37 timers aktivering af indvandrere

  (Arkiv) Finansminister Nicolai Wammen sidder for bordenden i forhandlinger om flere delaftaler, der skal give et større arbejdsudbud på mindst 10.500 personer.

  Her er beskæftigelseselementerne i forhandlingerne i Finansministeriet

  Lavere dagpengesats for nyuddannede efter tre måneder og højere for andre ledige. Afskaffelse af fradrag i pension og 37 timers arbejdspligt for en bestemt gruppe indvandrere. Det er, hvad der pt. ligger i en delaftale under forhandlinger i Finansministeriet. Aftale ventes snarest.
  "Vi går på to ben. Vi bruger Folketingets model og vores egen model," siger Anders Winnerskjold (S), der er nyvalgt rådmand for social- og beskæftigelse i Aarhus Kommune.

  Kommune afsætter millioner til nyttejob i plejehjem og daginstitutioner

  Op mod 1.000 på langvarig kontanthjælp i Aarhus får i de kommende to år mulighed for at få job og uddannelse gennem fokuseret indsats med nyttejob. Det har et politisk flertal i byrådet besluttet, og nu arbejder forvaltningen på det konkrete forslag.
  (Arkiv) Der mangler indvandrerkvinder i plejesektoren. Det understregede statsminister Mette Frederiksen (S) i sin nytårstale. Spørgsmålet er, hvordan der kan rekrutteres flere.

  ‘Det er vigtigt, at vores nye mål ikke bliver at skaffe nyttejob i stedet for ordinære jobR...

  Der er kommunal begejstring over regeringens kovending i forhold til nyttejob. Nu skal de målrettes plejesektoren, hvor der mangler arbejdskraft. Men det er noget mere kompliceret, end statsminister Mette Frederiksen lod forstå. Vi har talt med ledere, der arbejder med målgruppen.
  Mattias Tesfaye (S) understregede på KL's Integrationstræf mandag, at det er vigtigt, at nytilkomne udlændinge lærer dansk, - selvom regeringen foreslår at skære på danskundervisning. Han er både udlændinge- og integrationsminister og vikarierende beskæftigelses- og ligestillingsminister, så derfor deltog Tesfaye på en skræm fra ministeriet.

  Hvad mener Mattias Tesfaye egentlig?

  Mandag sagde Mattias Tesfaye to forskellige ting. Mens han i Information bekræftede, at regeringen vil skære i nytilkomne udlændinges ret til at lære dansk, sagde han samme dag andetsteds, at nytilkomnes mulighed for at tage danskundervisning 'vil være det samme, som det er i dag.'
  Peter Hummelgaard (S), beskæftigelsesminister, har præsenteret et udspil om 20.000 nyttejob til 200 mio. kroner pr. år, men de regner kun med at få 250 i arbejde, hvilket vil give en stykpris på to mio. kr. for at få én i arbejde.

  Nye tal: Hummelgaards nyttejob kan slet ikke matche eksisterende indsatser

  Regeringens forslag til nyttejob dumper med et brag, hvis man sammenligner effekten med et projekt, som allerede kører i 15 kommuner. Det koster cirka to mio. at få en indvandrer i job via nyttejob, mens det i de kommunale projekter kun koster en brøkdel.
  Kun udlændingepolitikken står nu tilbage i det, regeringen tidligere har præsenteret som et beskæftigelsestiltag, skriver redaktør af NB-Beskæftigelse, Helle Schøler Kjær. Billedet er fra pressemøde med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard om blandt andet 37 timers arbejdspligt i nyttejob til indvandrere med ikke-vestlig baggrund.

  Nye tal understreger, at regeringens forslag om nyttejob kun handler om udlændingepolitik

  Mange kvinder med ikke-vestlig baggrund kan og vil arbejde eller uddanne sig, viser tal fra ni kommuner, som vi fortæller om i dag. Det understreger, at regeringens forslag om nyttejob ikke er beskæftigelsespolitik, skriver redaktør for NB-Beskæftigelse Helle Schøler Kjær i denne kommentar.
  (Arkiv) Kvinder med ikke-vestlig baggrund kommer i job og uddannelse gennem et forløb for målgruppen i en lang række kommuner. Kvinderne på billedet deltog som arbejdsløse i et projekt i 2017, og her får de en indføring i kommunalvalget.

  Ni kommuner har succes med at få job til langtidsledige kvinder med ikke-vestlig baggrund

  Ud af 1.000 ikke-vestlige kvinder på kontanthjælpsydelser er 180 nu kommet i job eller uddannelsesforløb efter at have deltaget i et projekt i ni kommuner. Mange af dem har været længe i kontanthjælpssystemet. Se tallene her.
  Både unge og ældre, aktivitets- og jobparate kvinder fra ikke-vestlige lande er kommet i arbejde eller uddannelse efter et projektforløb i jobcentret i Helsingør.

  Opgør med nyttejob giver job til kvinder med ikke-vestlig baggrund

  "Vi mødte kvinder, der havde været på offentlig forsørgelse i årtier. De havde mange drømme, men havde været i beskyttede nyttejob. Det gør vi op med nu. Vi skal ud i den rigtige verden," siger projektleder Nora Berisha om arbejdet med at få langvarigt ikke-vestlige kvinder i arbejde.

  Stort fald i andel ikke-vestlige kvinder, der har været på kontanthjælp i mere end tre år

  Faldet i langtidsledige ikke-vestlige kvinder på kontanthjælp er større end det generelle fald i andelen af kontanthjælpsmodtagere. Der er stor forskel på, om der er fald eller stigning i de enkelte kommuner. Find din kommune her
  Kommunerne har svigtet de ikke-vestlige kvinder på langvarig kontanthjælp, lyder det fra Lars Larsen, partner og konsulent ved LG Insight. Han mener dog ikke, at regeringens forslag om nyttejob giver mening.

  “Nyttejob er et kæmpe tilbageskridt,” siger garvet beskæftigelseskonsulent

  "Jeg håber, kommunerne trækker lidt på skuldrene ad nyttejob og fortsætter med den indsats, de har haft over for andre," siger Lars Larsen, partner og konsulent i rådgivningsfirmaet LG Insight. Han mener, der alene er tale om pligt og ikke kvalitet i regeringens udspil om 37 timers nyttejob til indvandrere.
  (Arkiv) Danskundervisning er helt afgørende for indvandrere i aktivering, siger flere eksperter. Regeringen har dog ikke sat penge af til det i forslaget til 37 timers aktivering af kontanthjælpsmodtagere.

  Eksperter: Danskundervisning er helt afgørende i 37 timers nyttejob

  Mange timers danskundervisning giver bedre mulighed for arbejde til nye i Danmark, viser forskning. Men regeringen vil ikke lægge sig fast på, om indvandrere skal have to eller flere timers danskundervisning i forslaget om 37 timers aktivering.
  Nyttejob er ikke til megen nytte, mener borgmestrene Ole Bjørstorp (t.v.) og Jacob Bundsgaard.

  Borgmestre vil have indvandrerkvinder i ægte job

  Regeringen vil sende cirka 20.000 kontanthjælpsmodtagere i nyttejob. Det er en forfejlet strategi, advarer KL-formand og borgmester. Ledige indvandrerkvinder skal ud på rigtige arbejdspladser, mener borgmestrene.