Ny analyse dokumenterer at Aarhus mister stort på beskæftigelsestilskud

Ny analyse bekræfter påstand fra Aarhus om, at kommunen uretmæssigt taber 300 millioner kroner om året på beskæftigelsesområdet. Analysen viser også, at kommunen vil lide i mange år under, at man tidligere bevilgede forholdsmæssigt mange førtidspensioner.

København samler seks jobcentre i én bygning i Valby

Seks tidligere jobcentre, der var spredt ud over København, bliver nu samlet under ét tag i Valby, hvor 2500 københavnere forventes at møde op hver dag, skriver Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning i en pressemeddelelse.

Fik du læst: København: 100 sager pr. medarbejder i almindelige kontanthjælpssager

På trods af ekstraordinære milliontilskud har de fleste sagsbehandlere i jobcenter i København stadig 100 sager. "Vi er i gang, men vi er ikke i mål," siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Dagpenge-finte: Ledige går glip af tusindvis af kroner

En teknisk finte i dagpengereglerne betyder at flere tusinde ledige mister store beløb. Ministerium undersøger nu problemet.

Ny VIVE analyse modsiger beregning af socioøkonomisk behov i udligningen

Ny analyse fra VIVE af kommunernes udgifter til offentlig forsørgelse sætter stort spørgsmålstegn ved udregningen af den kommunale udligning. VIVEs tal indikerer, at en række kommuner alene på grund af udregningen af det socioøkonomiske udgiftsbehov får syv procent ekstra i udligning. Og så har andre kommuner fået tilsvarende mindre.

Fakta: Stor forskel på hvor mange, der er langvarigt på kontanthjælp i kommunerne

I hele landet har knap hver fjerde været på kontanthjælpsydelse i over fem år. I alt næsten 30.000 mennesker. Forskellen på kommunerne er stor, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet. Se din egen kommune her.

København: 100 sager pr. medarbejder i almindelige kontanthjælpssager, færre på specielle områder

På trods af ekstraordinære milliontilskud har de fleste sagsbehandlere i jobcenter i København stadig 100 sager. "Vi er i gang, men vi er ikke i mål," siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Fakta: Mellem 30 og 60 procent forlader kontanthjælpsystemet efter et år

På landsplan var antallet på kontanthjælpsydelser halveret efter det første år. Fra godt 40.000 i det første år til godt 20.000 i det andet år, viser en opgørelse for januar i år. Der er stor forskel på, hvor hurtigt det går i de enkelte kommuner. Se tallene på kortet  

Arbejdsløshed: Her er de 15 kommuner, som gled endnu længere væk fra gennemsnittet i 2018

15 af de 36 kommuner med en større arbejdsløshed end landsgennemsnittet gled endnu længere bagud i 2018, mens det lykkedes 14 af kommunerne at indsnævre forskellen til resten af landet.

320.000 personer ramt af ledighed sidste år

Næsten 320.000 personer var sidste år ramt af ledighed i kortere eller længere tid. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Populære Artikler