HK vil have sikkerhed for, at virksomhedspraktikker ikke erstatter fast arbejde

Del artiklen:
HK vil have mere styr på virksomhedspraktikker. En besparelse på jobcentrene skal øge antallet af praktikker med 35 procent, og dermed kan praktikanterne komme til at fortrænge de andre ansatte, lyder det fra HK's næstformand Mads Samsing.
HK vil have mere styr på virksomhedspraktikker. En besparelse på jobcentrene skal øge antallet af praktikker med 35 procent, og dermed kan praktikanterne komme til at fortrænge de andre ansatte, lyder det fra HK's næstformand Mads Samsing. - Foto: HK

Med udsigt til 35 procent flere virksomhedspraktikker fra 2023 har HK forgæves forsøgt at få strammet reglerne om forholdstallet mellem ansatte i almindelige job og praktikanterne. Fagforbundet foreslår derfor, at der bliver lavet en statistik, der belyser problematikken.

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk