Fakta: Flest ansatte i fleksjob har en uddannelse

Del artiklen:
(Arkiv) Seks ud af ti personer i fleksjob har en uddannelsesmæssig baggrund, viser tal fra Danmarks Statistik. Hver femte har en videregående uddannelse.
(Arkiv) Seks ud af ti personer i fleksjob har en uddannelsesmæssig baggrund, viser tal fra Danmarks Statistik. Hver femte har en videregående uddannelse. - Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

HK’ere og pædagoger er de største grupper i fleksjob, der har en uddannelse. I alt seks ud af ti fleksjobbere har en uddannelsesbaggrund. Se tallene her.

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk

Langt de fleste mennesker, der er ansat i et fleksjob, har gennemført en uddannelse.

I alt har 60 procent af fleksjobberne en uddannelsesbaggrund. Det fremgår af en særkørsel, som Danmarks Statistik har lavet for NB-Beskæftigelse.
 
Personer med en erhvervsfaglig grunduddannelse udgør 40 procent af fleksjobberne, mens hver femte har en videregående uddannelse. Ufaglærte med – og uden – folkeskolens afgangsprøve og en gymnasieuddannelse udgør ligesom de faglærte 40 procent.

Læs også:
Forsker: Kompetencer blandt personer i fleksjob kan gå tabt

Ser man på enkeltgrupper, er ufaglærte den største gruppe i fleksjob. Derefter følger HK’ere og pædagoger.

Se tabel med fleksjobberes mange uddannelser nederst i artiklen.

HK’ere og pædagoger har flest med uddannelse i fleksjob

Fleksjobbere, der har en erhvervsuddannelse inden for handel og kontor, udgør den største gruppe, der har en uddannelse. Det er hver sjette fleksjobbere – i alt 16 procent. Pædagoger med en mellemlang videregående uddannelse følger efter med halvt så mange. Otte procent af fleksjobberne er pædagoger.

Ufaglærte med folkeskolens afgangsprøve udgør den største enkeltgruppe. Hver tredje fleksjobber er ufaglært, i alt 33 procent.

Se de 70 uddannelsesbaggrunde, fleksjobberne havde, i november 2019, i tabellen nedenfor.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her