Alle ret- og pligttilbud skal genoptages 1. juli

Del artiklen:
(Arkiv) Alle ret- og pligttilbud skal ifølge ny bekendtgørelse, der er på vej, gå i gang 1. juli. KL efterlyser overgangsordning.
(Arkiv) Alle ret- og pligttilbud skal ifølge ny bekendtgørelse, der er på vej, gå i gang 1. juli. KL efterlyser overgangsordning. - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ifølge en ny bekendtgørelse, der ventes at træde i kraft 13. juni, skal alle ledige have tilbud om virksomhedspraktik og uddannelse inden for de normale tidsfrister. KL undrer sig over, at der ikke er en overgangsperiode.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Beskæftigelsesindsatsen vil fra 1. juli være næsten tilbage normalen. Fra denne dato skal alle ledige have ret- og pligttilbud om virksomhedspraktik, løntilskud og uddannelse med de tidsfrister, der gælder i lovgivningen – og altså før corona.

Det fremgår af en ny bekendtgørelse, der forventes at træde i kraft 13. juni og har en virkning en måned frem. 1. juli er også den dag, hvor forlængelser af sygedagpenge og af dagpengeperioden til forsikrede ledige stopper.  

KL undrer sig i et høringssvar til bekendtgørelsen over, at der ikke er en overgangsordning for tilbud til alle ledige, så jobcentrene kan undgå pukler, blandt andet i sommerferien.

“KL forventede at der ville komme en generel overgangsregel for at give jobcentrene større fleksibilitet og tid til at nedbringe pukler og finde de rette tilbud til den enkelte borger henover sommeren,” skriver KL.

Det er de ledige, der siden i det sidste halve år (siden 20. december sidste år) ikke har fået beskæftigelsesindsatser, som jobcentrene nu skal samle på.

Det er en stor pukkel, der skal samles op, netop som medarbejderne er på vej på ferie, skriver KL:

“Ret-og-pligt vil blive genindført på et tidspunkt, hvor der er sommerferie, hvilket kan være en udfordring for mange kommuner, da meget er lukket ned i sommermånederne, fx uddannelsessteder. Og mange arbejdsgivere tager henover sommeren ikke ledige ind i praktik eller løntilskud, da virksomhederne holder ferie.”

“Samtidig er der stor aktivitet i kommunerne, og der igangsættes rigtig mange tilbud, så der intet som tyder på, at kommunerne ikke er bevidste om, hvilke borgere der har behov for et tilbud for at komme i job eller uddannelse,” skriver KL i høringssvaret.
 
Undtagelse ved lokal nedlukning

Eneste undtagelse for at leve op til kravene om tilbuddene er de kommuner, der efter 1. juli får lokale nedlukninger på grund af et stigende smitttetal. De skal senest 5. september være i gang med tilbud. Men det er meningsløst at give undtagelser for lokale nedlukninger over sommeren, må man forstå på høringssvaret fra KL.

“KL undrer sig over, at ret-og-pligt genindføres uden en overgangsregel for alle ledige, og der i bekendtgørelsen kun gives mere tid til iværksættelse af ret og pligt-tilbud til den  5. september, hvis der er en lokal nedlukning i sommerferiemånederne. Der vil formentlig være meget få kommuner, der vil opleve en lokal nedlukning.”

Tal fra suspension indgår i kontrol

Beskæftigelsesministeriet vurderer kommunernes beskæftigelsesindsats på flere parametre. Et af dem er antallet af indsatser. Det kommer ikke til at ske for 2020, men i 2021 er tælleapparatet i gang igen.

I værste fald kan en kommune komme under skærpet tilsyn, hvis den ikke lever op til forventningen om antal på dagpenge, kontanthjælpsydelser og ledighedsydelser – og et minimum af samtaler og indsatser for den enkelte.

Det er også i denne sammenhæng, at KL’s efterlysning af en overgangsordning skal forstås.

I den nye bekendtgørelse understreges det, at tilbud, der er mellem 20. december 2020 til og med 30. juni 2021, medregnes i opgørelsen, selvom ret- og pligttilbuddene har været suspenderet.

Disse corona-regler bevares

  • Der vil fortsat være mulighed for at afholde samtaler digitalt eller telefonisk.
  • Kommunerne kan fortsat vælge, om møder i rehabiliteringsteamet skal afholdes med fysisk fremmøde eller virtuelt. 
  • I isbryderordningen er der fortsat en fravigelse af kravet om, at ansættelse med løntilskud af nyuddannede personer med handicap forudsætter, at personen ikke har opnået ansættelse op til to år efter uddannelsens afslutning.
  • De gældende regler for mundbind og forsamling videreføres. 

I forhold til mundbind skal der tages højde for de nye generelle regler, der kom natten til torsdag. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her