Aktivering

  (Arkiv) "Det mest skræmmende ved forløbet var, at mellem 70 og 75 procent overhovedet ikke flyttede sig i forhold til beskæftigelse," siger Anders J. Andersen (S), formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget i Vordingborg.

  Ingen signifikant jobeffekt efter millioninvestering i aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere

  Flere fik fleksjob, følte sig mere inddraget i egen sag og fik et bedre netværk, men for få fik fast arbejde. Der er alligevel basis for at fortsætte, mener udvalgsformand Anders J. Andersen.
  (Arkiv) Vordingborg Kommune vil fortsætte med at forsøge at få aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i arbejde, selvom det ikke lykkedes i det ønskede omfang i de første to år.

  Det tager flere år at få aktivitetsparate borgere i lønnet arbejde

  Evalueringer af investeringsprojekter i Vordingborg og Hjørring kommuner tyder på, at der skal investeres i mindst fire år, før der opnås varig beskæftigelse for nogle af de aktivitetsparate.
  Thomas Kastrup-Larsen, formand for KLs arbejdsmarkedsudvalg: Hvorfor straffe kommunerne for ikke at aktivere, hvis aktivering ikke virker? Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

  Aktivering var virkningsløst

  Det havde stort set ingen virkning på beskæftigelsen, at kommunerne efter 2011 skar kraftigt ned på den mest udbredte aktiveringsform, 'Vejledning og opkvalificering'. Virksomhedspraktik har derimod en vis virkning.
  (Arkiv) Ny lov skal forhindre, at ledige i virksomhedspraktik bruges som gratis arbejdskraft.

  Nye regler skal forhindre misbrug af virksomhedspraktik

  Nye regler for virksomhedspraktik for ledige er trådt i kraft, skriver Beskæftigelsesministeriet. Ledige må ikke længere være gratis arbejdskraft.