40.000 indsatser om året for unge spares væk

Del artiklen:
Det vil være forskelligt fra kommune til kommune, hvor der skal fyres medarbejdere med besparelsen på ungeområdet, skriver Beskæftigelsesministeriet i et svar til NB-Beskæftigelse.
Det vil være forskelligt fra kommune til kommune, hvor der skal fyres medarbejdere med besparelsen på ungeområdet, skriver Beskæftigelsesministeriet i et svar til NB-Beskæftigelse. - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

To femtedele af beskæftigelsesindsatserne på ungeområdet bliver sparet væk fra 1. januar. Det fremgår af et svar fra Beskæftigelsesministeriet, der også forventer, at en omlægning til digitale møder med de ledige vil gøre samtaler ‘kortere og mere effektive.’

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Den første delaftale om besparelse på beskæftigelsesindsatsen til finansiering af tidlig pension betyder, at 40.000 indsatser om året for unge under 30 skæres væk. Tilbage bliver 60.000 indsatser, der forventes at blive gennemført om året.

Det fremgår af et svar fra Beskæftigelsesministeriet til NB-Beskæftigelse.

“Det centrale element i aftalen er en lempelse af kravet til den maksimale varighed mellem aktive tilbud for uddannelseshjælpsmodtagere fra fire uger (som gælder i dag) til fire måneder. Det skønnes at reducere antallet af aktive tilbud/forløb på uddannelseshjælp med ca. 40.000 årligt (fra ca. 100.000 i dag til ca. 60.000 fremadrettet). I beregningerne er der taget udgangspunkt i det faktiske antal tilbudsforløb i 2019,” skriver ministeriet.

Det får konsekvenser for de mennesker, der hidtil har stået for beskæftigelsesindsatsen, men Beskæftigelsesministeriet kan ikke sige hvilke medarbejdergrupper, der skal beskæres.

“Det vil være forskelligt fra kommune til kommune, hvordan aftalen udmøntes. Det vil derfor også være forskelligt, hvordan aftalen påvirker bemandingen både internt i kommunen og ift. private udbydere af indsatser,” lyder det i svaret.

Også på omlægning af samtaler til digitale eller telefoniske efter seks måneders ledighed kan forventes at betyde afskedigelser, da ministeriet vurderer, at samtalerne ved omlægningen blive ‘kortere og mere effektive.’

Læs også:
'Erhvervsuddannelser bruges som skraldespandsuddannelser'