A-kasser

  (Arkiv) Besparelser på jobcentrene på 1,1 milliarder skal finansiere tidlig pension, som regeringen præsenterede på Danish Crown i august 2020. Under maskerne er det statsminister Mette Frederiksen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

  Kampen om nyledige dagpengemodtagere intensiveres

  Kommunerne og fagbevægelsen kæmper med usikre argumenter om de nyledige dagpengemodtagere. For ingen analyser har indtil videre vist, om a-kasser eller jobcentre er bedst til at få dem i arbejde. Aftale om millionbesparelser på jobcentrene er lige på trapperne.
  Dansk Folkeparti vil nu godt være med til at overføre ansvaret for nyledige fra jobcentre til a-kasser. Gerne på lokalt plan ved at bruge dem mere som private aktører, lyder det fra René Christensen.

  A-kasser stadig i spil til at overtage nyledige fra jobcentre

  Dansk Folkepartis er nu åben for at give lokale a-kasser mulighed for at overtage nyledige fra kommunerne. Partiets beskæftigelsesordfører René Christensen forventer aftale om nye besparelser på jobcentre klar inden sommerferien.
  (Arkiv) Dansk Folkeparti vil ikke flytte opgaver fra jobcentre til a-kasser, hvis der ikke dokumentation for, at a-kasserne er bedre til at få arbejdsløse i arbejde. Det siger beskæftigelsesordfører René Christensen.

  Jobcenter-besparelser: DF står i vejen for flytning af opgaver til a-kasser

  DF vil have dokumentation for, at a-kasser er bedre til at få forsikrede ledige i arbejde, hvis noget af beskæftigelsesindsatsen for dem skal overføres fra jobcentrene. Men midtvejsevalueringen af a-kasseforsøget var ikke nogen hjælp for a-kasserne og deres politiske fortalere.
  (Arkiv) Peter Hummelgaard vil tage 'interessante tal' fra midtvejsevaluering af a-kasseforsøg med i forhandlinger om besparelser på jobcentre. Her taler han i Fælledparken 1. maj.

  Evaluering: 3F’s a-kasse har fået lidt flere i arbejde gennem a-kasseforsøg

  Skal 3F's a-kasse som den eneste overtage en del af beskæftigelsesindsatsen fra kommunerne? spørger NB-Beskæftigelses redaktør efter en udtalelse fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard om en midtvejsevaluering af a-kasseforsøget.
  (Arkiv) DF's nye beskæftigelsesordfører René Christensen vil sætte kommunerne fri i forhandling om besparelse på jobcentrene. Det vil overflødiggøre diskussionen om flytning af opgaver til a-kasserne, mener han.

  DF: Overflødigt at a-kasser får mere ansvar for arbejdsløse, hvis kommuner sættes fri

  Dansk Folkeparti vil bruge besparelser på jobcentrene til at sætte dem fri. Det vil betyde, at diskussionen om at flytte opgaver til a-kasserne er overflødig, lyder det fra beskæftigelsesordfører.
  Kun syv procent af de arbejdsløse på dagpenge har fået en særlig beskæftigelsesindsats i jobcentrene, viser analyse fra ASE, der er a-kasse og fagforening for dagpengemodtagere og selvstændige.

  Syv ud af ti dagpengemodtagere er ‘selvkørende’ – men passer det?

  Op til forhandlinger om en besparelse på jobcentrene på 750 millioner kroner foreslår a-kassen og fagforeningen ASE, at a-kasserne skal overtage hele ledighedsforløbet med dagpengemodtagere fra jobcentrene.
  Lederne ønsker at gøre de digitale samtaler for ledige permanente.

  Lederne: Gør digitale samtaler med ledige permanente

  Lederne er glade for, at de digitale samtaler nu vender tilbage, men ønsker at gøre dem permanente. "Det vil give god mening at gøre den mulighed permanent, så de ledige, der selv hurtigt finder et job, kan deltage i samtaler digitalt."
  Enhedslisten og Alternativet foreslår sammen med Konservative, DF og Frie Grønne at nedlægge Københavns jobcentre. Fra venstre ses Gyda Heding, Enhedslisten, Troels Christian Jakobsen, Alternativet, og Helle Bonnerup, Konservative.

  Kommunalpolitikere fra begge fløje går sammen for at nedlægge jobcentre

  Valgkamp får københavnske politikere til at gå sammen i usædvanlig alliance for at få ændret beskæftigelsesindsatsen grundlæggende. Bagved ligger en årelang frustration over mange forskellige problemer i et stort, centraliseret system, fortæller de til NB-Beskæftigelse.
  (Arkiv) "Det handler om at minimere skaderne," siger formand for Magisterforeningen, Camilla Gregersen, om forslaget om, at dimittender skal have mindre i dagpenge efter et halvt års arbejdsløshed.

  Fagforeninger er klar til at skære i nyuddannedes dagpenge

  Dimittendsatsen for de nyuddannede kan sættes ned efter seks måneder, mener to store fagforeninger.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (th) vil se kritisk på, om kommunerne skal have alle beskæftigelsesopgaver, sagde han fredag på KL møde i Aalborg. Her ses han til Folketingets åbning med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, der fra lørdag er konstitueret beskæftigelses- og ligestillingsminister. Peter Hummelgaard skal nemlig på barselsorlov i to måneder.

  Flytning af ansvar for dagpengemodtagere til a-kasser kan ske før a-kasseforsøg er slut

  'Vi har ikke konkrete planer om at flytte rundt på opgaverne,' sagde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til beskæftigelsespolitisk topmøde i Aalborg fredag. Han ville dog efterfølgende ikke garantere, at et a-kasseforsøg skal afsluttes, før kontaktforløb flyttes fra jobcentre til a-kasser.
  Formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, Thomas Kastrup-Larsen, talte ved KL's JobCamp 2021 til fordel for jobcentrenes indsats.

  Hvis a-kasserne får mere ansvar for ledige, vil færre få job, forudsiger KL-formand

  'Arbejdsmarkedsområdet er gennemsyret af forskellige organisationers interesser.' I stedet skal man fokusere på de lediges interesser, lød fra formanden for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg Thomas Kastrup-Larsen til møde med landets jobcentre i Aalborg torsdag.
  A-kasserne har samlet ikke nået målene for a-kasseforsøg, skriver Rambøll i den første evaluering af forsøget.

  A-kasser har ikke nået målene i a-kasseforsøg

  Den første evaluering af a-kasseforsøget viser blandede resultater. Samlet set har a-kasserne ikke nået målene i det første år af forsøget, skriver Rambøll. Evalueringen viser samtidig, at dagpengemodtagerne er gladere for a-kasserne end for jobcentrene.