Arbejdsmiljø

  Hvordan kan ansatte få gode muligheder for at arbejde hjemmefra og samtidig opretholde fællesskab og motivation? Det har man bud på i Helsingør.

  Kommune fastlægger nye principper for hjemmearbejde

  Helsingør Kommune fastlægger principper for hjemmearbejdet. Se dem her.

  Fakta: Arbejdspres i sundhedssektor får sygemeldinger til at stige

  69 kommuner har haft stigning i sygemeldte sundhedsmedarbejdere, der kan skyldes overbelastning. Se din kommune her.
  Snart skal de tomme kontorlokaler - som her på jobcentret i Holbæk - fyldes op med vaccinerede medarbejdere. De ansatte skal hjælpes til en bedre start, mener Venstre.

  Ny fond skal hjælpe kommunalt ansatte ovenpå efter corona

  Der skal sættes en halv milliarder kroner af i en ny fond, som skal hjælpe offentligt og privatansatte med at få trivslen op igen efter coronakrisen, mener Venstre. 'Ansatte i jobcentre og på rådhuse får jo nærmest første arbejdsdag igen,' siger V-ordfører.
  (Arkiv) Arbejdstilsynet kom i sommerferien på uanmeldt besøg for at se på arbejdsmiljøet på Københavns jobcenter på Gammel Køge Landevej i Valby. Der kommer omkring 2.500 mennesker på til daglig i hele jobcentret.

  Jobcenter fik uanmeldt besøg af Arbejdstilsynet

  Medarbejdere var utrygge, da de vendte tilbage på arbejde i København midt i juni. Der var blandt andet for lidt afstand mellem medarbejderne og for lidt håndsprit i lokalerne, mente de.
  (Arkiv) Sundheds- og apotekspersonale, chauffører og pædagoger er blandt de faggrupper, der kan have ret til erstatning, hvis de er blevet smittet med corona på arbejde.

  FAKTA: Disse grupper kan få anerkendt covid-19 som arbejdsskade

  Sager, hvor personer er alvorligt syge grundet smitte med coronavirus, skal hastebehandles, skriver minister. Ud over sundhedspersonale kan også for eksempel pædagoger og buschauffører have ret til erstatning.
  (Arkiv)

  Mange offentligt ansatte når ikke at holde frokostpause

  Hver tredje ansatte i ældreplejen, børneområdet og andre velfærdsinstitutioner må springe frokostpausen over mindst én gang om ugen. Det kan blandt andet betyde øget sygefravær på grund af stress.