Beskæftigelsesindsats

Tre vigtige forudsætninger for Schultz’ milliardbesparelse

Der er tre vigtige forudsætninger for, at Schultz milliardbesparelse kan lykkes. NB-Beskæftigelse har bedt administrerende direktør Simon Svarrer forholde sig til dem.
Tre forslag med fem bud på besparelser på jobcentrene er vidt forskellige. De kommer fra KL, HK og it-virksomheden Schultz.

Tre vidt forskellige forslag til besparelser på jobcentre

I sidste uge kom KL med fem forslag til omlægning af beskæftigelsesindsatsen. I denne uge er det HK, og også it-virksomheden Schultz har fem forslag.
KL har foreslået en række konkrete ændringer, som kan spare 1,1 milliard kroner på jobcentrene.

Fakta: Sådan vil KL spare 1,1 milliard på beskæftigelsesområdet

Se her, hvordan KL mener, at partierne bag den tidlige pension bør realisere planlagt besparelse på 1,1 milliard kroner på den kommunale beskæftigelsesindsats.
(Arkiv) Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har indgået en aftale med SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet om at indsamle ideer til, hvordan man kan støtte lokale erhvervsfyrtårne.

Regionale vækstteams skal give anbefalinger i hele Danmark

Syv regionale vækst-teams skal komme med anbefalinger til investeringer i lokale erhvervsfyrtårne for at få landet godt igennem coronakrisen. Der er afsat 500 millioner kroner til at følge op på anbefalingerne.
Tre ud af ti ledige har ifølge levevilkårsundersøgelsen 2020 fra Danmarks Statistik svært ved at få de økonomiske ender til at hænge sammen. (Arkiv)

Hver tredje ledig har svært ved at betale uforudsete udgifter

29 procent af de ledige havde ifølge undersøgelse svært ved at betale regninger og uforudsete udgifter i 2020.
(Arkiv) Husmor anno 1961. Dengang var over halvdelen af danske kvinder husmødre. På billedet er det Pia Underbjerg med børn.

Loven giver ret til kontanthjælp til familier, hvor den ene er husmor

Venstre lægger i sit udlændingeudspil op til en blødere linje for at få flere indvandrerkvinder med i arbejdsstyrken. Partiet lægger dermed ikke op til at fjerne de særrettigheder, der er for et ægtepar i aktivloven, hvis den ene er husmor.
Københavns Kommune har over to et halvt år fået 240 ledige over 30 år til at uddanne sig som social- og sundhedsmedarbejdere med bedre økonomi end på SU og elevløn. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard er begejstret for resultatet.

Modne københavnere skifter spor til at pleje mennesker

I Københavns Kommune bliver ledige over 30 år tilbudt at uddanne sig til SOSU-hjælper eller SOSU-assistent under særligt attraktive vilkår. Over 240 ledige med forskellige baggrunde har indtil nu takket ja, skriver Københavns beskæftigelses- og integrationsforvaltning i en pressemeddelelse.

Store forskelle i udviklingen for budgetter på beskæftigelsesområdet 2020-2021

Op- og nedgang i smittetallene for covid-19 gør det nødvendigt løbende at holde øje med udviklingen. Se udviklingen i budgettet for beskæftigelsesindsatsen fra 2020 til 2021 i din kommune.
Der er brug for nye arbejdspladser omkring Københavns Lufthavn. For halvdelen af jobbene på jorden i lufthavnen kan erstattes af eksisterende teknologi, fortæller jobcentret i Tårnby.

Tre kommuner i samarbejde om beskæftigelse for fyrede lufthavnsarbejdere

Breve til virksomheder og medarbejdere skal få flere til at bruge varslingspuljen i tiden efter fyringen. Også udsigten til nye erhvervsområder i Tårnby og Dragør kan forstærke samarbejdet.
(Arkiv) Når bibliotekerne er lukket på grund af smittefaren ved corona, er der færre muligheder for adgang til computere blandt andet til jobsøgende.

Problem for jobsøgende, at biblioteker er lukket

Jobparate ledige, der ikke har en computer, kan have svært ved at få søgt job og følge op på rådighedsforpligtelsen online.
(Arkiv) Det er en god ide at gøre op med de stramme regler for samtaler, men digitalisering skal ikke være en ny standardtilgang, siger professor Dorte Caswell, der forsker i beskæftigelsesindsatser ved Aalborg Universitet.

KL-forslag: Forsker advarer mod at afløse én standard med en anden

'Den homogene standardtilgang er et af de store problemer, som der for mig at se bør gøres op med,' siger Dorte Caswell, professor ved Aalborg Universitet. Både hun og formanden for socialrådgiverne er skeptiske over KL-digitaliseringsforslag.
(Arkiv) "Vi foreslår en modernisering, der bygger på et ændret syn på borgerne og på en digital modenhed, som i den grad er til stede," siger Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL: Nyledige skal betjene sig selv digitalt i den første del af ledighedsperioden

KL foreslår, at der opbygges et nyt 'Virtuelt jobunivers', som jobparate ledige kan benytte døgnet rundt til blandt andet at have kontakt med jobcentret. Forslaget er et opgør med kravene om et fastsat samtaleforløb.