DI: De fleste virksomheder er ikke interesseret i at få henvist ledige til job

Del artiklen:
De færreste virksomheder vil være interesseret i at få ledige henvist til job, mener Dansk Industris vicedirektør Steen Nielsen
De færreste virksomheder vil være interesseret i at få ledige henvist til job, mener Dansk Industris vicedirektør Steen Nielsen - Foto: Hans Søndergaard

‘Jeg tror, det er vanskeligt at få en aftale med en arbejdsgiver om at tage imod en ledig uden at kende vedkommende på forhånd,’ siger vicedirektør i Dansk Industri Steen Nielsen som en kommentar til, at Københavns jobcentre ikke henviser ledige til job.

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk

Berlingske bringer torsdag en historie om, at Københavns tre jobcentre i de seneste to år ikke har henvist ledige direkte til job. Det undrer ikke vicedirektør i DI Steen Nielsen, for han har svært ved at forestille sig, at ret mange arbejdsgivere vil tage imod ledige, der er henvist af jobcentret og ikke selv har søgt jobbet. 

“Det er nok vanskeligt at få en aftale med en arbejdsgiver om at tage imod en ledig uden at kende vedkommende. Det, på forhånd at binde sig til at give en ledig et job uanset hvad, er ikke særlig attraktivt. Det kan man nok lave aftaler om med nogle enkelte arbejdsgivere, men de fleste vil nok ikke gå ind i det,” siger Steen Nielsen til NB-beskæftigelse. 

Dermed bekræfter han det, som flere kommunale chefer tidligere har sagt til NB-Beskæftigelse.

“Vi er meget tilbageholdende med at sende folk ud til arbejdsgivere, som de ikke har lyst til at være hos. Vi risikerer jo, at arbejdsgiveren hurtigt står uden arbejdskraft igen, for hvis man ikke gider, kan man jo melde sig syg,” lød det fra arbejdsmarkedschef i Norddjurs Kommune, Erik Holck Hansen.

“Derfor er vi optaget af at sende folk ud, der er motiverede. Men hvis hvis arbejdsgiveren siger, at vi bare skal sende ‘de bedst mulige’, skal vi nok tage dialogen. Om vi gør det ene eller det andet, har meget at gøre med den forudgående dialog med arbejdsgivere, for vi risikerer også, at arbejdsgiveren holder op med at bruge os.”

Anviser I nogensinde til job, hvor I siger, at det her job SKAL du tage?

“Det er der godt nok langt imellem. Det er ikke ideelt,” siger Erik Holck Hansen.

Næsten samme svar fik vi fra Holstebro:

“Det sker stort set aldrig,” sagde arbejdsmarkedschef Søren Landkildehus.

Læs hele artiklen her: 

Læs også:
'Utrolig belejligt,' kalder kommunaldirektør kritik af jobcentrene

Henvisning er varsel om sanktion

DI’s Steen Nielsen opfatter jobcentrenes brug af henvisninger til et job som et varsel om, at der er en sanktion på vej.

“Det er nok mere et redskab, man bruger til at teste den ledige, når man har en formodning om, at en ledig ikke ønsker job. Det er så et bevis, en rygende pistol, der kan bruges til at sanktionere de meget få ledige, der ikke vil have job,” siger han. 

I det hele taget er det Steen Nielsens opfattelse, at henvisninger bruges meget lidt til at få ledige i job. 

“Jeg tror ikke, at hovedvejen fra ledighed til virksomhederne går gennem henvisninger. I stedet bliver de ledige gjort opmærksom på ledige stillinger og søger dem. Jobcentret har jo Jobnet, hvor de gør opmærksom på ledige stillinger, og der er også rigtig mange aftaler med virksomheder om virksomhedspraktik, hvor de fleste kontakter mellem ledige og virksomheder bliver lavet,” siger han. 

“Jeg har selv et billede af, at ledige og jobsøgende er meget, meget interesserede i at få job. Det kan man se i den store dynamik på området. Der er jo sindssygt mange ledige, der kommer i arbejde hele tiden og meget hurtigt. Vi har gjort det op til, at der er mere end 20.000 hver måned, der finder et arbejde, og det går stærkt hele tiden. I de specialtilfælde, hvor ledige ikke vil have et job, kan man bruge en henvisning.”

Kun hvis den manglende brug af henvisninger er et udtryk for, at for eksempel Københavns Kommune sanktionerer ledige, der ikke ønsker job, for lidt, er det et problem, siger Steen Nielsen.

“Men de gange, jeg har talt med folk fra København, både jobcentermedarbejdere og borgmesteren (beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard, red.), så mærker jeg altid en meget store iver for at hjælpe de ledige i arbejde. Så jeg har svært ved at forestille mig, at de har gjort deres job dårligt med vilje. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her