A-kasserne skal permanent overtage det første kontaktforløb med nyledige dagpengemodtagere fra kommunerne, foreslår beskæftigelsesordførerne Victoria Velásquez (EL), Karsten Hønge (SF) og Bent Bøgsted (DF).

Forslag: A-kasser skal have flere jobsamtaler med ledige dagpengemodtagere

A-kasserne skal overtage det første halve års samtaler med dagpengemodtagere fra jobcentrene. Det mener partier, der sammen med regeringen skal finde milliard-besparelser på jobcentrene.
(Arkiv) A-kasserne har ikke brug for tilskud til at overtage samtaler med dagpengemodtagere, siger Eva Obdrup, formand for Danske A-kasser og forretningsfører for 3F's a-kasse.

A-kasser klar til at overtage kontaktforløb med alle dagpengemodtagere

Forslag om at a-kasser skal overtage alle samtaler med deres nyledige medlemmer i et halvt år glæder formanden for Danske A-kasser, Eva Obdrup. 'Det er en god vej at gå,' siger hun.
Danske A-kassers formandskab foreslår, at ledige, jobcentre, kommuner selv skal bestemme, om langt de fleste samtaler skal være digitale eller ved fysisk fremmøde. Eva Obdrup og Villy Dyhr er henholdsvis formand og næstformand i organisationen.

Danske A-kasser foreslår model til digitale samtaler

Færre fysiske samtaler med de fleste skal give bedre tid til grundige samtaler med fysisk fremmøde til langtidsledige, lyder det i kronik i Altinget. Se forslaget her.
(Arkiv) Arbejdsmarkedschef i Mariagerfjord Kommune, Simon Elkjær Mæng forventer, at størstedelen af kontanthjælpsmodtagerne vil melde sig ledige digitalt eller på telefon.

Kontanthjælpsmodtagere kan frem til marts melde sig ledige digitalt eller på telefon

Hidtil har kun forsikrede ledige kunnet tilmelde sig som ledige på nettet. Muligheden for at føre samtaler med alle ledige telefonisk eller digitalt forlænges.
(Arkiv) Det er en stor fordel, at 3F medlemmerne har haft ret til selvvalgt uddannelse i ti år. Så er de klar til at uddanne sig til andre fag, når de bliver fyret, lyder det fra Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup.

Corona: ‘Den dag, nogen nuppede deres job, var de klar til uddannelse’

I en af de hårdest ramte kommuner under coronakrisen bliver fyrede sendt på et væld af kurser, der gør dem klar til job i andre brancher. Ti år med selvvalgt uddannelse baner vejen, fortæller Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup.
Coronakrisen har sat fuld gang i landets jobcentre. Men antallet, der står på kanten til at falde ud af dagpengesystemet er faktisk faldet siden marts. Det skal dog ses som en naturlig konsekvens af, at man suspenderede anciennitetsoptællingen fra marts til august.

Færre er på vej ud af dagpengesystemet end før corona

10.000 personer havde i slutningen af august været på dagpenge i mere end halvandet år. Det er færre end før corona, men til gengæld får de sværere ved at finde job. Forstå sammenhængen her.
Fagbevægelsen på se indad, siger Akademikernes formand Lars Quistgaard. Han har selv skrevet under på en erklæring om sexisme i fagbevægelsen.

Akademikernes formand: “Vi har et ansvar for at gå forrest i kampen mod sexisme”

Akademikernes formand Lars Qvistgaard har sammen med 283 andre skrevet under på en fælles erklæring om sexisme i fagbevægelsen.
A-kasserne skal inden lørdag nå alle CV-samtaler med nyledige under coronakrisen. 3F's a-kasse er godt med, lyder det fra forretningsfører Eva Obdrup og a-kassesekretær Lene Lolk.

A-kasser: ‘Vi når det’

Inden lørdag skal der være afholdt CV-samtaler med alle nyledige i a-kasserne. 3F's a-kasse har en tredjedel flere ledige end sædvanligt, men er godt med, forsikrer forretningsfører Eva Obdrup.
(Arkiv) Professor i socialret ved Aalborg Universitet John Klausen er bekymret for retssikkerheden for ledige, der har risiko for alvorlig sygdom ved corona.

Ekspert: Forsigtighedsprincip for ledige i risikogrupper ikke godt nok

Ifølge STAR skal kommuner og a-kasser følge et forsigtighedsprincip over for ledige i risikogrupperne, der nu igen skal stå til rådighed. Det giver bekymring for retssikkerheden, siger professor i socialret John Klausen til NB-Beskæftigelse.
"Nu har Corona-tiden vist, at vi alle - inklusivt verdens ledere - meget effektivt kan mødes, kommunikere og tage beslutninger digitalt. Så selvfølgelig kan en ledig og en jobkonsulent også mødes til en digital CV-samtale," siger Karsten Mølgaard Jensen, direktør for A-kassen Ase.

A-kasse og fagforbund: Hold fast i digitale møder med ledige

Med genåbningen af beskæftigelsesindsatsen vil muligheden for digitale møder udløbe 1. oktober. Det er ærgerligt, mener flere interessenter. Coronakrisen har givet os en række positive erfaringer med digital kommunikation, som vi bør fastholde, siger direktør for a-kasse.
(Arkiv)

Beskæftigelseschef: Der er stadig job at søge

Antallet af jobannoncer stiger stødt, viser tal fra STAR, og i Krifa ser man samme tendens. Det er vigtigt, at de ledige ikke mister modet, for der er stadig job at søge, lyder det fra Krifa.
Forretningsfører i 3F's a-kasse, Eva Obdrup, frygter en ny fyringsbølge henover sommeren. I forvejen får a-kasserne travlt med at gennemføre cv-samtaler med nyledige inden midten af august.

A-kasse: 14.000 CV-samtaler venter

Der er lagt op til, at indsatsen skal gå fra nul til 100, siger forretningsfører i 3F's a-kasse, Eva Obdrup. Hun venter ligesom jobcentrene på en bekendtgørelse, der skal fastlægge, hvad der skal ske hvornår.