Fagbevægelsen på se indad, siger Akademikernes formand Lars Quistgaard. Han har selv skrevet under på en erklæring om sexisme i fagbevægelsen.

Akademikernes formand: “Vi har et ansvar for at gå forrest i kampen mod sexisme”

Akademikernes formand Lars Qvistgaard har sammen med 283 andre skrevet under på en fælles erklæring om sexisme i fagbevægelsen.
A-kasserne skal inden lørdag nå alle CV-samtaler med nyledige under coronakrisen. 3F's a-kasse er godt med, lyder det fra forretningsfører Eva Obdrup og a-kassesekretær Lene Lolk.

A-kasser: ‘Vi når det’

Inden lørdag skal der være afholdt CV-samtaler med alle nyledige i a-kasserne. 3F's a-kasse har en tredjedel flere ledige end sædvanligt, men er godt med, forsikrer forretningsfører Eva Obdrup.
(Arkiv) Professor i socialret ved Aalborg Universitet John Klausen er bekymret for retssikkerheden for ledige, der har risiko for alvorlig sygdom ved corona.

Ekspert: Forsigtighedsprincip for ledige i risikogrupper ikke godt nok

Ifølge STAR skal kommuner og a-kasser følge et forsigtighedsprincip over for ledige i risikogrupperne, der nu igen skal stå til rådighed. Det giver bekymring for retssikkerheden, siger professor i socialret John Klausen til NB-Beskæftigelse.
"Nu har Corona-tiden vist, at vi alle - inklusivt verdens ledere - meget effektivt kan mødes, kommunikere og tage beslutninger digitalt. Så selvfølgelig kan en ledig og en jobkonsulent også mødes til en digital CV-samtale," siger Karsten Mølgaard Jensen, direktør for A-kassen Ase.

A-kasse og fagforbund: Hold fast i digitale møder med ledige

Med genåbningen af beskæftigelsesindsatsen vil muligheden for digitale møder udløbe 1. oktober. Det er ærgerligt, mener flere interessenter. Coronakrisen har givet os en række positive erfaringer med digital kommunikation, som vi bør fastholde, siger direktør for a-kasse.
(Arkiv)

Beskæftigelseschef: Der er stadig job at søge

Antallet af jobannoncer stiger stødt, viser tal fra STAR, og i Krifa ser man samme tendens. Det er vigtigt, at de ledige ikke mister modet, for der er stadig job at søge, lyder det fra Krifa.
Forretningsfører i 3F's a-kasse, Eva Obdrup, frygter en ny fyringsbølge henover sommeren. I forvejen får a-kasserne travlt med at gennemføre cv-samtaler med nyledige inden midten af august.

A-kasse: 14.000 CV-samtaler venter

Der er lagt op til, at indsatsen skal gå fra nul til 100, siger forretningsfører i 3F's a-kasse, Eva Obdrup. Hun venter ligesom jobcentrene på en bekendtgørelse, der skal fastlægge, hvad der skal ske hvornår.
RAR Nordjylland, STAR Midt-Nord og Aalborg Kommune er gået sammen i et forsøg på at redde arbejdspladser gennem opkvalificering af medarbejdere. Fra venstre er det RAR formand Lars Christensen, arbejdamarkedsdirektør i STAR Midt-Nord, Anders Stryhn og jobcenterchef i Aalborg Kommune, Jesper Dahlgaard.

STAR Midt-Nord: Opkvalificering skal fastholde medarbejdere

Et samarbejde mellem Aalborg Kommune, RAR Nordjylland og STARs regionale arbejdsmarkedskontor skal sikre, at virksomheder kender til tilskudsmuligheder til opkvalificering af medarbejdere.
(Arkiv) Kommunerne skal nu give tilbud om elektroniske kurser og samtaler til de ledige, der har lyst. Beskæftigelsesindsatsen og rådighedsforpligtelsen er suspenderet på ubestemt tid på grund af coronakrisen.

Ledige skal fortsat ikke søge job og til samtale hos jobcentret

Med ændring af bekendtgørelse får jobcentre mulighed for at holde samtaler digitalt og sende ledige på kurser.
I HK er nyledigheden næsten firedoblet i forhold til samme periode sidste år.

Ufaglærte rammes hårdest af fyringer

I alt var der knap 23.000 nye ledige i uge 12, da coronakrisen for alvor slog igennem. Den største gruppe er ufaglærte, viser tal fra a-kasserne, som NB-Beskæftigelse har samlet.
Alle Folketingets partier har indgået en stor aftale i coronakrisen. Raske og syge dagpengemodtagere får forlænget dagpengeperioden.

Længere dagpengeperiode til syge og forsikrede ledige

Alle Folketingets partier bakker op om stor hjælpepakke til enkeltvirksomheder, der også omfatter freelancere uden CVR nummer.
(Arkiv) Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard vil afvente officiel invitation fra fagbevægelsen og a-kasserne, før hun siger ja eller nej til snak om uenigheder.

FH og Danske A-kasser inviterer Københavner-borgmester til ‘konstruktiv snak’

Efter debat i NB-Beskæftigelse med beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard vil fagbevægelsen og a-kasserne mødes med borgmesteren.
(Arkiv) Akademikerne har en arbejdsløshed på mellem op til fem procent i kommunerne. Det svarer omtrent til spændet i ledighed blandt metalarbejdere.

Stor forskel på ledighed i kommunerne i udvalgte a-kasser

Akademikere har en arbejdsløshed, der i nogle kommuner ligger på niveau med metalarbejderes. Det kan man konstatere ved at gå ned i ledighedstal for a-kasserne, som Danmarks Statistik har offentliggjort i dag.