37 timers aktivering af indvandrere

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fortalte onsdag uddybende om det reformudspil, som regeringen præsenterede tirsdag.

Råd: Regeringens plan om arbejdspligt stiller kvinder dårligere

Halima El Abassi, der er forkvinde i Rådet for Etniske Minoriteter, kan ikke se idéen med nyttejob.
(Arkiv) Ved at indføre et uddannelseskrav til målgruppen for 37 timers aktiveringspligt, sikrer regeringen, at den alene består af indvandrere.

Nyttejob kun for indvandrere

Ved at tilføje et uddannelseskrav sikrer regeringen, at et forslag om 37 timers arbejdspligt for kontanthjælpsmodtagere kun rammer indvandrere.
(Arkiv) På nyttejob i Køge i 2015.

Jobcentre skal betale for at sende 20.000 indvandrere i nyttejob

Regeringen foreslår i ny reform, at tusinder af indvandrere skal i nyttejob 37 timer om ugen. Regningen bliver på omkring 200 millioner kroner, og den skal finansieres ved besparelser på jobcentrene. KL er utilfreds med den del af udspillet.
Indvandrere, der ikke er jobparate, skal også have 37 timers aktiveringspligt, foreslår regeringen. Her er det beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og statsminister Mette Frederiksen på tirsdagens pressemøde om en reform, der skal øge arbejdsudbuddet.

To spørgsmål til Peter Hummelgaard: Aktivitetsparate indvandrere skal have mødepligt 37 timer om uge...

Jobcentret vurderer, at de ikke er arbejdsmarkedsparate, men regeringen vil alligevel sende aktivitetsparate indvandrere 37 timers aktivering. "Vi skal etablere en logik om, at folk skal møde op," siger beskæftigelsesministeren.
"Med det rigide krav om mindst 37 timer og ved kun at fokusere på ledige med ikke-vestlig baggrund risikerer man, at rækkevidden af initiativet bliver meget lille," siger arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, Peter Halkjær.

Forslag: 37 timers aktivering skal omfatte andre end ikke-vestlige indvandrere

I ny analyse viser Dansk Erhverv, at det er en mindre gruppe ikke-vestlige indvandrere vil blive omfattet af regeringens kommende lovforslag om 37 timers aktivering.
(Arkiv) Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye oplyser, at der først i næste folketingsår kommer lovudspil om 37 timers aktivering til indvandrere og flygtninge.

Lovforslag om 37 timers aktivering til indvandrere udsættes

Politisk udspil forventes dog inden sommerferien, oplyser Beskæftigelsesministeriet.