Over ti procent færre på uddannelseshjælp siden 2019
Del artiklen:
Der er stor forskel i kommunerne på udviklingen af antal 16-29 årige ledige på uddannelseshjælp fra september 2019-2021. Mens Tønder har haft et fald på over en tredjedel, har fire kommuner haft en stigning i antallet på over ti procent. Find din kommune her.
Antallet af ledige på uddannelseshjælp er over to år faldet med over ti procent. Det viser tal fra Jobindsats.dk. Udviklingen er skævt fordelt mellem kommunerne. Mens 25 kommuner har haft et fald på over 20 procent, har 11 kommuner haft en stigning i arbejdsløse under 30 år, og fire har haft en stigning på over ti procent.
Tønder, Køge, Allerød og Helsingør kommuner har haft et fald i ledige på ydelsen på over 30 procent, mens Mariagerfjord, Vallensbæk, Fredensborg og Egedal har haft en stigning på over ti procent.
Klik på din kommune på kortet nedenfor, hvor du også kan se antallet på ydelsen i 2019 og 2021. Under kortet har vi lavet en tabel, der viser hvor stor en andel af den arbejdsdygtige alder, de 16-29 årige udgør.
De yngste arbejdsløse udgjorde i september 2021 samlet 0,8 procent af befolkningen i den arbejdsdygtige alder mellem 16 og 66 år i Danmark. Også her er der forskel på kommunerne, og som det ses i tallene i kortet ovenfor, kan 0,1 procent betyde en del.
Til sammenligning udgør alle på overførsler inden for beskæftigelsesområdet 13,7 procent af befolkningen i den arbejdsdygtige alder. Tæller man førtidspension og efterløn med, er 23,5 procent af de 16-66 årige på denne type overførsler.