Formand for HK Kommunal: Borgmester har en ‘besynderlig’ ledelsesstil

Del artiklen:
- Foto: HK Kommunal Hovedstaden

2000 medarbejdere under beskæftigelsesforvaltningen i København er ‘oprørte’ og ‘bekymrede’ over deres borgmesters ‘besynderlige’ form for ledelse. Det fortæller formanden for HK Kommunal Hovedstaden.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk

“Medarbejderne er ikke bare bekymrede og oprørte. De er vrede!”

Sådan lyder det fra Ditte Gottlieb Bredahl på vegne af hundredvis af HK’ere, der arbejder under beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune. Ditte Gottlieb Bredahl er formand for HK Kommunal Hovedstaden og repræsenterer de frustrerede HK’ere.

HK Kommunal Hovedstaden og Djøf har på vegne af 2000 ansatte under beskæftigelsesforvaltningen i København sendt et åbent brev til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Borgerrepræsentationen.

HK’erne og Djøf’erne er stærkt utilfredse med fyringen af en topchef denne uge og borgmester Cecilia Lonning-Skovgaards (V) måde at lede forvaltningen på.

Læs også:
2000 ansatte gør oprør mod borgmesters ledelsesstil

Efter et helt efterår 2021 med stor uro i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen blev fyringen af direktør Line Nørbæk denne uge den berømte dråbe, som fik bægeret til at flyde over for HK’erne.

“Vi havde håbet på, at vi efter al uroen forrige år kunne få en bedre og friskere start her i 2022. Men med fyringen af Line Nørbæk – som var den eneste chef, der holdt sammen på beskæftigelsesforvaltningen – har medarbejderne fået nok,” siger Ditte Gottlieb Bredahl til NB-Kommune.
 

“Cecilia Lonning-Skovgaard kastede så at sige en direktør ind under bussen”

Ditte Gottlieb Bredahl, formand for HK Kommunal Hovedstaden

HK’erne mener, at Cecilia Lonning-Skovgaard udøver en aparte form for ledelse.

“Det er udtryk for en besynderlig form for ledelse at fyre en topchef som Line Nørbæk uden at kunne sætte fingeren på noget konkret. Det er udtryk for usaglighed og manglende armslængde i den forvaltning, som Cecilia Lonning-Skovgaard står for,” siger Ditte Gottlieb Bredahl.

I efteråret 2021 blev fagdirektør i beskæftigelsesforvaltningen Marianne Sørensen fyret efter ønske fra Cecilia Lonning-Skovgaard. Det skete på baggrund af en artikel i Berlingske om henvisning af arbejdsløse. En artikel som fagligt set hvilede på et særdeles tyndt grundlag ifølge DR’s Detektor.

Læs også:
Direktør frataget ansvarsområde: Politisk og juridisk efterspil i gang

HK og Djøf protesterede også over fyringen af Marianne Sørensen. Fyringen af Marianne Sørensen sendte hele beskæftigelsesforvaltningen på en sur tur gennem mediemøllen og skabte en masse usikkerhed, fortæller Ditte Gottlieb Bredahl. 

“Cecilia Lonning-Skovgaard kastede så at sige en direktør ind under bussen og fik på den måde på medarbejdernes bekostning skabt opmærksomhed om sig selv i den kommunale valgkamp. Men fyringen af Marianne Sørensen skabte en masse mistillid og utryghed blandt medarbejderne,” siger Ditte Gottlieb Bredahl.  

Cecilia Lonning-Skovgaard har i en fælles udtalelse sammen med direktør i forvaltningen Jeppe Bøgh Andersen givet udtryk for, at man lytter til medarbejdernes bekymring. 

Men at lytte er langt fra nok mener Ditte Gottlieb Bredahl. 

“Vi ønsker med vores åbne brev til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget  at få sat politisk fokus på det voldsomt belastede forhold, som Cecilia Lonning-Skovgaard har til medarbejderne. Medarbejderne vil ikke bare stå og se på, at arbejdsmiljøet bliver mere og mere forringet,” siger Ditte Gottlieb Bredahl og fortsætter:

“Beskæftigelsesforvaltningen har brug for arbejdsro nu til det meget vigtige arbejde, som bliver udført her.”

NB-Kommune har forsøgt at få en mundtlig kommentar fra Cecilia Lonning-Skovgaard, men det ønske har hun ikke imødekommet.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her