Afgørelser

  (Arkiv) Arbejdsmarkedschef mister jobbet på grund af overvurdering af statsrefusion for sygedagpenge og dagpenge.

  Regnefejl koster arbejdsmarkedschef jobbet

  Fejlberegning af refusion for dagpenge og sygedagpenge koster kommune 18 millioner kroner ekstra i 2019.
  (Arkiv) STAR har forbudt Akademikernes A-kasse at tilbyde en sundhedsforsikring, der dækker i tilfælde af ledighed. A-kassen går nu i retten for at ændre afgørelsen.

  A-kasse går i retten om forbud mod sundhedsforsikring

  STAR har forbudt Akademikernes A-kasse at tilbyde medlemmer en sundhedsforsikring, der også kan hjælpe dem, hvis de mister jobbet.
  (Arkiv) Sagsbehandlere på jobcentrene har i gennemsnit fået færre sager på deres bord. Det er især nogle grupper af ledige, der er prioriteret i de enkelte kommuner.

  To trediedele af kommunerne har betydeligt færre sager pr. sagsbehandler

  Både Socialrådgiverne og HK bekræfter udviklingen. HK Kommunal frygter dog, at området igen vil blive ramt af besparelser.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

  Ny pensionsmyndighed skal både rådgive og screene

  Som ventet får ATP pålagt opgaven med at tildele seniorpension. Hvad der ikke var ventet er, at både kommunerne og den nye ATP-myndighed skal rådgive borgerne - pr. telefon.
  Michael Valentin, tidligere direktør for Akademikernes A-kasse, har været anmeldt for blandt andet at have modtaget returkommission i form af vinrejser. Han er nu renset. (Arkivfoto)

  Rigsadvokat renser a-kasses fyrede direktør

  Rigsadvokaten frafalder alle anklager mod Michael Valentin, tidligere direktør i Akademikernes A-kasse, for at have overtrådt straffeloven.
  Byretten i Glostrup har dømt Gladsaxe Kommune til at betale mere end 400.000 kroner til Hans Regner Mogensen, fordi kommunen nægtede at finde et nyt seniorjob til ham. (Arkivfoto)

  Kommunen nægtede ham seniorjob: Nu får Hans 400.000 kr. i erstatning

  Efter en kamp i mere end halvandet år mod Gladsaxe Kommune om retten til et nyt seniorjob, kan Hans Regner Mogensen nu se frem til en klækkelig erstatning.
  600 ambulancereddere har fået afsluttet deres lønsager med Region Syddanmark efter BIOs konkurs for tre år siden. (Arkivfoto)

  600 ambulancereddere afslutter lønkamp efter tre år

  Tidligere BIOS-medarbejdere er både skuffede og lettede, efter at deres sager om mistet løn er afsluttet. Nogle har fået løn tilbage, mens andre skal betale penge retur.
  Den nye beskæftigelsesminister udviser i et svar til Haderslev Kommune ingen forståelse for, at kommunen forsøger at administrere tildelingen af overførselsindkomster strammere for at styre økonomien.

  Kommentar: Ministerskifte svækker kommunernes mulighed for at spare på overførsler

  Den nye beskæftigelsesminister har ingen forståelse for, at fattige kommuner strammer administrationen af sociale ydelser. Forståeligt, men så må Folketinget sikre alle kommuner en solid økonomi, skriver NB-Beskæftigelses chefredaktør i denne kommentar.
  Partierne bag den nye seniorpension ville have flere tildelinger af seniorpension. De overså bare, at fakta viser, at problemet ikke er, at kommune giver mange afslag, men derimod at for få søger.

  Kommentar: Folketinget er faret vild i seniorpensionen

  Partierne bag seniorpension vil løse et problem, der ikke findes, når ATP skal håndtere seniorpension. Til gengæld glemmer de et muligt reelt prolem, skriver chefedaktør Arne Ullum i denne kommentar.
  (Arkivfoto)

  Højesteret slår fast: Ulovligt da kommune trak sygemeldt i løn

  Det var ulovligt, da Vordingborg Kommune trak sygemeldt socialpædagog i løn, fordi hun ikke havde udfyldt et sygedagpengeskema korrekt.

  Nyborg Slot er kastebold i en strid om verdensarv

  Foreningen Kultur & Arv anklager Østfynske Museer og Nyborg Kommune for at skabe falske forhåbninger om, at Nyborg Slot kan komme på Unesco-liste.