Det seneste år har Jobcenter Odense eksperimenteret med brugen af kunstig intelligens og algoritmer, som har hjulpet medarbejderne med at finde de bedste forslag til at få ledige i job.
Nu foreligger resultaterne fra pilotprojektet, og jobrådgivere skal ikke frygte at blive overflødige lige foreløbig.
Det skriver Fyens.dk.
I systemet fra Digitaliseringsstyrelsen, som kaldes Omas, gav 40 jobrådgivere anbefalinger i stil med dem, man kender fra for eksempel YouTube. Målet har været at gøre ledighedsperioden så kort som muligt ved eksempelvis at anbefale jobsøgende en virksomhedspraktik eller et bestemt opkvalificeringskurser.
Men projektet er ikke gået som håbet, viser evalueringer, fordi systemet anbefalinger ikke har været gode.
“For at tage et eksempel: Hvis en ledig med en økonomiuddannelse fra Syddansk Universitet havde haft et ikke-relevant studiejob ved siden af, f.eks. som lagermedarbejder, kunne algoritmen finde på at trække for meget på lagerarbejdet. Anbefalingerne blev for skævvredet til at give mening. Og derfor var tilbagemeldingen fra jobrådgiverne, at de ikke var brugbare nok,” fortæller koncernchef i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Gorm Hjelm Andersen til Fyens.dk
Derfor har Jobcenter Odense ingen planer om at arbejde videre med systemet.
Datatilsynet har siden projektet i Odense stillet spørgsmålstegn ved, om det har tilstrækkelig hjemmel i Beskæftigelseslovgivningen til at kunne fortsætte, og derfor ville projektet være blevet lukket, også selv om resultaterne havde været gode.