
Flere partier slår sig sammen om at kræve en undersøgelse af Jobcenter Randers. Også ministeren har kommenteret på sagen med en løftet pegefinger.
Fire partier i Randers Byråd er gået sammen om at kræve en ekstern undersøgelse af Jobcenter Randers.
Det sker efter TV2 Østjyllands historier om Rasmus Dalgaard, der fik PTSD efter et syvårigt forløb hos jobcentret.
I dag har 28-årige Rasmus Søndermølle Dalgaard fra Randers fået diagnosen PTSD, skriver TV2 Østjylland, der har fået indsigt i sagen.
– Det var forfærdeligt. Du ved ikke, hvornår du er færdig. Det føles som om, der er en, der jagter dig hele tiden, og du har ikke energi til noget som helst. Alene at stå op om morgenen, er en kamp, fortæller Rasmus Søndermølle Dalgaard til TV2 Østjylland.
Ifølge Rasmus Søndermølle Dalgaard selv, hans læge og en psykiater, er hans PTSD netop et resultat af et syv år langt forløb hos Jobcenter Randers.
Nu vil lokale politikere have undersøgt sagen.
– Den udsendelse er prikken over i’et. Men der er mange andre eksempler, og vi kendte godt til problemet. Vi har dokumenteret, at forløbene aldrig fører til arbejde eller uddannelse, fortæller Bjarne Overmark fra Beboerlisten.
Udover Beboerlisten er Østbroen, Velfærdslisten og Enhedslisten også klar på at få lavet en ekstern undersøgelse af Jobcenter Randers.
Bjarne Overmark fortæller, at det langt fra er første gang, at han har haft fokus på problemet.
Ifølge Bjarne Overmark selv, har han haft det på dagsordenen 1-2 gange om året sammen med andre byrådspolitikere.
– Nu er der bare et meget tydeligt tilfælde. Og jeg er glad for at se, at ministeren og Hans Andersen fra Venstre også udtaler sig om det. Man får det indtryk, at de politiske vinde er ved at vende, siger Bjarne Overmark.
Mandag rettede Peter Hummelgaard en kritik af kommunerne, da han kommenterede på sagen om Rasmus Dalgaard.
– Det er ikke sådan, det skal være. Og det står allerede meget klart i reglerne, at man ikke må igangsætte nogle beskæftigelsesindsatser over for borgere, hvis det kan forværre deres helbredsmæssige situation. Det burde kommunerne også vide, sagde Peter Hummelgaard.
Ifølge Bo Vestergaard fra Konservative, der er formand for beskæftigelsesudvalget i Randers Kommune, er det dog ikke et problem, kommunen selv kan løse.
– Der er rigtig meget sagsbehandling, som faktisk er meget bureaukratisk, og det tager tid. Og det er lovgivningen, der siger det. Det er ikke noget, vi selv kan bestemme i Randers Kommune, siger Bo Vestergaard.
Kunne det have været undgået?
– Sådan som lovgivningen er, så nej.
De fire partier i Randers Byråd har endnu ikke færdigformuleret det endelige forslag til en ekstern undersøgelse.
Men ifølge en pressemeddelelse fra partierne vil de snarest sende “et forslag til kommissorium for en ekstern undersøgelse af Jobcentret i Randers Kommune – med henblik på vedtagelse i byrådet.”