Økonomiaftale: Ungeindsats skal forpligtes på samarbejde med uddannelser

Del artiklen:
Der skal mere fokus på erhvervsskolerne, lyder det fra KL's og regeringens økonomiaftale. Billedet her er fra Cph West, erhvervsskole på vestegnen.
Der skal mere fokus på erhvervsskolerne, lyder det fra KL's og regeringens økonomiaftale. Billedet her er fra Cph West, erhvervsskole på vestegnen. - Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix (Arkiv)

Et afsnit om ungdomsuddannelser i KL’s og regeringens økonomiaftale for 2022 lægger op til, at jobcentre skal forpligtes mere på samarbejde med uddannelsesinstitutioner om frafald fra ungdomsuddannelser.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Samarbejdet mellem ungdomsuddannelserne og den kommunale ungeindsats om unges frafald skal afdækkes, og regeringen og KL lægger samtidig op til at gøre netop det samarbejde mere forpligtende. 

Det fremgår af økonomiaftalen mellem regering og kommuner for 2022. 

Samtidig skal uddannelsesvejledningen i folkeskolen i højere grad tilpasses den enkelte unge og samtidig rette sig mere mod erhvervsuddannelserne. 

Tidligere indgåelse af lærepladsaftaler 

For at sikre lære- og uddannelsespladser til unge, der er i gang med uddannelserne, vil KL og regionerne sætte ind for, at der laves aftaler om lærlinge- og elevansættelser allerede, mens eleven  er i grundforløb eller studiekompetenceforløb. 

Arbejdsmarkedets parter aftalte i en trepartsaftale i november 2020 at arbejde for tidligere ansættelsesaftaler til lærlinge og elever. 

Regeringen og KL er også enige om at styrke rekruttering til det offentlige arbejdsmarked ved blandt andet at ansætte sundhedsassistent-elever over 25 år i kommunerne fra starten af grundforløbet.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her