Norddjurs fejlfortolker regler om seniorførtidspension

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) skriver til borgmesteren i Norddjurs Kommune, at kommunen fejlfortolker reglerne om seniorførtidspension, og at det skal der rettes op på. Ministeren er bekymret over, om det gælder andre kommuner.

Analyse: Lettere adgang til seniorførtidspension kan afgøre folketingsvalget

Resultatet af forhandlinger i Beskæftigelsesministeriet om tidligere pension til nedslidte kan være med til at afgøre det kommende folketingsvalg. En lettere adgang til seniorførtidspension bliver helt central.

Minister: Over en million arbejder i brancher med risiko for nedslidning

Over en million mennesker arbejder i brancher, der ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er "nedslidningstruede". Det skriver han i et svar til Folketingets beskæftigelsesudvalg. Se brancherne her. 

Professor: Giv adgang til pension for nedslidte over 60 år

Professor Per H. Jensen har et konkret forslag til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), når han igen er i centrum for forhandlinger om en tidligere pension til nedslidte. Dansk Folkeparti mener, adgangen til seniorførtidspension skal gøres nemmere.

Kvinde kræver 300.000 af kommune for langsom sagsbehandling

En kvinde i Odense har lagt sag an mod kommunen, fordi det tog otte år at få bevilget et fleksjob, skriver fyens.dk. Hun kræver kompensation for, at kommunen har forsinket hendes fleksjob og i at tjene flere penge end den kontanthjælp, hun fik.

Minister forventer politisk aftale om førtidspension og fleksjob i marts

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) forventer at kunne fremlægge et forlig om ændringer i loven om førtidspension og fleksjob i marts måned. Det kom frem på et samråd i Folketinget onsdag. 

Redegørelse til minister: Norddjurs Kommune revurderer 34 sager om førtidspension

Norddjurs Kommune har genoptaget 34 sager om førtidspension. Det skriver kommunen i en redegørelse til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). Norddjurs har strammet reglerne for tildeling af førtidspension, fordi udgifterne til pensionen var steget mere end forventet.

Minister: Der er lagt op til svære pensionsforhandlinger

Partierne bag velfærdsforliget i 2006 mødtes i dag for at diskutere tidligere pension til nedslidte. Partierne skal være mere konkrete, siger minister.

Leif Lahn Jensen (S) har ikke længere tillid til kommunerne

Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen stoler ikke på, at kommunerne selv kan forvalte reglerne om førtidspension og fleksjob, sagde han onsdag på et samråd i Folketinget. Han foreslår mere kontrol.

Gigtforeningen vil have 12 måneders afklaringsgaranti i jobafklaring og ressourceforløb

Gigtforeningen kræver en afklaringsgaranti på 12 måneder efter ophør af sygedagpenge. "Jeg kan ikke forstå, at man skal være tre år, fem år, syv år om at finde ud af, om folk skal arbejde i otte, tolv eller 15 timer i et fleksjob. Det er fuldstændig grotesk," siger direktør for Gigtforeningen, Mette Bryde Lind. 

Populære Artikler