Stort forskel på tildeling af seniorpension i kommunerne efter ny opgørelse

Del artiklen:

STAR’s første opgørelse af tildeling af seniorpensioner viser et fald i tildelingsprocenten i enkelte kommuner på mellem 50 og 80 procent. I hele landet faldt tildelingsprocenten med syv procent.

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk

Kun hver fjerde ansøger til seniorpension i Lyngby-Taarbæk Kommune fik ja i 1. kvartal 2021. I kvartalet inden fik mere end ni ud af ti ansøgere ja til ansøgningen. Også Skanderborg og Solrød skiller sig ud med markant lavere tildelingsprocenter. Her er faldet på 30-40 procentpoint.

I hele landet faldt tildelingen af seniorpensioner med syv procentpoint.

Det betyder, at der også er kommuner, hvor tilkendelsesprocenten er steget markant. Det gælder for eksempel Assens, hvor tilkendelsesprocenten er knap 30 procentpoint højere end tidligere. Også Skive og Køge kommuner har en stigning i tilkendelsesprocenten på over ti procentpoint.

Jobcentret i Viborg oplyser, at tallene for 1. kvartal ved en fejl ikke er blevet indberettet til STAR før i dag. Mens 18 har fået tilkendt seniorpension, har kun en enkelt fået afslag, oplyser jobcentret.

Find din kommune på kortet og se tabellen nedenfor.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her