3F: Nyt statsligt organ skal få forsikrede og jobparate ledige i arbejde eller uddannelse

Del artiklen:
Landets største fagforbund 3F foreslår ny beskæftigelsesreform. De forsikrede ledige skal ud af jobcentrene og flyttes til nye statslige arbejds- og uddannelsesformidlinger og a-kasserne.
Landets største fagforbund 3F foreslår ny beskæftigelsesreform. De forsikrede ledige skal ud af jobcentrene og flyttes til nye statslige arbejds- og uddannelsesformidlinger og a-kasserne. - Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Landets største fagforbund foreslår, at jobcentrene i fremtiden alene skal tage sig af bl.a. sygemeldte og aktivitetsparate ledige. De otte regionale arbejdsmarkedsråd skal i stedet have ansvar for nye job- og uddannelsesformidlinger, mens a-kasserne skal spille en større rolle. Også Dansk Metal byder sig til.

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk