“Der skal være ro om folks økonomi,” siger beskæftigelsesministeren.

Del artiklen:
(Arkiv) Ligesom lønkompensationerne skal også forlængelse af dagpenge- og sygedagpengeperioden fortsætte til 30. juni. Det giver god mening for mennesker, der har mistet deres job, lyder det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.
(Arkiv) Ligesom lønkompensationerne skal også forlængelse af dagpenge- og sygedagpengeperioden fortsætte til 30. juni. Det giver god mening for mennesker, der har mistet deres job, lyder det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Flere kommuner spørger, hvorfor sygedagpenge- og dagpengeperioderne udvides til 30. juni, når der er vækst og mange job at søge. Vi har bedt Peter Hummelgaard om svar.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Hvorfor skal borgere have udvidet sygedagpengeperioden før jobafklaring og ledige have endnu to måneder frem til 30. juni, hvor dagpengeperioden sættes i bero? Det spørgsmål har NB-Beskæftigelse fået fra flere kommuner, og vi har sendt det videre til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). 

Han medgiver, at det går bedre.

“Ledigheden falder og beskæftigelsen stiger, og vi ser flere og flere jobopslag,” skriver han i et svar på spørgsmålet. Men: 

“Vi må også sige, at der pga. corona fortsat er flere om jobbene. Derfor siger vi, at der skal være ro om folks økonomi, så man fx ikke kan opbruge sine dagpengeret frem til 30. juni. Det gælder for ledige såvel som for mennesker på sygedagpenge. Præcis ligesom lønkompensation fortsætter i samme periode for virksomheder, der er nedlukkede,” lyder det fra Peter Hummelgaard. 

Han henviser til, at mange har mistet deres arbejde, og de har brug for hjælp til både opkvalificering og job. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her