Del denne side:

Stillingsopslag

NB-Medier søger redaktør til NB-Beskæftigelse med nyhedsnæse og fokus på substans 

Redaktøren for Danmarks førende nichesite om beskæftigelsespolitik stopper efter at have skabt et succesfuld site med 2.500 abonnenter. Vil du være den nye redaktør?

NB-Mediers mission er at kvalificere den politiske debat om den offentlige sektor i Danmark, ved at vores nichemedier fokuserer på substans frem for proces.

Det har vi succes med. Et illustrativt eksempel er, da regeringen fremlagde sit forslag om arbejdspligt i nyttejob for indvandrere og begrundede det med vigtigheden af, at især indvandrerkvinderne kom i job.

Her var det NB-Beskæftigelse, som dykkede ned i forskningen på området og blandt andet kunne dokumentere, at regeringens forslag var et meget dårligt redskab til at få indvandrerkvinder i job, og at en række kommuner havde udviklet andre programmer, som virker langt bedre end nyttejob. Forelagt den information erkendte regeringen, at det ikke primært handlede om at få indvandrerkvinderne i job, men derimod om værdipolitik.

Eksempler som ovenstående er en væsentlig grund til, at NB-Beskæftigelse de seneste fire år er blevet Danmarks førende nyhedssite om det store og vigtige beskæftigelsesområde, som både har stor betydning for kommunernes økonomi og for rekruttering af den rigtige arbejdskraft i landets virksomheder.

NB-Beskæftigelses nuværende redaktør ønsker at  trappe ned og lave andre former for journalistisk, og derfor søger vi en afløser, som kan videreføre og videreudvikle sitet, som i dag har mere end 2.500 abonnenter, der får et nyhedsbrev to gange om ugen.

NB-Beskæftigelse har fokus på egne historier, som er målrettet meget specifikt til vores målgruppe, som er sagsbehandlere og ledere i jobcentre, politikere i kommuner og Folketinget og andre med interesse i praksis og udvikling i beskæftigelsespolitikken og indsatserne for arbejdsløse og syge.

NB-Beskæftigelse er et af foreløbigt fem nichesites under NB-Medier. Vores redaktion med pt. otte medarbejdere ligger i Knabrostræde i Middelalderbyen i København bare fem minutter fra Folketinget.

Om jobbet:

Redaktøren for NB-Beskæftigelse har ansvaret for at udgive to nyhedsbreve om ugen, der hver typisk indeholder fem artikler. I et typisk nyhedsbrev er der en større nyhedsartikel eventuelt med en sidehistorie samt tre-fire mindre nyhedshistorier, hvoraf en eller to typisk leveres af enten de øvrige redaktioner eller Ritzau.

Redaktøren er i høj grad selvtilrettelæggende og har derfor også en vigtig opgave i at disponere sin arbejdstid, så læserne får det optimale produkt.

Arbejdssted er vores redaktion i Knabrostræde, hvor vi på et dagligt redaktionsmøde sikrer vidensdeling og sparring på tværs mellem de pt. ni redaktionelle medarbejdere.

Vi er relativt fleksible med hensyn til arbejdstid og hjemmearbejde, men du skal påregne at 08.30-14.00 som udgangspunkt er fælles mødetid, og at du gerne skal møde ind på redaktionen fire ud af fem dage.

Du vil få mulighed for en periode på 1-4 måneder med oplæring, idet den afgående redaktør og redaktionens økonom vil kunne hjælpe dig ind i jobbet.

Kvalifikationer:

  • Du har en solid erfaring som journalist indenfor beskæftigelsesområdet eller beslægtede områder.
  • Det er en stor fordel, at du har dokumenteret erfaring for at redigere og skrive et nichemedie – herunder ikke mindst at bruge dine ressourcer optimalt i forhold til at skabe så godt et produkt som muligt indenfor de ressourcer, som er til rådighed.
  • Du kan hurtigt kunne grave dig ned i substansen af store rapporter og lovtekster og uddrage det væsentlige og interessante.
  • Du har den grundlæggende journalistiske skoling, så du hurtigt kan skære en nyhedsartikel, hvor perspektiv og dokumentation er på plads.
  • Du er god til datadrevet journalistik og kan håndtere data i Excel (beregning med formler, datasortering, pivottabeller).

Personlige egenskaber:

  • Du er ambitiøs med din journalistik, fordi du tror på, at vi som journalister har en publicistisk opgave i at kvalificere den demokratiske proces.
  • Du er flittig og sætter en ære i, at dine historier er korrekte og velskrevne.
  • Du har gode samarbejdsevner og kan håndtere tidspres op til udgivelser, fordi du er god til prioritere din tid.

Ansøgning sendes til arne@nb-medier.dk senest 20. juli.

Din ansøgning skal suppleres med CV, samt links/PDF’er af fire-otte artikler samt eksamensbevis, hvis du har mindre end fem års anciennitet som journalist.

Vi afholder første runde samtaler løbende.

Hvis du har spørgsmål om jobbet, så send en SMS til chefredaktør Arne Ullum, 21632227, så bliver du ringet op.

Du kan også sende en mail til den nuværende redaktør for NB-Beskæftigelse Helle Schøler Kjær, på helle@nb-medier.dk, som så ringer dig op i det omfang, det er muligt.

Hvem er vi?

NB-Medier består af fem portaler, som hver har sit eget site og udsender nyhedsbreve til sine abonnenter. NB-Økonomi, NB-Beskæftigelse, NB-Social, NB-Kommune og OPS-indsigt er vores fem nichesites, som hver har fokus på henholdsvis offentlig økonomi og økonomisk politik, beskæftigelsespolitik og kommunale beskæftigelsesindsatser, specialiserede socialområde, samt offentlig-privat samarbejde. Nichemedierne sender nyhedsbreve ud to til fire gange om ugen.

Vi udnytter, at hvert medie har et stærkt fokus på den specifikke målgruppe og kender både deres præferencer og behov, og samtidig har vi stærk vidensdeling på tværs af vores sites, da vi hver især er eksperter på netop vores område.

NB står for Nota Bene, altså det som er værd at bemærke. Vi tror på, at substans, indsigt og fakta er vigtigere end proces og analyser af spin.

Links til sites:
NB-Økonomi: https://www.nb-okonomi.dk/
NB-Kommune: https://www.nb-kommune.dk/
NB-Beskæftigelse: https://www.nb-beskaeftigelse.dk/
OPS-Indsigt: https://www.ops-indsigt.dk/
NB-Social: https://www.nb-social.dk/

OBS: Hvis du kigger på vores sites over sommeren, og synes der er begrænset aktivitet, så skyldes det helt enkelt, at vi holder sommerferie sammen med vores læsere.