Nyt fleksjobforsøg: Sparer næsten en million

Del artiklen:
Et nyt forsøg fra solskinsøen viser, at der er mange penge at spare, når man følger op på fleksjob tidligere.
Et nyt forsøg fra solskinsøen viser, at der er mange penge at spare, når man følger op på fleksjob tidligere. - Foto: (Arkiv)

Et succesfuldt forsøg på Bornholm viser, at der er penge at spare, hvis man følger op på fleksjob tidligere, end man gør i dag.

Af Mads Høyer Hansen, Journalist, mads@nb-medier.dk

Knap en million kroner. Så mange penge kan man spare, hvis man følger hurtigere op på fleksjob i stedet for at følge op efter to et halvt og fire et halvt år, viser resultater fra Bornholms Regionskommune, Det skriver DK Nyt

En konsekvens af den hurtige opfølgning er nemlig, at en del ansatte i fleksjob er kommet op på et højere ugentligt timetal. Derudover har man reduceret den personlige assistance til nogle af fleksjobberne, så det svarer til det reelle behov.

Frem til november har forsøget givet en reduktion af udgifterne på 922.000 kroner Her skal man fratrække 450.000 kroner, der går til selve ansættelsen af medarbejderen. Derfor giver det en nettobesparelse på 472.000 kroner.

Efter det positive resultat har man forlænget den særlige indsats på fleksjobområdet i 2021 med tre år. 

Der indgår 350 sager i opgørelsen. I 115 af dem har det ikke været muligt at øge timetallet eller effektiviteten, da virksomheden ønskede timetallet reduceret til et minimum. Mange af de ansatte i fleksjob med lavt timetal eller effektivitet var heller ikke i stand til at arbejde mere. I den situation handlede det om at fastholde dem. Det betyder, at man nu primært fokuserer op sager med et højere timetal, da potentialet er størst her. 

I 139 sager har der været en dialog om øgning af timetal, effektivitet eller reduktion af den personlige assistance. Selvom det ikke for alle sager er endt med en ny aftale, er der en dialog i gang. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her