- Søgeresultat

Redaktør af NB-Økonomi Arne Ullum er for sin afslørende journalistik nomineret til Anders Bording Journalistprisen.

NB-Økonomi er med i finalen om fornem hæderspris

Fra vores egen verden: NB-Økonomi og redaktør Arne Ullum er med i finalen om en fornem pris for bemærkelsesværdig journalistik. Tidligere i år afslørede han under forhandlinger om den vigtige reform af systemet for udligning, at regeringen fremlagde misvisende tal.
Der er flere ting, der tyder på, at de mest udsatte ledige ikke bliver glemt under coronakrisen, som de blev det under finanskrisen, vurderer Niklas A. Andersen, PhD og forsker på CUBB.

Forsker om udsatte ledige: ‘Måske glemmes den her gruppe ikke denne gang’

Podcast: Det er ikke kun de seneste års vækst, der fik politikere til at koncentrere sig om at få de udsatte ledige gjort klar til arbejdsmarkedet, siger PhD Niklas A. Andersen. Det hverken er godt for økonomien eller rent menneskeligt at overse denne gruppe, og det giver et håb om, at der fortsat vil være fokus på de mest udsatte.
Center for Jobindsats for aktivitetsparate ledige i København satte sig for at udnytte coronakrisen til at skabe nye job til aktivitetsparate borgere. Det er hidtil lykkedes, fortæller afdelingsleder Sophie Danneris.

Kommune laver nye coronajob til aktivitetsparate

I et samarbejde med en ekstern leverandør har Københavns Center for Jobindsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere uddannet snart 52 ledige til job som kontaktflade-afsprittere. Flere af dem er i job, og håbet er, at også kommunens øvrige forvaltninger og private virksomheder vil bruge de aktivitetsparate til gruppe til afspritningsjob.
I Københavns Lufthavn forventes 8.000 af 22.000 medarbejdere at miste jobbet på grund af corona. Københavns Kommune har derfor i samarbejde med lufthavnen oprettet et jobcenter i lufthavnen.

Ingen kommunal STAR-opgørelse over stigning i ledighed 1. juli

Statistikken holder sommerlukket. Det er derfor ikke muligt at se, hvordan den største udvikling i ledigheden på en enkelt dag under coronakrisen fordeler sig i kommunerne.

Knap 60 procent på førtidspension efter ressourceforløb i 2019

Der var i kommunerne stor forskel på tildelinger af førtidspension efter ressourceforløb i 2019. Fra næsten tre fjerdedele til en fjerdedel af deltagerne i afklaring i ressourceforløb fik førtidspension. Forløbene skal nu politisk revideres. Se tallene for din kommune her
Udsatte borgere skal ikke i virksomhedspraktik for praktikkens skyld, siger Bente Hjorth, leder af Social- og Jobindsats i Herning Kommune. De skal i praktik for at få almindeligt lønnet arbejde.

‘Det bliver et større stykke arbejde at etablere virksomhedspraktik for de udsatte.’

I Herning er jobcentret ikke bange for at sige nej til virksomhedspraktik for de udsatte ledige, hvis der ikke er udsigt til lønnede timer. Det på trods af, at virksomhedspraktikkerne for denne gruppe ligger stille på grund af coronavirussen. Det fortæller Bente Hjorth, der er chef for Social- og Jobindsats, som de aktivitetsparate ledige hører under.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil til august starte forhandlinger om ændringer af jobafklaring - og ressourceforløb.

Rapport: Tidsfrister overskrides i jobafklarings- og ressourceforløb

En tredjedel venter i mere end fire måneder på at få afklaret, om de skal i ressourceforløb eller for eksempel fleksjob eller førtidspension. For sygemeldte overskrides tidsfristen for vurdering i rehabiliteringsteams i næsten tre fjerdedele af sagerne. Beskæftigelsesministeren vil i august starte forhandlinger om ændring af ordningerne.
Ledigheden steg med 0,2 procentpoint i maj måned, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er en lavere stigning end de to tidligere måneder.

Ledighedshop i maj giver arbejdsløshed på 5,6 procent

Arbejdsløsheden voksede i maj til 5,6 procent. Den vil fortsætte med at vokse, lyder det fra økonom.
(Arkiv) På en normal dag kommer der 2.500 borgere igennem Københavns nye jobcenter i Valby, hvor der er 1.000 medarbejdere på arbejde. Kommunen ønsker, at alle skal møde fysisk op, og det gør nogle af medarbejderne utrygge.

Jobcenter København: Medarbejdere utrygge efter genåbning

For lidt håndsprit, for få afstandsmarkeringer og for lidt plads. 200 ansatte på Center for Arbejdsfastholdelse i Jobcenter København er utrygge ved at gå på arbejde efter genåbning. Administrerende direktør i Københavns Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning afviser kritikken.
En plan, der er lavet sammen med en ung med komplekse problemer kan den være ubrugelig to måneder efter, fordi så meget kan være forandret i den unges liv, fortæller koordinerende sagsbehandlere i Ungeguiden i Silkeborg, Jesper Rømer og Randi Kusk Olsen.

‘Vi lykkes, når de begynder at inddrage os i deres liv’

Podcasts: Ungeguiden i Silkeborg forsøger at inddrage unge med diagnoser så meget som muligt i en plan, der skal føre til uddannelse eller beskæftigelse. Men det er, når det omvendte sker, at noget lykkes, siger koordinerende sagsbehandler. Hør også, hvordan fokus på borgerinddragelse har betydning for ledelsesformen i Ungeguiden.
(Arkiv) 167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner har skrevet åbent brev til beskæftigelsesministeren. De vil have bedre tid til samtaler efter lukningen af jobcentrene.

Socialrådgivere i åbent brev: Vi vil ikke lave samlebåndsarbejde

167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner skriver i et brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, at de ligesom a-kasserne vil have en 'død periode', hvor samtaler ikke bliver talt op for borgere i kontanthjælpssystemet.

Grænser for borgerinddragelse i beskæftigelsesindsatsen

Podcast: Selvom der er mange krav og regler i beskæftigelsesindsatsen, kan det give god mening at inddrage borgerne mere i deres egen sag. Det bringer dem tættere på arbejde eller uddannelse, siger forsker ved Aalborg Universitet, Merete Monrad.