Mens jobcentrene kritiseres herhjemme, modtager de international anerkendelse

Del artiklen:
Efter en sølle forfatning i 1980'erne leverer den danske beskæftigelsesindsats nu konsistent lav ledighed, høj beskæftigelse og stor omstillingsparathed. I en ny artikel i Journal of Economic Perspectives giver økonomiprofessor og tidligere overvismand Michael Svarer sit bud på de væsentligste årsager til denne udvikling.
Efter en sølle forfatning i 1980'erne leverer den danske beskæftigelsesindsats nu konsistent lav ledighed, høj beskæftigelse og stor omstillingsparathed. I en ny artikel i Journal of Economic Perspectives giver økonomiprofessor og tidligere overvismand Michael Svarer sit bud på de væsentligste årsager til denne udvikling. - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

I Danmark har jobcentrene modtaget heftig kritik i den offentlige debat. Men i udlandet anerkendes den danske beskæftigelsesindsat i høj grad, fortæller tidligere økonomisk overvismand Michael Svarer. Han er for nylig blevet kontaktet af medier fra både USA og Japan.

Af Kasper Rasmussen, kasper@nb-medier.dk