A-kasserne uddelte i første kvartal 2021 i alt godt 8.000 sanktioner til ledige medlemmer for ikke at stå til rådighed for samtaler eller job.

Fakta: A-kasser har trukket 8.000 ledige i dagpenge i årets første tre måneder

Efter tre års ventetid har STAR nu udgivet tal for a-kassernes sanktioner af ledige dagpengemodtagere. Tallene viser stor forskel på, hvor meget de enkelte a-kasser bruger sanktionerne. A-kasserne sanktionerer samlet set et halvt procentpoint færre ydelsesmodtagere end kommunerne.
Ros til jobcentrene fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i sidste uge. Men politikerne har givet kommunerne alt for mange opgaver, lød det.

Hummelgaard: Politikerne har ansvaret for flere komplicerede regler

Der var en sjælden ros til jobcentrene fra beskæftigelsesministeren på et pressemøde i sidste uge. Men politikerne er blevet ved med at 'kyle opgaver det samme sted hen,' og det kan ikke blive ved, måtte man forstå på Peter Hummelgaard. Læs de ordrette svar på spørgsmål til ministeren.

Fakta: 85 procent af de jobparate ledige er dagpengemodtagere

A-kasserne har ansvaret for rådighedsvurderingen af langt de fleste ledige. Se, hvor stor en del af de jobparate ledige, dagpengemodtagerne udgør i din kommune.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fortalte onsdag på et pressemøde, at forligspartier bag tidlig pension diskuterer, om jobcentrene fortsat skal varetage hele beskæftigelsesindsatsen.

Hummelgaard bekræfter, at jobcentre kan miste ledige dagpengemodtagere

Et opgør med et enstrenget beskæftigelsessystem i jobcentrene kan være på vej. Forligspartierne bag tidlig pension diskuterer aktuelt, om kommunerne 'skal lave alt i fremtiden,' fortalte Peter Hummelgaard på pressemøde onsdag.
(Arkiv) Regeringen vil gennem lovgivning gøre det nemmere for fagbevægelsen at øge medlemstallet, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til Mandag Morgen. Jobcentrene har allerede mærket den tendens, skriver NB-Beskæftigelses redaktør i sin analyse.

Analyse: God grund til bekymring i de kommunale jobcentre

Mere og mere peger på, at S-regeringen vil flytte flere opgaver fra jobcentrene til a-kasserne. Læs Helle Schøler Kjærs analyse af nogle af de politiske udsigter på beskæftigelsesområdet.
Kommunale chefer vil ikke i krig med a-kasserne om de ledige. I stedet vil de samarbejde, skriver formanden for social-, sundheds- og beskæftigelsescheferne, Jakob Bigum Lindholm, (th) og arbejdsmarkedschef i Køge Kommune, Bjarne Andersen (tv) .

Kommunale chefer opfordrer a-kasser til samarbejde efter FH-forslag

Debat: Fagbevægelsens Hovedorganisation har foreslået, at ledige dagpengemodtagere i de første seks måneder skal overgå fra jobcentrene til a-kasserne. Velfærdscheferne i Danmark skriver i dette indlæg, at de ikke stiller op til kampen om de ledige. De opfordrer i stedet til samarbejde om konkrete aktiviteter.
(Arkiv) A-kasserne er klar til at overtage det fulde ansvar for dagpengemodtagerne i det første halve års dagpengeperiode. Men i en ny delaftale om besparelser på jobcentrene kom et forslag fra Enhedslisten ikke med.

Forslag om a-kasser sparket til hjørne

A-kasserne må vente på, at partiers ønske om at give dem større ansvar for ledige dagpengemodtagere bliver opfyldt. Et konkret forslag fra Enhedslisten kom ikke med i første besparelse på jobcentrene, der skal være med til at finansiere tidlig pension.
(Arkiv) "Det kan blive et problem for a-kasserne selv, hvis vi får en større opdeling af ledige i A- og B-hold," siger næstformand i HK Kommunal Mads Samsing om et a-kasseforslag.

HK Kommunal er ikke overbevist om a-kasseforslag

Risiko for større opdeling af A- og B-hold af ledige, hvis a-kasserne overtager de nyledige dagpengemodtagere fra jobcentrene i de første seks måneder, mener næstformand i HK Kommunal.
(Arkiv) Kommunerne vil blive uinteressante for virksomhederne, hvis de nyledige dagpengemodtagere overgår til a-kasserne i et halvt år, mener Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL: Det går ud over langtidsledige, hvis a-kasser skal overtage dagpengemodtagere i et halvt år

Mange års opbygning af samarbejde med virksomhederne vil lide skade, hvis det ikke længere er muligt at rekruttere nyledige fra jobcentret, lyder det fra KL.
A-kasserne er for branchespecifikke og ligger alt for langt væk fra hinanden. Det er nogle af begrundelserne for, at arbejdsmarkedschef i Ringsted, Susanne Frydenlund mener, at dagpengemodtagere skal blive under jobcentrene og ikke kun møde i a-kasserne i det første halve år.

Arbejdsmarkedschefer afviser forslag om a-kasser

Sjællandske arbejdsmarkedschefer går i offensiven for at forhindre, at dagpengemodtagere i det første halve år af en ledighedsperiode alene skal høre under a-kasserne og først derefter skal møde op i jobcentret.
A-kasserne skal permanent overtage det første kontaktforløb med nyledige dagpengemodtagere fra kommunerne, foreslår beskæftigelsesordførerne Victoria Velásquez (EL), Karsten Hønge (SF) og Bent Bøgsted (DF).

Forslag: A-kasser skal have flere jobsamtaler med ledige dagpengemodtagere

A-kasserne skal overtage det første halve års samtaler med dagpengemodtagere fra jobcentrene. Det mener partier, der sammen med regeringen skal finde milliard-besparelser på jobcentrene.
(Arkiv) A-kasserne har ikke brug for tilskud til at overtage samtaler med dagpengemodtagere, siger Eva Obdrup, formand for Danske A-kasser og forretningsfører for 3F's a-kasse.

A-kasser klar til at overtage kontaktforløb med alle dagpengemodtagere

Forslag om at a-kasser skal overtage alle samtaler med deres nyledige medlemmer i et halvt år glæder formanden for Danske A-kasser, Eva Obdrup. 'Det er en god vej at gå,' siger hun.