225-timers regel

  Stor kommunal forskel på antal sager med fejl i udbetaling til kontanthjælpsmodtagere

  Mens Lolland Kommune uretmæssigt har trukket kontanthjælpsmodtagere for penge i 353 sager om 225-timersreglen, har Læsø som den eneste kommune ikke fundet en eneste sag, hvor det er sket. Find din kommune på kortet, hvor du også kan se, hvad det kommer til at koste.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) lægger nu massivt pres på kommunerne for at få ryddet op i for lidt udbetalt kontanthjælp.

  Minister truer kommuner med tilsyn og vil kortlægge administration af 225-timers regel

  Efter DR's afsløring af, at mindst 3.000 kontanthjælpsmodtagere uretmæssigt er blevet trukket i ydelsen på grund af 225-timers reglen, vil beskæftigelsesministeren lave en bred undersøgelse af kommunernes administration af reglen. Heller ikke STAR går fri for kritik.
  (Arkiv) Flere tusinde kontanthjælpsmodtagere kan have fået for lidt i ydelse, fordi de uretmæssigt er blevet trukket på grund af 225-timersreglen.

  Kritik af STAR for håndtering af fejl i kontanthjælpsudbetalinger

  Kommuner føler sig hængt ud og efterlyser svar på anmodninger om hjælp til at finde borgere, der uberettiget er blevet trukket i ydelse.
  (Arkiv) Enhedslisten truer regeringen med valg, hvis der ikke kommer flere penge til børnefamilier på overførselsindkomst. Det gentog frontkvinde Mai Villadsen forud for partiets sommergruppemøde tirsdag.

  Enhedslisten truer med valg, hvis børnefamilier på overførselsindkomst ikke hjælpes

  Det vil koste knap halvanden milliarder kroner at afskaffe kontanthjælpsloftet og de laveste ydelser i kontanthjælpssystemet, viser beregninger fra Beskæftigelsesministeriet. Ydelseskommissionen har regnet udgiften ind i sit forslag til et nyt ydelsessystem, der koster det samme som det nuværende.
  Ydelseskommisionen på pressemødet mandag. På billedet ses kommissionens formand, Torben Tranæs.

  FAKTA: Fradrag for arbejde på kontanthjælp skal erstatte 225-timers krav

  Kontanthjælpsmodtagere skal kunne arbejde i otte timer om ugen, uden at blive trukket i kontanthjælp, foreslår Ydelseskommissionen.
  Ydelseskommissionens formand, Torben Tranæs, kunne mandag fortælle om kommissionens anbefalinger. -

  Ydelseskommission anbefaler kontanthjælpsloft skrottet

  Det nuværende ydelsessystem er til tider ulogisk og uoverskueligt, siger kommissionsformand.
  Venstre vil ikke være med til fortsat suspension af 225-timers reglen, siger beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

  Forlængelse af sygedagpenge- og dagpengeperiode til 30. juni

  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har foreslået partierne bag hjælpepakkerne at forlænge dagpenge- og sygedagpengeperioden frem til 30. juni. Venstre vil ikke forlænge suspension af 225-timers reglen.