Aarhus Kommune

  Kristian Würtz forlader politik efter nytår, da han har fået job som direktør for Brabrand Boligforening.

  Aarhusiansk rådmand stopper i politik

  Rådmand for Sociale forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Kristian Würtz (S), har midt i valgkampen meddelt, at han stopper i politik til nytår. Han skal i stedet være direktør for Brabrand Boligforening.
  70 procent af flygtningene fra 2017 er i beskæftigelse, fortæller områdeleder i jobcentret i Helsingør, Lars Trap Olsen. Det er erfaringerne fra dengang, der nu succesfuldt bruges til at få langtidsledige ikke-vestlige kvinder i job.

  Sådan får kommuner langtidsledige ikke-vestlige kvinder i arbejde

  Helsingør og Hillerød har på to år fået de fleste af kommunernes ikke-vestlige kvinder på langvarig kontanthjælp i arbejde. Læs her om indsatsen i de to kommuner- og om Roskilde, der har den samme tilgang til kvinderne som til andre ledige og også har resultater over gennemsnittet.
  "Borgeren ejer retten til at definere, hvad de gerne vil samarbejde med os om. Det er en relationel velfærdstænkning, hvor vi går væk fra, at 'vi ved bedst' og hen til, at 'I ved bedst, hvad I kan bruge os til'," forklarer Pernille Randrup-Thomsen om metoden i beskæftigelsesprojektet i Gellerup i Aarhus.

  ‘Jeg har Danmarks modigste medarbejdere’

  De ansatte i beskæftigelsesprojektet 'Opgang til opgang' i Gellerup i Aarhus bruger kun omkring ti procent af deres egen faglighed. 'Resten er ukendt land,' siger leder af projektet, Pernille Randrup-Thomsen.
  Byrådsmedlem i Aarhus Kommune, Gert Bjerregaard (SF), forventer at kommunen kan spare store beløb fremover, hvis medarbejderne fortsætter med at holde digitale møder frem for fysiske. (Arkiv)

  Kommuner kan spare millioner ved at holde møder digitalt

  Der er mange millioner kroner at spare ved at holde møder digitalt, viser en opgørelse i Aarhus Kommune. Her regner man med at have sparet 85 millioner kroner på grund af digitale møder under det første halvår med corona. De digitale møder er kommet for at blive, mener politikere.
  "Det er gået forbavsende godt," siger beskæftigelseschef i Silkeborg Anita Jensen om de 14 dage, hvor medarbejderne på jobcentret har fortsat beskæftigelsesindsatsen hjemmefra. Nu er smittetallet for Covid-19 så langt ned, at de igen kan komme på arbejde.

  Medarbejdere tilbage på jobcenter i Silkeborg i dag, mens Aarhus må vente

  Styrelsen For Patientsikkerhed ophævede alle restriktioner for at begrænse smitten i Silkeborg efter et møde med kommunen. I Aarhus ser det ud til, at medarbejderne skal arbejde hjemme 14 dage endnu.