Borgmester: Nyt fritidstillæg vil øge børns trivsel

Del artiklen:
Ydelseskommissionen afholdt pressemøde og præsenterer sine anbefalinger til et nyt kontanthjælpssystem i Eigtveds Pakhus mandag den 31. maj 2020.
Fotograf: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Det er vigtigt, at børn har de samme muligheder, når det kommer til fritidsaktiviteter, siger Benedikte Kiær.

Af Ritzau,

Alle børn skal have mulighed for at deltage i foreningslivet i Danmark.

Det mener Ydelseskommissionen, som mandag formiddag præsenterede muligheden for, at børn fra familier på kontanthjælp skal kunne modtage et fritidstillæg på 450 kroner.

Fritidstillægget vil øge børns trivsel og sikre, at børn ikke vil komme til at føle sig udenfor. Det siger Benedikte Kiær (K), der er borgmester i Helsingør Kommune og har deltaget i Ydelseskommissionens arbejde.

– De børn, som er i kontanthjælpssystemet, skal have de samme muligheder som alle andre. Og et tillæg til familier vil sikre muligheden for, at børnene kan få et fritidsliv sammen med deres kammerater, siger hun.

Derudover vil et tillæg betyde meget for børn, som kommer fra ikkevestlige familier, mener Benedikte Kiær.

– Børn, som kommer fra ikkevestlige familier, vil have stor gavn af et tillæg. De vil blive en del af foreningslivet i Danmark og lære de danske værdier at kende, hvilket vil hjælpe de børn, som har integrationsudfordringer, siger hun.

Heller ikke administrationen af et fritidstillæg vil blive et problem, mener Benedikte Kiær. Kommunerne administrerer allerede i dag et fritidspas for udsatte børn og unge.

Derfor vil kommunerne være i stand til også at kunne sikre en hensigtsmæssig brug af det særlige tillæg på 450 kroner.

– Mange kommuner har et rigtigt godt samarbejde med familierne omkring fritidspasset.

– Når kommunerne kan finde ud af samarbejdet med et fritidspas, så kan de også finde ud af det med et fritidstillæg, som kommissionen anbefaler. Det er jeg helt overbevist om, siger Benedikte Kiær.

Ydelseskommissionen blev nedsat som en del af forståelsespapiret mellem regeringen og støttepartierne, som gav Socialdemokratiet regeringsmagten.

Sociale ydelser har været omdiskuteret og genstand for flere slagsmål mellem regeringen og støttepartierne.

Nu hvor anbefalingerne fra kommissionen er klar, begynder de politiske forhandlinger.

/ritzau/