Jobcentre skal betale for at sende 20.000 indvandrere i nyttejob

Del artiklen:
(Arkiv) På nyttejob i Køge i 2015.
(Arkiv) På nyttejob i Køge i 2015. - Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Regeringen foreslår i ny reform, at tusinder af indvandrere skal i nyttejob 37 timer om ugen. Regningen bliver på omkring 200 millioner kroner, og den skal finansieres ved besparelser på jobcentrene. KL er utilfreds med den del af udspillet.

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk

På et pressemøde i Statsministeriet tirsdag fremlagde regeringen det længe ventede forslag om, at ikke-vestlige indvandrere skal i aktivering 37 timer om ugen. De vil blive trukket i ydelse for hver time, de ikke møder op.

Det er nyttejob, der bliver omdrejningspunktet for aktiveringen. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagde på pressemødet, at aktiveringspligten forventes at koste omkring 200 millioner kroner om året. De skal findes på besparelser i jobcentrene.

KL’s formand Jacob Bundsgaard er overordnet positiv over for reformforslaget, der udover aktivering af indvandrere også byder på en lang række andre forslag til at øge arbejdsstyrken med 10.500 personer. Men han synes, det er en dårlig ide, at pengene til aktivering af indvandrere skal findes gennem besparelser på jobcentrene.

”Man skal huske på, at de her besparelser kommer oven i de 1,1 mia. kr., som der i forvejen skal spares på den kommunale beskæftigelsesindsats som følge af Arne-pensionen,” siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse fra KL.

Rettelse 7.9. kl. 16:56: I første udgave af artiklen havde vi skrevet, “ifølge en økonomisk oversigt over reformen forventes udgiften at blive 250 millioner om året” som kommunerne skal hente ved besparelser i jobcentrene. Det var en fejllæsning. I stedet står der nu: “Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagde på pressemødet, at aktiveringspligten forventes at koste omkring 200 millioner kroner om året.” Det er desværre det nærmeste, vi kommer det lige nu. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her