Juridisk tænketank vil have godtgørelse for forkerte afgørelser i kommunerne

Den uafhængige juridiske tænketank Justitia foreslår godtgørelse til borgere, der får ret i Ankestyrelsen efter en forkert afgørelse i kommunerne. På debatmøde på Folkemødet torsdag var der også forslag om, at en klage fra en borger skal have opsættende virkning, så kommunens afgørelse udskydes.

Podcast: Retssikkerheden halter i kommuner og Ankestyrelse, mener tænketanken Justitia

Der er for mange forkerte afgørelser i kommunerne, og det har store konsekvenser for de borgere, det rammer. Vicedirektør og advokat i den juridiske tænketank Justitia, Birgitte Eiriksson, forklarer kritikken og forslag til at rette op på problemerne i dette interview på Folkemødet på Bornholm.

Statsrevisorer i skarp kritik af for lange ventetider i Ankestyrelsen

Statsrevisorerne kritiserer i en ny beretning, at skiftende ministre i 16 år ikke har sikret, at en klage til Ankestyrelsen blev behandlet inden for 13 uger, som målsætningen har været i alle årene. Berlingske skriver, at der er tale om det næstmest alvorlige kritikniveau i Statsrevisorernes skala. 

Danmark i top 3: Ledige kommer hurtigt i arbejde

Danmark ligger på en tredjeplads i EU i forhold til at få ledige i job. Det skyldes et fleksibelt arbejdsmarked og det økonomiske opsving, mener økonomer.

Firedages arbejdsuge i Odsherred Kommune følges tæt af HK

Fagforeningen HK vil holde særligt øje med sygefraværet hos sine medlemmer i Odsherred Kommune den kommende tid, efter kommunen og fagforeningen er blevet enige om en ny arbejdstidsaftale, hvor medarbejderne skal arbejde 37 timer fordelt på fire dage.

Støttepartier ønsker ny økonomisk 2030-plan for at sikre penge til forhandlinger

En kommende regering risikerer ifølge ny analyse at holde den offentlige økonomi i unødvendigt stramme tøjler, hvis den holder fast på de nuværende 2025-mål. R, EL og SF vil se frem mod 2030.
De Radikales Morten Østergaard og Sofie Carsten Nielsen ankommer til møde om regeringsforhandlingerne med Socialdemokratiet på Christiansborg onsdag. Der er pause i forhandlingerne torsdag og fredag på grund af Folkemødet, men partierne mødes igen lørdag.

Tidligere radikal minister tror på at rød blok når i mål

Der er en ro og tillid over forhandlingerne, som lover godt, mener tidligere radikal minister under Thorning.
Morten Østergaard fra De Radikale talte om et historisk skifte i dansk politik og et omfattende opgør med systemskiftet fra 2001 i sin tale ved Folkemødet.

Morten Østergaard buldrer og forbrødrer i samme tale

De Radikales leder Morten Østergaard gjorde få klogere på regeringsdannelsen i sin tale på Folkemødet.

Regning for velfærd og klima splitter rød blok

De Radikales Morten Østergaard advarer mod "blindt" at sætte skatten op for at betale for mere velfærd.
Morten Østergaard og Sofie Carsten Nielsen ankommer til møde om regeringsforhandlingerne med Socialdemokratiet på Christiansborg onsdag den 12. juni 2019. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Regning for velfærd og klima splitter rød blok

De Radikales Morten Østergaard advarer mod "blindt" at sætte skatten op for at betale for mere velfærd.

Populære Artikler