Fleksjobbere i arbejde slår ny rekord i corona-år

Del artiklen:

Fleksjobberne fortsatte under corona deres gradvise indtog på arbejdsmarkedet. Næsten 3.500 flere kom i fleksjob i 2020 end året før. Dog står hver femte, der er visiteret til fleksjob, stadig uden arbejde.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

På trods af corona med nedlukninger af jobcentre og virksomheder, så steg antallet af ansatte fleksjobbere i 2020 med 3.435 personer.

En række kommuner har tidligere fortalt, at der var efterspørgsel på fleksjobbere under corona, fordi de kan arbejde i færre timer. 

Blandt andet skrev Marc Lykke, afdelingsleder på Jobcentret i Ringkøbing-Skjern, i en kommentar til et opslag på LinkedIn:

“Hos os etablerer vi heldigvis stadig fleksjob i fuld fart, for vi har nogle kreative konsulenter, som i samarbejde med kandidater og virksomheder finder fleksible løsninger indenfor de nuværende rammer.” 

Læs også:
Lettere at få fleksjobbere i arbejde uden indledende praktik

Antallet af fleksjobbere i arbejde er steget støt siden 2013, hvor reformen om førtidspension og fleksjob trådte i kraft. I grafikken nedenfor ses stigningen i antal. I procent af befolkningen er der hvert år kommet 0,1 flere fleksjobbere i arbejde. Som det eneste år steg andelen dog med 0,2 procent af de 16-66 årige i 2019, hvor over 5.000 flere kom i arbejde.

Der er dog stadig en stor og stigende ledighed blandt de visiterede til fleksjob.

Se overblik over udvikling i tilkendelser og ledighedsydelser nedenfor.

Læs også:
Stor forskel på andel af fleksjobbere i arbejde i kommunerne

Færre visiterede i 2020

Nedlukning af hele beskæftigelsesindsatsen i to-tre måneder i foråret 2020 betød, at godt 1.000 færre blev visiteret til fleksjob end i året før. Også her har der været en støt stigning siden 2013.

Stadig flere visiterede uden fleksjob

På trods af stigningen i fleksjobbere i arbejde er der fortsat også en stigning på omkring ti procent blandt ledige, der er visiteret til fleksjob, men som ikke er i arbejde. Det er et udtryk for, at jobbene ikke følger med tildelingerne. 

I 2020 var der knap 17.700 visiterede fleksjobbere på ledighedsydelse, mens knap 92.000 var i arbejde. Det er en arbejdsløshedsprocent for fleksjobbere på 21,6 procent.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her