Stor forskel på andel fleksjobbere i arbejde i kommunerne

Del artiklen:

København og kommuner langs strandvejen nord for hovedstaden har den mindste andel fleksjobbere i arbejde. På øerne og Jyllands vestkyst er billedet omvendt. Find din kommune her.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Der er stor forskel på, hvor stor en andel af befolkningen mellem 16 og 66 år, der er visiteret til fleksjob og også har arbejde.  Fra 4-5 procent i kommuner som Samsø, Morsø, Thisted, Bornholm og Aabenraa til under en procent i Gentofte, Lyngby-Taarbæk, København og Frederiksberg.

Helt tydeligt har København og de nordlige strandvejskommune færre fleksjobbere i arbejde, mens Jylland og øerne er betydeligt flere.

Rettelse: I den første version af denne artikel beskrev vi det som en konsekvens af beskæftigelsesindsatsen. Det er det ikke nødvendigvis, når andelen måles i forhold til befolkningen. Her kan forklaringen for nogle af kommunerne være den enkle, at de ikke har så mange mennesker i målgruppen.

Læs denne artikel for overblik over sammenhængen mellem fleksjobbere i  og uden arbejde og tilgangen i 2020.

 

Læs også:
Fleksjobbere i arbejde slår ny rekord i corona-år

Klik på din kommune og se både andelen og hvor mange fleksjobbere, der var i arbejde i april i år. Nedenfor kortet kan du se en tabel, der er sorteret efter de kommuner, der har flest fleksjobbere i  arbejde.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her