbart flertal for blandt regeringen og de øvrige støttepartier.

Ny aftale vil ikke sikre flere handicappede i beskæftigelse

Handicapordfører Charlotte Broman Mølbæk ville gerne have haft flere beskæftigelsesrettede forslag med i beslutningsforslag om hjælpemidler til handicappede.
(Arkiv) Social- og ældreminister Astrid Krag sigter mod at fremlægge lovforslag om ny hovedlov om helhedsindsatser for udsatte borgere i efteråret.

Ny hovedlov om helhedsindsats til udsatte borgere ventes klar 1. januar

Regeringen sigter mod, at ny hovedlov om helhedsindsats til borgere med komplekse problemer skal træde i kraft 1. januar 2022. Loven skal gøre op med silotænkningen. Det er allerede ved at ske i kommunerne.
(Arkiv) Partierne bag LAB-loven har udskudt skærpet tilsyn med kommuner, der ikke lever op til resultat- og fokusmål. De er samtidig enige om at følge kommunernes beskæftigelsesindsats måned for måned og at reagere, hvis det går for langsomt. TV. beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), th. Hans Andersen, beskæftigelsesordfører for Venstre.

Skærpet tilsyn med beskæftigelsesindsats begrænses frem til 2023

I de kommende to år kan ingen kommuner komme under skærpet tilsyn for ikke at give rettidige beskæftigelsestilbud til langtidsledige. Folketinget vil dog stadig holde skarpt øje med kommunerne.
(Arkiv) Silkeborgs jobcenterchef Martin Husted forventer, at flere af medarbejderne skal møde på arbejde, når der skal gang i virksomhedspraktik, løntilskud og nyttejob igen.

Uklarheder i forslag til delvis genåbning af beskæftigelsesindsats

Jobcentre skal sikre, at coronaregler bliver overholdt, når ledige igen skal i virksomhedspraktik, men hvordan? Det fremgår ikke af forslag til bekendtgørelse.
I Aalborg bliver ledige uddannet i tre dage, så de kan blive ansat som testpersonale i kommunen.

Jobcentre uddanner testere til skoler og plejehjem

To nordjyske kommuner rekrutterer testere til kviktest i folkeskolen og til ansatte på plejehjem. I begge kommuner får de nye medarbejdere løn under sygdom.
(Arkiv) Boligområdet Munkebo i Kolding er en af de kommuner, der sidst kom af ghettolisten på grund af en stigning i beskæftigelsen. Med over 60 procent ikke-vestlige beboere vil Munkebo nu ifølge regeringens forslag blive et 'forebyggelsesområde.' Andelen skal ifølge forslaget under 30 procent på ti år.

Beskæftigelsesindsatser ikke afgørende i regeringens nye ghettoforslag

Hele 13 boligområder forlod regeringens ghettoliste i december; de fleste på grund af vellykkede beskæftigelsesindsatser. Et nyt forslag fra regeringen vil placere dem alle i en ny gruppe af 'forebyggelsesområder'.

Tre vigtige forudsætninger for Schultz’ milliardbesparelse

Der er tre vigtige forudsætninger for, at Schultz milliardbesparelse kan lykkes. NB-Beskæftigelse har bedt administrerende direktør Simon Svarrer forholde sig til dem.
Tre forslag med fem bud på besparelser på jobcentrene er vidt forskellige. De kommer fra KL, HK og it-virksomheden Schultz.

Tre vidt forskellige forslag til besparelser på jobcentre

I sidste uge kom KL med fem forslag til omlægning af beskæftigelsesindsatsen. I denne uge er det HK, og også it-virksomheden Schultz har fem forslag.
KL har foreslået en række konkrete ændringer, som kan spare 1,1 milliard kroner på jobcentrene.

Fakta: Sådan vil KL spare 1,1 milliard på beskæftigelsesområdet

Se her, hvordan KL mener, at partierne bag den tidlige pension bør realisere planlagt besparelse på 1,1 milliard kroner på den kommunale beskæftigelsesindsats.
(Arkiv) Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har indgået en aftale med SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet om at indsamle ideer til, hvordan man kan støtte lokale erhvervsfyrtårne.

Regionale vækstteams skal give anbefalinger i hele Danmark

Syv regionale vækst-teams skal komme med anbefalinger til investeringer i lokale erhvervsfyrtårne for at få landet godt igennem coronakrisen. Der er afsat 500 millioner kroner til at følge op på anbefalingerne.